Μετά τον προπονητή της Ντιμπάμπα συνελήφθη και αθλητής από το Κατάρ

Αθλητής των μεσαίων αποστάσεων από το Κατάρ με καταγωγή από το Σουδάν συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές στην πόλη Σαμπατέλ της Καταλονίας, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αρχές της χώρας για την διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Αθλητής των μεσαίων αποστάσεων από το Κατάρ με καταγωγή από το Σουδάν συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές στην πόλη Σαμπατέλ της Καταλονίας, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αρχές της χώρας για την διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Η σύλληψη έρχεται μετά από εκείνη του Σομαλού Τζάμα Άντεν, του προπονητή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας των 1.500μ, Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα.
 
«Συνελήφθη ένας αθλητής από το Κατάρ», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης της Καταλονίας, χωρίς να προσδιορίζει την ταυτότητα του αθλητή. Σύμφωνα όμως με τον ισπανικό Τύπο, που επικαλείται διάφορες πηγές προσκείμενες στην έρευνα, πρόκειται για τον σουδανικής καταγωγής αθλητή των 800μ Μουσαέμπ Αμπντουλραχμάν Μπαλά, 5ο παγκόσμιο πρωταθλητή κλειστού στίβου τον Μάρτιο στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.
 
Ο Μπαλά είναι το τρίτο πρόσωπο που συλλαμβάνεται στο Σαμπατέλ στο πλαίσιο των ερευνών που κάνουν οι αρχές για το ντόπινγκ, μετά τον προπονητή αλλά και τον φυσιοθεραπευτή της Ντιμπάμπα. Και οι δύο τελευταίοι κατηγορούνται, ότι χορηγούσαν προϊόντα ντόπινγκ σε αθλητές. Και στους τρεις συλληφθέντες αναμένεται να απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες αύριο Τετάρτη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στο ξενοδοχείο που διέμεναν τα τρία άτομα μαζί με μια ομάδα αθλητών, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη ερυθροποιητίνης (EPO) και άλλες αναβολικές ουσίες, καθώς και εξήντα. Έξι γιατροί της IAAF και αρκετοί εκπρόσωποι του ισπανικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ δίνουν το παρών στις έρευνες και στην πραγματοποίηση των ελέγχων ντόπινγκ στους αθλητές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.