Η αθλήτρια που κατέκτησε Χρυσό με…σχεδόν σπασμένο αστράγαλο! (pics&vids)

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, στην Ατλάντα, η Κέρι Στράγκ, χρειάζονταν ένα τέλειο άλμα για να δώσει το Χρυσό μετάλλιο στις ΗΠΑ, κάτι που έκανε αλλά με σοβαρό πρόβλημα στον αστράγαλο!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, οι ΗΠΑ, ήθελαν να βάλουν τέλος στην παντοδυναμία της Ρωσίας στην Ενόργανη Γυμναστική.

Μια Αμερικανίδα, η Κέρι Στράγκ, ήταν αυτή που θα μπορούσε με ένα τέλειο άλμα, να δώσει τη νίκη και το Χρυσό Μετάλλιο στην πατρίδα της!

Βέβαια μπορεί να ακούγεται απλό αλλά δεν ήταν.

Η ομάδα των ΗΠΑ, είχε ξεκινήσει άψογα τους αγώνες, μάλιστα ο Τύπος είχε δώσει την ονομασία «The Magnificent Seven», οι Θαυμάσιες επτά, όμως όσο περνούσαν τ΄αγωνίσματα, ήταν ξεκάθαρο πως η Ρωσία ήταν απόλυτα υπολογίσιμη δύναμη που θα πάλευε μέχρι το τέλος.

Παρά τις καλύτερες δυνατές τους προσπάθειες ο αγώνες στο Άλμα ήταν αυτός που θα έκρινε το Χρυσό. Η Ντομινίκ Μοντσεάνου δεν προσγειώθηκε καλά, καθώς γλίστρησε με αποτέλεσμα η Κέρι Στράγκ να επωμιστεί το βάρος. Ίσως η πίεση ήταν τρομερή κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Στραγκ να γλιστρήσει στην προσγείωση και σα να μην έφτασε αυτό, έπαθε σοβαρή ζημιά στον αστράγαλο.

Η Στραγκ, έπαθε ζημιά στους συνδέσμους του αστραγάλου και ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιήσει ένα ακόμη άλμα, το οποίο θα μπορούσε να εξασφαλίσει το Χρυσό στις ΗΠΑ. «Πρέπει; Το χρειαζόμαστε» ρώτησε τον προπονητή της. Προετοιμάζονταν γι΄αυτό το άλμα από την ηλικία των τριών, δεκαέξι δηλαδή χρόνια! Δεν ήταν έτοιμη να τα παρατήσει ακόμη και τραυματίας.

Η νεαρή αθλήτρια έκανε απίθανο άλμα, προσγειώθηκε και ξεκίνησε να κουτσαίνει μετά το τέλος. Τα είχε όμως καταφέρει! Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1948, που η Ρωσία έφευγε χωρίς το Χρυσό!

Αμέσως ήταν ξεκάθαρο πως η Κέρι είχε χτυπήσει άσχημα. Έπεσε στα γόνατα και χρειάστηκε την βοήθεια του προπονητή της για να βγει εκτός. O Μπέλα Καρόλι βοήθησε την Κέρι να πάει στο πόντιουμ για να παραλάβει το Μετάλλιο! Έπειτα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για πλάγιο διάστρεμμα τρίτου βαθμού και βλάβη στον τένοντα. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτά τα κορίτσια είναι εύθραυστες κούκλες. Δεν είναι. Είναι θαρραλέες», είπε o Κάρολι στην συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η Στραγκ έγινε εθνική ήρωας! Συνάντησε τον Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, έδωσε συνεντεύξεις σε όλη την Αμερική και βρέθηκε στο εξώφυλλο του Sports Illistrated.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μετά τη νίκη της τόνισε: «Αυτοί είναι οι Ολυμπιακοί. Αυτό ονειρεύεσαι από τότε που είσαι 5 χρονών. Δεν θα σταματούσα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.