Μπάγκα: «Ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της ΜΠΑΤΕ Αλεξέι Μπάγκα έπλεξε το εγκώμιο του ΠΑΟΚ στην συνέντευξη Τύπου εν' όψει της αυριανής συνάντησης για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο προπονητής της ΜΠΑΤΕ Αλεξέι Μπάγκα έπλεξε το εγκώμιο του ΠΑΟΚ στην συνέντευξη Τύπου εν’ όψει της αυριανής συνάντησης για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς εξελίσσεται η προετοιμασία: «Χωρίς πρόβλημα. Η ομάδα έχει μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα μετά τη νίκη επί της Ντιναμό Μίνσκ και οι τραυματίες μετά από αυτό το σκληρό παιχνίδι, ευτυχώς, δεν αυξήθηκαν. Το γκρουπ είναι το ίδιο, και αύριο θα υπάρξει ένας ευχάριστος πονοκέφαλος, για το ποιον θα πρέπει να αφήσω εκτός ενδεκάδας Δεν υπάρχουν προβλήματα – όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:
«Πράγματι, η εκκίνηση και το παιχνίδι του στο εθνικό πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακό – ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ΠΑΟΚ ανταγωνιζόταν πολύ δυνατές ελληνικές ομάδες και ξεκίνησε τη χρονιά με -2. Τώρα είναι πρώτος. Όσο για την ομάδα ως σύνολο, μάλλον δεν θα πω κάτι καινούργιο. Ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές, καλοί ξένοι, έμπειρος και ικανός προπονητής … Μια ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα».

Για το στυλ του ΠΑΟΚ:
«Έχει πολλούς τεχνίτες και τους αρέσει να έχουν κατοχή μπάλας. Έχει έξυπνες εκτελέσεις στα στημένα. Ατομικά έχει πολύ δυνατούς παίκτες, δεν είναι εύκολο να τους κερδίσεις στο ένας μ’ έναν. Ο βασικός τους επιθετικός είχε καλά στατιστικά όπου και αν έπαιξε, εννοώ τον Πρίγιοβιτς. Επαναλαμβάνω, έχει όλα τα συστατικά μίας καλής ευρωπαϊκής ομάδας. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και τη γεωγραφία, οι Σκανδιναβοί παίζουν ένα στυλ παιχνιδιού, οι Νοτιοευρωπαίοι ένα εντελώς διαφορετικό. Τους αρέσει  να κρατούν τη μπάλα πολύ, είναι ικανοί στον αυτοσχεδιασμό, τους αρέσει το όμορφο ποδόσφαιρο, θα τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά αύριο».

Για τον Βέρνμπλουμ
: «Από τους καλούς παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν είχε εύκολο έργο στο ρωσικό πρωτάθλημα, αλλά είναι μαχητής με χαρακτήρα. Εκτός από αυτόν ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς έμπειρους παίκτες, είναι μία πολύ καλή ομάδα και θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον απόγευμα».

Για το γεγονός ότι οι ομάδες της Ν. Ευρώπης είναι συνηθισμένες στις «καθυστερήσεις» για να κερδίζουν χρόνο και αν είναι έτοιμος γι’ αυτό:
«Απόλυτα. Προσπαθούμε να λαμβάνουμε τα πάντα υπ’ όψιν, την γεωγραφία, το ύψος, το βάρος, τη συμπεριφορά, τα πάντα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης έχει διαφορές με αυτόν του πρωταθλήματος:
«Δεν θα ξεχώριζα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά ανάμεσα σε εντός και εκτός έδρας μας. Αυτό το έχουν σημειώσει και οι παίκτες μας που έχουν παίξει στην Ελλάδα. Στο γήπεδό του ο ΠΑΟΚ είναι εντελώς διαφορετικός, έχει τρελή υποστήριξη και έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εκτός έδρας είναι λίγο διαφορετικός. Βέβαια, όταν παίζεις στο πρωτάθλημά σου, ακόμα και με τον Ολυμπιακό, είναι διαφορετικό με το να παίζεις με Σπαρτάκ και Μπενφίκα, έχοντας βλέψεις για ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε υπάρχουν διαφορές, όχι τεράστιες, αλλά πρέπει να τις λάβουμε υπ’ όψιν. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα δούμε μία επιθετική ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου».

Για το ματς του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι:
«Πρέπει να καταλάβουμε με ποιον έπαιξε ο ΠΑΟΚ. Η Τσέλσι είναι κορυφαία, άνοιξε νωρίς το σκορ, είχε πολύ τη μπάλα και κέρδισε. Σίγουρα μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά αν θέλουμε μία πλήρη εικόνα καλύτερα να στραφούμε στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, τα ματς με τη Σπαρτάκ και ίσως με τη Μπενφίκα. Η Τσέλσι έχει μεγάλη διαφορά».

Για το αν μίλησε με κάποιον από το τεχνικό τιμ της Σπαρτάκ:
«Έχω πρόβλημα με τα ιταλικά. Έμαθα κάποια πράγματα από την ΤΣΣΚΑ για τον Βέρνμπλουμ, αυτό ήταν αρκετό».

Για το αν η νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Ρεάλ ήταν παράδειγμα για τους παίκτες του:
«Το σκέφτηκα αυτό, σημαίνει ότι όσο κλισέ και αν ακούγεται, τα πάντα είναι δυνατά. Είναι σίγουρα ένα παράδειγμα και ένα κίνητρο για τους παίκτες μου και εμένα».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα και τη συμμετοχή των Μιλούνοβιτς και Χλεμπ:
«Ο Μιλούνοβιτς σίγουρα δεν θα βοηθήσει, πονάει ακόμα. Ο Χλεμπ προπονείται εδώ και καιρό με την ομάδα, αλλά είχε κρύωμα μετά το ματς με την Αϊντχόφεν. Τώρα προετοιμάζεται, έχουμε ακόμα μία μέρα για τον αγώνα. Όπως βλέπετε ο καιρός δεν είναι ο καλύτερος, όλα μπορεί να γίνουν. Υπάρχει ακόμα μία προπόνηση και αύριο θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις. Παίρνουμε υπ όψιν και την τιμωρία του Φιλίποβιτς.Το ματς με τον ΠΑΟκ είναι πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να δούμε και το προσεχές ματς με την Ίσλοχ που γίνεται σε συνθετικό χορτάρι. Είναι καλό που έχουμε 20 υγιείς και προπονημένους παίκτες. Είναι καλύτερα να έχεις τέτοιο πονοκέφαλο παρά να μην υπάρχουν αρκετές λύσεις. Μερικές φορές όμως όταν το γκρουπ είναι μεγάλο πρέπει να εξηγείς τις αποφάσεις σου σε κάποιους παίκτες».

Για την παρουσία του κόσμου:
«Ποντάρουμε σε αυτήν. Ο καιρός είναι κρύος, το ματς ξεκινά αργά, ο κόσμος μετά πρέπει να πάει σπίτι και η Παρασκευή είναι εργάσιμη μέρα. Όμως δεν ζούμε συχνά τέτοιες στιγμές. Παίζουμε με δυνατούς αντιπάλους, κερδίσαμε την πρώτη αγωνιστική και είμαστε στο κόλπο. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει και να μην τον απογοητεύσουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.