Roland Garros: Στον τελικό ο ανίκητος Τσιτσιπάς! (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά από ενα παιχνίδι θρίλερ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Roland Garros 2021, όπου θα αναμετρηθεί είτε με τον Ραφαέλ Ναδάλ, είτε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει την δική του ιστορία. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο Roland Garros 2021 και πλέον βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Ο 22χρονος αθλητής κέρδισε νωρίτερα σήμερα (11/6) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3, μετά από τρεις ώρες και 40 λεπτά συγκλονιστικής μάχης.

Οι δύο αθλητές μας χάρισαν μια εκπληκτική τενιστική παράσταση, όμως δυστυχώς ένας από τους δύο έπρεπε να κερδίσει. Αυτός ήταν ο γεμάτος αυτοπεποίθηση και ψυχή Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στο πρώτο σετ της αναμέτρησης το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ ήταν εξαιρετικός. Είχε πολύ καλό πρώτο σέρβις, αλλά και εντυπωσιακές επιστροφές. Πραγματοποίησε μόλις ένα break, όμως ο ίδιος κράτησε ανέπαφο το δικό του σερβίς και κατέκτησε με ελεγχόμενο τρόπο τον εναρκτήριο σετ.

Στο δεύτερο σετ του παιχνιδιού η εξέλιξη ήταν παρόμοια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος στις καθοριστικές στιγμές, έβρισκε απαντήσεις στα πολύ δυνατά χτυπήματα του Ζβέρεφ και πήρε ισχυρό προβάδισμα (2-0).

Μπορεί ο Γερμανός τενίστας να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως δεν τα παράτησε και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Αρχικά κατέκτησε το τέταρτο σετ, έχοντας ως μεγάλο όπλο το εξαιρετικό πρώτο σέρβις, αλλά και τα εκπληκτικά τρεξίματα. Επέβαλε τον ρυθμό του, πραγματοποιώντας μόλις έξι ατομικά λάθη και μείωσε σε 2-1 (σετ).

Στο τέταρτο σετ τα πράγματα είχαν την ίδια κατάληξη. Το Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ ήταν αποφασισμένο να φέρει το ματς στα ίσια και τα κατάφερε. Έσπασε το σερβίς του Στεφάνου μια φορά, όμως ο ίδιος δεν δέχθηκε κανένα break. Ήταν τρομερός κοντά στο φίλε (4/5, 80%), δεν έκανε ούτε ένα διπλό λάθος και οδήγησε τον αγώνα σε πέμπτο σετ.

Εκεί η ποιότητα και η τεράστια θέληση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα έκριναν την έκβαση του παιχνιδιού. Ο Τσιτσιπάς διαχειρίστηκε με μεγάλη ψυχραιμία τους καθοριστικούς πόντους, έπαιξε με ψυχή και προκρίθηκε στον τελικό του Γαλλικού Όπεν πρώτη φορά στην καριέρα του, γράφοντας ιστορία.

Συνολικά στον αγώνα, ο το Νο5 του ταμπλό κέρδισε 145 πόντους, ενώ ο αντίπαλος του 135. Επίσης σημείωσε 36 winners και έκανε 43 αβίαστα λάθη.

Ο πρωταθλητής του Rolex Monte Carlo Masters αν κατακτήσει το τρόπαιο την Κυριακή 13/6 θα βρεθεί στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, αν ηττηθεί θα αναρριχηθεί στο Νο4, που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον 22χρονο αθλητή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.