Τσιτσιπάς-Τσόριτς 0-2: Χαμένη «χρυσή» ευκαιρία στο Σινσινάτι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε στον τελικό του τουρνουά Masters του Σινσινάτι! Ο Μπόρνα Τσόριτς ήταν καλύτερος μετά το αρχικό 4-1 του Έλληνα πρωταθλητή στο πρώτο σετ και δικαιώς πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε 1000άρι τουρνουά και τρίτο συνολικά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» στον τελικό του τουρνουά Masters του Σινσινάτι από έναν καταπληκτικό Μπόρνα Τσόριτς! Ο Κροάτης πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε 1000άρι τουρνουά, στον δεύτερο τελικό της καριέρας του, και από το νούμερο 152 του κόσμου θα βρεθεί στο νούμερο 29 της παγκόσμιας κατάταξης! Άλμα δηλαδή 123 θέσεων μέσα σε μία εβδομάδα, για έναν αθλητή που στα 25 του χρόνια έχει περάσει πολλά και δείχνει να επιστρέφει στο τοπ επίπέδο.

Από την άλλη πλευρά, ο 24χρόνος Έλληνας πρωταθλητής στον έκτο του τελικό σε τουρνουά Masters, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τρίτο του τίτλο. Ο Στέφανος έδειχνε από ένα σημείο του τελικού και μετά να μην είναι στα καλύτερα του και φάνηκε κουρασμένος. Πράγμα λογικό από την υπερπροσπάθεια που κατέλαβε στον ημιτελικό με τον Μεντβέντεφ. Ο Τσιτσιπάς δεν θα ανέβει έτσι στο νούμερο 4 του κόσμου, αλλά στη νέα παγκόσμια κατάταξη θα είναι το νούμερο 5, μία θέση κάτω από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Το ματς:

Ο Τσιτσιπάς άρχισε το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με μπρέικ! Έφτασε εύκολα στο 4-1 του πρώτου σετ, αλλά σε εκείνο το σημείο ήταν σαν να γύρισε κάποιος… διακόπτης. Ο Τσόριτς μπήκε στο πνεύμα και το κλίμα του αγώνα και παράλληλα ο Έλληνας πρωταθλητής αντί να ανεβαίνει σε ρυθμό και ένταση όσο κυλούσε το παιχνίδι, έπεφτε. Ο Τσόριτς πήρε πίσω το μπρέικ, έφερε το σετ στα ίσια και το οδήγησε σε τάι-μπρέικ (6-6). Αυτό άνηκε ολοκληρωτικά στον Κροάτη, ο οποίος μάλιστα δεν έχασε πόντο (7-0). Αυτά ήταν και τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια.

Η πτώση του Τσιτσιπά είχε και συνέχεια στο δεύτερο σετ παρά το toilet break που πήρε στο φινάλε του πρώτου σετ. Ο Τσιτσιπάς είχε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, δεν το έκανε και από εκεί και πέρα… κατηφόρα. Ο Τσόριτς έκανε το τέλειο σετ και με την ψυχολογία στα ύψη έκλεισε τον τελικό στο 6-2 με δύο μπρέικ και τέσσερα κερδισμένα γκέιμ στην σειρά.

Τα σετ: 6-7, 2-6


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.