Με το αριστερό… του Καμπιάσο

Με γκολ του Καμπιάσο στο 43' ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με γκολ του Καμπιάσο στο 43′ ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους και έφτασαν στο τρίποντο βάζοντας τις βάσεις από τώρα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Μπέντο παρέταξε την ομάδα σχεδόν με την ίδια 11άδα της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ, κάνοντας μόνο μια αλλαγή. Ο Λεάλι κάθισε κάτω από τα δοκάρια και ο Καπίνο έμεινε στον πάγκο. Αυτό σημαίνει πως οι δύο γκολκίπερ θα εναλλάσσονται στις διοργανώσεις.

Οι “ερυθρόλευκοι” αν και είχαν λιγότερες τελικές, είχαν περισσότερες κλασικές ευκαιρίες και θα μπορούσαν αν είχαν φτάσει σε μία πιο άνετη νίκη. Πλέον μοιράζονται την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου με το ΑΠΟΕΛ, το οποίο επιβλήθηκε δύσκολα της Αστάνα με 2-1

“Χτύπησε” όταν έπρεπε

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις τους να “χτυπήσει” στο ανοικτό γήπεδο. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο δεύτερο λεπτό, αλλά ο Μάριν τα “χάλασε” στην τελική προσπάθεια. Οι Ελβετοί θέλησαν να πάρουν τον έλεγχο της μεσαία γραμμής, κυκλοφορούσαν την μπάλα ανούσια και το μόνο καλό που είχαν να επιδείξουν ήταν ένα σουτ του Σουλεϊμάνι στο 22′.

Γρήγορος ρυθμός με πολλές πάσες και λίγο πιο… ανοικτές άμυνες για αρκετή ώρα στο ματς, χωρίς να το εκμεταλλευτεί κάποια από τις δύο ομάδες. Ολα αυτά όμως μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Σε εκείνο το διάστημα οι “ερυθρόλευκοι” θέλησαν και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης.

Στο 41′ ο Σεμπά γύρισε από τα αριστερά, αλλά ο Ιντέγιε δεν πρόλαβε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό το έκανε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Καμπιάσο. Από τα πόδια του Αργεντινού ξεκίνησε η φάση και την ολοκλήρωσε ιδανικά, αφού πρώτα είχαν συνδυαστεί Μάριν και Ιντέγιε. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το 0-1.

Σωστή διαχείριση

Οπως ήταν φυσικό η Γιανγκ Μπόις πίεσε περισσότερο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σεμπά στο 47′. Οι Ελβετοί γύριζαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Λεάλι και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να διεισδύσουν σε αυτήν. Τελικά βρήκαν λύση με στημένη φάση στο 61′, αλλά ο Λεάλι πραγματοποίησε δύο δύσκολες επεμβάσεις στην ίδια φάση στερώντας από τους Φράι και Κούμπο το γκολ.

Ο Πάουλο Μπέντο βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει εύκολα την μπάλα, έβαλε τον Μάρτινς στη θέση του Μάριν. Αλλαγή προσώπων και όχι θέσεων ή συστήματος. Οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν περισσότερο  τους διαδρόμους, με τον Ιταλό γκολκίπερ να επεμβαίνει εύκολα στα γεμίσματα των αντιπάλων του.

Το σουτ του Ντε Λα Μπέγια έξω από την περιοχή στο 73′ ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, καθώς ούτε οι γηπεδούχοι, ούτε οι πρωταθλητές Ελλάδος κατάφεραν να απειλήσουν ξανά. Ετσι ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε εύκολα και σωστά το προβάδισμα που πήρε στο 43′, φτάνοντας σε μία εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.