Κυρίαρχος ο Τζόκοβιτς (video)

Ούτε ο Τζόκοβιτς δεν θα περίμενε να κατακτήσει τόσο εύκολα το πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν. Ο Σέρβος νίκησε τον Ναδάλ 6-3, 6-2, 6-3 και κατέκτησε για έβδομη φορά στην καριέρα του το Australian Open.

Ούτε ο Τζόκοβιτς δεν θα περίμενε να κατακτήσει τόσο εύκολα το πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν. Ο Σέρβος νίκησε τον Ναδάλ 6-3, 6-2, 6-3 και κατέκτησε για έβδομη φορά στην καριέρα του  το Australian Open. Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος του Τζόκοβιτς σε Γκραν Σλαμ και ο τρίτος του σερί, καθώς την περσινή σεζόν πανηγύρισε τόσο στο Wimbledon, όσο και στο US Open.  

Αντίθετα ο Ναδάλ δεν μπόρεσε να φτάσει στο 18ο του Γκραν Σλαμ, ενώ έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι για τέταρτη φορά από τελικό του φημισμένου τουρνουά. Μόλις μία νίκη σε πέντε τελικούς έχει ο Ναδάλ, στη Μελβούρνη. 

Ετσι ο Τζόκοβιτς έγινε ο πολυνίκης του Australian Open με επτά κατακτήσεις και το πέτυχε με μία από τις πιο εύκολες νίκες του σε τελικό…



Αφηνιασμένος Τζόκοβιτς 

Ο Σέρβος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Με ένα γρήγορο μπρέικ (στο δεύτερο γκέιμ) και με όπλο του το σερβίς δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητας του στο πρώτο σετ. Ο Ναδάλ όχι μόνο δεν μπορούσε να απαντήσει στο μπρέικ, αλλά δεν είχε καταφέρει σχεδόν να πάρει πόντο στο σερβίς του Τζόκοβιτς. Συγκεκριμένα ο Ισπανός μόνο μία φορά πανηγύρισε στο τελευταίο γκέιμ, με τον «Νόλε» να κερδίζει τέσσερις σερί πόντους και να κατακτά μέσα σε 36 λεπτά το πρώτο σετ.  



Στο ίδιο έργο θεατές

Ο Ναδάλ συνέχισε να συναντά δυσκολίες, αφού ο Τζόκοβιτς σέρβιρε σχεδόν αλάνθαστα, ενώ έβγαζε απίστευτες άμυνες. Αυτή τη φορά το μπρέικ δεν ήρθε στις αρχές του σετ, αλλά στο πέμπτο γκέιμ, με τον Σέρβο να παίρνει ξανά το προβάδισμα. Στο επόμενο γκέιμ ο Ισπανός έδειξε να βρίσκει τον χαμένο του καλό εαυτό, ωστόσο μετά από 7 λεπτά ο Τζόκοβιτς υπερασπίστηκε το σερβίς του και έκανε το 4-2, ενώ αμέσως μετά έκανε και δεύτερο μπρέικ. Με τρεις σερί άσους έκλεισε το δεύτερο σετ ο Σέρβος και ανέβαζε στα ύψη τον πήχη της δυσκολίας για τον Ναδάλ. 



Τελείωσε τη δουλειά…

 Ο Τζόκοβιτς συνέχισε να γυρίζει όλες τις μπάλες και έτσι το μπρέικ δεν άργησε να έρθει και πάλι. Ο Σέρβος έκανε γρήγορα γρήγορα το 3-1 και κάπου εκεί έβαλε τέλος στα όνειρα του Ισπανού για το 18ο Γκραν Σλαμ της καριέρας του.  Ο Ισπανός είχε το πρώτο του μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν… προγραμματισμένος για τη νίκη και δεν άφησε τον αντίπαλο του ούτε εδώ να χαρεί. Ο Ναδάλ που είχε φτάσει στον τελικό χωρίς να χάσει σετ, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε ένα στον τελικό, αφού Τζόκοβιτς του έκανε ακόμα ένα μπρέικ και με 6-3 έγραψε ιστορία στη Μελβούρνη.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.