Υποψήφια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 η Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη θα καταθέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπως ανακοινώνουν σε κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο δήμαρχος της Βουδαπέστης.

Η Βουδαπέστη θα καταθέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπως ανακοινώνουν σε κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο δήμαρχος της Βουδαπέστης. Η Ουγγαρία δεν έχει «φιλοξενήσει» ποτέ το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού», ενώ στους αντιπάλους της Βουδαπέστης για την ανάληψη των δύο διοργανώσεων του 2024 συμπεριλαμβάνονται η Ρώμη, η Βοστώνη, το Αμβούργο και το Παρίσι.

Η Ουγγαρία, το πιο χρεωμένο κράτος στην κεντρική Ευρώπη, πιστεύει πως το γεγονός ότι είναι η μοναδική από τις δέκα πιο επιτυχημένες χώρες σε Θερινούς Ολυμπιακούς που δεν έχει διοργανώσει ποτέ της τους Αγώνες θα πρέπει να αυξήσει τις πιθανότητές της για την υποψηφιότητα της Βουδαπέστης για το 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ιστοσελίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουγγαρίας, η χώρα έχει κατακτήσει 168 χρυσά, 148 ασημένια και 170 χάλκινα μετάλλια στους προηγούμενους Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τα «δυνατά» αθλήματά της είναι η κολύμβηση, η ξιφασκία και η υδατοσφαίριση.

Η Βουδαπέστη θα διοργανώσει επίσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του 2017, μετά την αποχώρηση της Γκουανταλαχάρα από τη «φιλοξενία» των αγώνων, καθώς η μεξικανική πόλη επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.