Όφνερ-Τσιτσιπάς 0-3: Tsitsi-fast και τώρα… Αλκαράθ (vid)

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε όρεξη για αστεία κόντρα στον Σεμπάστιαν Όφνερ (νούμερο 118 του κόσμου) και σε λιγότερο από δύο ώρες αγώνα προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros (5-7, 3-6, 0-6).

Καρμπάλες-Μπαένα, Σβάρτζμαν και τώρα Όφνερ! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βρει ρυθμό στο γαλλικό Όπεν και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον σταματήσει. Ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στη σειρά με 3-0 και θα βρεθεί για ακόμη μία φορά στα προημιτελικά του φημισμένου Grand Slam.

Τι και αν το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Τσιτσιπά; Ο Όφνερ έκανε μπρέικ με το «καλημέρα», έπιασε εξαπίνης τον Στεφ, αλλά η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στον 24χρόνο Έλληνα. Πρώτα πήρε το μπρέικ πίσω και στη συνέχεια έκλεισε το πρώτο σετ με 7-5, κάνοντας και ένα δεύτερο μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Ο Στέφανος ουδέποτε απειλήθηκε στο σερβίς του, παίζοντας καταπληκτικό τένις και ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 1ο σερβίς από το 66% του πρώτου σετ, στο 88%. Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για το 6-3.

Στο τρίτο σετ ο 27χρόνος Αυστριακός παρέδωσε τα… όπλα και ο Τσιτσιπάς το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι εμφατικά με bagel (6-0).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον περσινό του αποκλεισμό στην Φάση των «16» από τον Ρουν, επιστρέφει για τρίτη φορά στη καριέρα του σε προημιτελικό Roland Garros μετά από αυτούς το 2020 και το 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης δεν έχει χάσει ποτέ, καθώς το 2020 έφτασε στα ημιτελικά και το 2021 στον τελικό. Βέβαια, το «εμπόδιο» του Κάρλος Αλκαράθ (νούμερο 1 του κόσμου) είναι αρκετά υψηλό και ο Στεφ θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να σταματήσει την κακή παράδοση (4-0 υπέρ του Αλκαράθ) που έχει δημιουργηθεί σε αυτές τις ελληνοϊσπανικές «μάχες».

Τα σετ: 5-7, 3-6, 0-6

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.