Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-3: Τρεις “κανονιές” έσβησαν το όνειρο! (vids)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-3 από την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League περιορίστηκαν. Ο Ελ Αραμπί το γκολ των Πειραιωτών.

O Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε απέναντι στην Άρσεναλ και δέχτηκε ήττα 1-3 στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τη φάση των “16” του Europa League. O Όντεγκααρντ άνοιξε το σκορ (34′), ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε (58′), ενώ Γκάμπρελ (80′) και Ελνένι (85′) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Φωνές των Πειραιωτών για επιθετικό φάουλ στο δεύτερο γκολ της Άρσεναλ. 

Πως έπαιξαν 

Ο Ουσεϊνού Μπα αν και αρχικά πήρε χρίσμα βασικού από τον Πέδρο Μαρτινς, δεν κατάφερε να ξεκινήσει στο ματς. Ο Σενεγαλέζος έκανε προθέρμανση και παραπονέθηκε για πόνους στη μέση, μην καταφέρνοντας να ξεπεράσει τελικά το πρόβλημα του. Έτσι το 4-3-3 του Μαρτίνς, έγινε 4-2-3-1. Ο Σα στο τέρμα, ο Εμβιλά παρτενέρ του Σωκράτη, πλάγια μπακ οι Ρέαμπτσιουκ και Λαλα, αμυντικά χαφ οι Μπουχαλάκης και Καμαρά, μπροστά τους έπαιξε ο Βαλμπουενά, ενώ στα άκρα οι Μπρούμα και Μασούρας. Στην κορυφή βρέθηκε ο Ελ Αραμπί. 

Ο Μίκελ Αρτέτα δεν επεφύλαξε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τους Λένο κάτω από τα δοκάρια, Μπεγερίν, Λουίζ, Γκάμπριελ, Τιέρνι στην άμυνα, Γουίλιαν, Πάρτεϊ, Τσάκα στη μεσαία γραμμή, ενώ προωθημένοι έπαιξαν οι Όντεγκααρντ, Σάκα και Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Ολυμπιακός κλώτσησε ευκαιρίες, η Άρσεναλ είχε την γκολάρα!

Η Άρσεναλ έδειξε από το ξεκίνημα τη διάθεση της να σκοράρει και μόλις στο τρίτο λεπτό έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς με τον Όντεγκααρντ, ο οποίος έπιασε άστοχο σουτ μέσα από την περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα οι “κανονιέρηδες” έφτασαν και πάλι μια ανάσα μακριά από το πρώτο γκολ. Ο Μπεγερίν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ομπαμεγιάνγκ έπιασε την κεφαλιά. Η μπάλα βρήκε στον Σωκράτη, αλλά δεν αιφνιδίασε τον Σα, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση, με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι!

O Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει σχετικά το ματς και στο 20ο λεπτό έχασε την πρώτη σημαντική του ευκαιρία! Μετά από παράλληλη πάσα του Όντεγκααρντ στην αμυντική γραμμη της Άρσεναλ, ο Μπρούμα μπήκε έξυπνα στη φάση, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε ήταν συρτό και αδύναμο κι έτσι ο Λένο δεν δυσκολεύτηκε!

H Άρσεναλ κέρδισε αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά δεν απείλησε επί της ουσίας τον Ολυμπιακό. Στο 33′ ήρθε η επόμενη μεγάλη φάση. Ο Ομπαμεγιάνγκ τρύπωσε στην περιοχή του Ολυμπιακού, προσποιήθηκε με το αριστερό στον Εμβιλά που έκανε τάκλιν δίχως αποτέλεσμα, έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε, αλλά τελευταία στιγμή ο Λαλά πραγματοποίησε σωτήριο τάκλιν.

Ένα λεπτό αργότερα η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ! Ο Όντεγκααρντ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Βαλμπουενά, πήρε όσα μέτρα βρήκε μπροστά του και εξαπέλυσε σουτ από τον άξονα. Ο Ζοσέ Σα δέχτηκε γκολ με την μπάλα να κινείται κεντρικά, χωρίς να μπορέσει να τη σταματήσει!

Στο 39ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά Μπρούμα και Ελ Αραμπί συνεργάστηκαν, με τον Μαροκινό να πιάνει καλό σουτ που κόνταρε στα σώματα. Η τεράστια ευκαιρία όμως ήταν του ΜασούραΟ Νταβίντ Λουίζ έκανε το λάθος, ο Μασούρας πήρε την μπάλα απέναντι από τον Λένο, αλλά εκτέλεσε άστοχα. Δίπλα του περίμενε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα ο Ελ Αραμπί!

Γκολ με Ελ Αραμπί. Η Άρσεναλ τιμώρησε τα λάθη της άμυνας!

Στο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Χολέμπας πήρε τη θέση του Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από αριστέρα, ενώ ο Φορτούνης αντικατέστησε τον Βαλμπουενά.

Το παιχνίδι είχε χαμηλό ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην ισοφάριση λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Σεμπάγιος ο οποίος μόλις είχε περάσει στο ματς έκανε λάθος κοντρόλ μπροστά από την περιοχή της Άρσεναλ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έγινε κάτοχος της μπάλας σε εξαιρετικό σημείο και με ψυχραιμία εκτέλεσε για το 1-1!

Στο επόμενο λεπτό ο Ραντζέλοβιτς πήρε τη θέση του Μπρούμα. Μάλιστα ο Σέρβος πρωταγωνιστησε σε ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 67′. Ο Φορτούνης με τον Ραντζέλοβιτς συνεργάστηκαν εξαίσια από τα δεξιά και ο Σέρβος γύρισε στο πέναλτι, με τον Ελ Αραμπί να σουτάρει αφύλακτος. Ο Μπεγερίν με αυτοθυσία έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Χασάν στη θέση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά το ματς έγειρε προς την πλευρά της Άρσεναλ. Στο 80ο λεπτό ο Ολυμπιακός δέχτηκε το 1-2 με τον Γκάμπριελ να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γουίλιαν από δεξιά πάνω από τον ανυποψίαστο Εμβιλά. Ο πάγκος του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ, ο διαιτητής έδειξε τη σέντρα.

Στο 84′ ο Μπεγερίν έχασε ευκαιρία για την Άρσεναλ μετά από ενέργεια από δεξιά. Η παράλληλη μπαλιά του πέρασε μπροστά από την εστία του αιφνιδιασμένου Σα. Οι “κανονιέρηδες” δεν σταμάτησαν εκεί και έφτασαν και σε τρίτο γκολ. Στο 85′ ο Ελνένι ο οποίος είχε περάσει πριν από λίγο στο ματς, βρήκε αρκετά μέτρα από τον άξονα και με εκπληκτικό σουτ σκόραρε για τους Λονδρέζους το 1-3! 

Στο 86ο λεπτό ο Ανδρούτσος πήρε τη θέση του Μασούρα. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός δέχτηκε ήττα 1-3 από τους Άγγλους. Πρόκειται για ένα σκορ που δυσκολεύει ιδιαίτερα το έργο του Ολυμπιακού στο Λονδίνο (18/03). 

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-3

Σκόρερ: 58’ Ελ Αραμπί – 34’ Έντεγκαρντ, 79′ Γκάμπριελ, 85′ Ελνένι.

Διαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: 22’ Εμβιλά, 37’ Μπουχαλάκης, 43’ Γκάμπριελ

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86′ Ανδρούτσος), Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

Άρσεναλ: Λένο – Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τέιρνι, Πάρτει (55’ Σεμπάγιος), Τζάκα, Σάκα (82′ Πεπέ), Όντεγκααρντ (82′ Ελνένι), Γουίλιαν (82′ Ρόου), Ομπαμεγιάνγκ (88′ Λακαζέτ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.