Όταν οι “πρίγκιπες” λυγίζουν…

Η αρχή έγινε, ο Στέφανος είναι αδιαμφισβήτητα ο Έλληνας πρίγκιπας του Μονακό και πλέον ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερη δίψα για τίτλους!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μόλις έχει ολοκληρώσει τον τελικό του Μόντε Κάρλο, επικρατώντας του Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ με μαγική εμφάνιση. Προσηλωμένος στο στόχο του από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Στέφανος δεν δείχνει σε καμία στιγμή του τελικού τη… “μάχη”, που μαίνεται μέσα του. Είναι αποφασισμένος να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό για τρίτη φορά και τα καταφέρνει!

Το φινάλε μοιάζει να τον βρίσκει “άδειο”, η “μάχη” ήταν άλλωστε διπλή. Έπρεπε να νικήσει πρώτα το μυαλό του, τον ίδιο του τον εαυτό του κι έπειτα τον Ρουντ. Νίκησε όμως, κέρδισε στη “μάχη”.

Η συνειδητοποίηση τον λυγίζει. Κάθεται στη θέση του, βυθίζει το πρόσωπό του στα χέρια του και κλαίει… Αφήνει να βγουν από μέσα του όλα αυτά, που τον τραβούσαν προς τα κάτω τους τελευταίους μήνες σαν κάποιος να είχε δέσει στα πόδια του τα μεγαλύτερα βαρίδια του κόσμου… Τα κατάφερε, επιστρέφει στους τίτλους εμφατικά, πραγματοποιώντας σπουδαίο τουρνουά, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες όπως αυτή απέναντι στον Γιαννίκ Σίνερ στα ημιτελικά και το σημαντικότερο, παίζοντας σπουδαίο τένις!

Ο Στέφανος αγαπάει το τουρνουά του Μόντε Κάρλο και γνώριζε πολύ καλά πριν την εκκίνησή του ότι δεν θα του παρουσιαζόταν καλύτερη και ίσως μεγαλύτερη ευκαιρία από αυτή ώστε να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης και να αφήσει υποσχέσεις για μεγαλύτερα πράγματα ενόψει της συνέχειας!

«Το 3ο είναι το πιο ξεχωριστό»

Πριν την απονομή δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολα… οπότε το να επιστρέφω στο βάθρο, στο να κερδίσω τουρνουά, είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την οικογένειά μου και τους φίλους μου που έκαναν αυτή τη στιγμή εφικτή. Είμαι ευγνώμων σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται πίσω απ’ αυτό το ταξίδι.To τρίτο είναι πιο ξεχωριστό από το πρώτο ή το δεύτερο. Είναι κάτι απίστευτο για μένα, ήταν πολύ αγχωτικό ματς αλλά ήθελα πολύ τον τρίτο τίτλο και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα».

Τρίτος τίτλος λοιπόν στο Rolex Monte-Carlo Masters μέσα σε 4 χρόνια και η “μοίρα” όπως ο ίδιος έγραψε στο μήνυμα του “ευνοεί τους ατρόμητους”

«Είχα μια συζήτηση με ένα μέλος της ομάδας μου την προηγούμενη του τελικού και μιλήσαμε γι’ αυτό (σ.σ.για το πως φαίνεται να μη φοβάται τίποτα και να παίζει διαφορετικά απ’ ότι τους πρώτους μήνες της σεζόν). Έπρεπε να βγω έξω και να δείξω αυτό το τένις γιατί έδωσα υπόσχεση σε όλους ότι δεν θα τα παρατήσω, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και είμαι χαρούμενος που έπαιξα αυτό το τένις». θα πει ο Στέφανος.

“Η μοίρα ευνοεί τους ατρόμητους” το μήνυμα του Στέφανου αμέσως μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Πριγκιπάτο.

Και κάπως έτσι με αυτή τη νοοτροπία, με αυτή τη στρατιγική, με αυτές τις σκέψεις ήρθε ο πρώτος τίτλος της φετινής σεζόν και ο σημαντικότερος σε τουρνουά τα τελευταία δύο χρόνια.

Το φιλί στο βαρύτιμο τρόπαιο!
Το φιλί στο βαρύτιμο τρόπαιο!

“Είμαι πολύ περήφανος. Περίμενα αυτή τη στιγμή αρκετό καιρό.” δήλωσε ο Στέφανος, ο οποίος εκτός από το τρόπαιο, κέρδισε ένα ακόμη παράσημο, την επιστροφή του στο Top 10 του κόσμου και συγκεκριμένα στο Νο 7, εκεί όπου φιγουράρει από τη Δευτέρα. “Ήταν πραγματικά δύσκολη η επιστροφή στους τίτλους.” θα πει ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός Top 10 για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Η αρχή έγινε, ο Στέφανος είναι αδιαμφισβήτητα ο Έλληνας πρίγκιπας του Μονακό και πλέον ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερη δίψα για τίτλους!

Πάμε Στέφανε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.