Ναδάλ: «Αξέχαστο χρυσό»

Το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του πανηγυρίζει ο Ράφαελ Ναδάλ.

Το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του πανηγυρίζει ο Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας με συμπαίκτη τον συμπατριώτη του, Μαρκ Λόπεθ, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διπλό ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά «Ρίο 2016», αφού στον τελικό επικράτησαν με 6-2, 3-6 και 6-4 των Φλορίν Μεργκέα και Χόρια Τεκάου από την Ρουμανία. Ο Ναδάλ, ο οποίος έχει πάρει την πρόκριση και για τα ημιτελικά του απλού, έχει στην κατοχή του ήδη ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο από το Πεκίνο το 2008.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1988, όταν και το τένις έγινε και επίσημα ολυμπιακό άθλημα, ο Ναδάλ έχει φέρει και τα δυο μετάλλια της Ισπανίας, τα οποία μάλιστα ήταν χρυσά.

 Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας όλων των εποχών ήταν χρυσός στα μονά στο Πεκίνο το 2008 και ανέβασε άλλη μια φορά την Ισπανία στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, μαζί με τον καλό του φίλο, Λόπεθ.

Συνολικά, οι δύο Ισπανοί κέρδισαν μαζί για 4η φορά τίτλο. Είχαν κερδίσει δυο φορές το «Qatar Open» στη Ντόχα, το 2009 και το 2011, καθώς και το «Indian Wells Masters», το 2010. 

O Nαδάλ έγινε επίσης ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία που κατακτά χρυσό σε μονά και διπλά, 12 χρόνια μετά από τον Χιλιανό, Νίκολας Μάσου, που είχε κερδίσει δυο χρυσά στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, το 2004.

Ο Ναδάλ δήλωσε ευτυχισμένος και αποφασισμένος να διεκδικήσει και το χρυσό μετάλλιο στο μονό, όπου έχει προκριθεί στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Αργεντινό, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο οποίος απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Νόβακ Τζόκοβιτς: 

«Αξέχαστη η εμπειρία και το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησα με έναν από τους καλύτερους φίλους μου. Μετά από δυόμισι μήνες χωρίς προετοιμασία, λόγω τραυματισμού, έφθασα στο χρυσό. Τώρα είναι το παιχνίδι με τον Ντελ Πότρο, στο οποίο θα είμαι σε μειονεκτική θέση, καθώς ο Χουάν θα είναι πιο ξεκούραστος από μένα. Βέβαια θα παλέψω για τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.