Αταλάντα – Λέβερκουζεν 3-0: Το σήκωσε η “Θεά” (highlights)

Με πρωταγωνιστή τον Λούκμαν που πέτυχε χατ-τρικ η Αταλάντα κατέκτησε το Europa League επικρατώντας με 3-0 της Λέβερκουζεν η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Δικαίωση για τον σπουδαίο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Αναμενόμενες ενδεκάδες

Ο Γκασπερίνι είχε πει ότι αν είναι απόλυτα υγιής ο Κολάσινατς θα επιστρέψει στην τριάδα της άμυνας και αυτό έγινε. Επέστρεψαν οι βασικοί για τον τελικό με επτά αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, το εκτός έδρας 2-0 απέναντι στην Λέτσε.

Ο Τσάμπι Αλόνσο είχε πει ότι ο Κόβαρ θα παραμείνει στην εστία για τον τελικό του Europa League και αυτό έγινε. Ο Χραντέτσκι πήγε στον πάγκο. Αν και έχει όλους τους επιθετικούς διαθέσιμους επέλεξε τον Αντλί για την επίθεση και τους άφησε στον πάγκο (Σικ, Μπόνιφεϊς, Χλόζεκ). Μίκρο-έκπληξη η απουσία του Άντριχ στο κέντρο. Πέντε αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος.

Σόουμαν Λούκμαν

Η Αταλάντα βγήκε αποφασισμένη να πιέσει ψηλά την Λέβερκουζεν και της δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στο να βγάλει την μπάλα από το πρώτο τρίτο.

Η πίεση έφερε το πρώτο γκολ από τον Λούκμαν (12′) ενώ η ποιότητα του Νιγηριανου επιθετικού έφερε το δεύτερο (26′).

Μετά το τριάντα η Λέβερκουζεν κατάφερε να προσπεράσει την πίεση των Ιταλών τρεις τέσσερις φορές και βρήκε μια καλή στιγμή αλλά ο Γκριμάλδο δεν μπόρεσε να κρεμάσει τον Μούσο (33′).

Ότι κι αν έκανε η Λέβερκουζεν δεν ήταν αρκετό

Παρά την ενέργεια που έβγαλε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και με την παρουσία του επιθετικού Μπόνιφεϊς που μπήκε στο γήπεδο, η Λέβερκουζεν δεν βρήκε μεγάλη ευκαιρία.

Απείλησε με τον Φρίμπονγκ (59′) αλλά χωρίς να βρει εστία ο Ολλανδός μπακ-χαφ. Ο Τσάμπι Αλόνσο αποφάσισε να ρισκάρει στο εβδομηκοστό λεπτό ρίχνοντας και δεύτερο επιθετικό στο γήπεδο (Χλόζεκ).

Γρήγορα όμως το ρίσκο φάνηκε ότι δεν θα έχει καμία σημασία. Στο 75ο λεπτό ο Λούκμαν πήρε την μπάλα και με το αριστερό την κάρφωσε στα δίχτυα του Κόβαρ για το δικό του χατ-τρικ.

Ο Λούκμαν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει χατ-τρικ σε τελικό UEFA ή Europa League που έγινε σε μονό παιχνίδι.

Τυπική διαδικασία το ματς ως το τέλος. Η Αταλάντα ή La Dea η Θεά δηλαδή κατέκτησε το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Αταλάντα (Γκασπερίνι) : Μούσο – Τζιμσίτι, Χιέν, Κολάσινατς (46′ Σκαλβίνι) – Τζαπακόστα (83′ Χάτεμπουρ), Έντερσον, Κόουπμαϊνερς, Ρουτζέρι (90+ Τολόι) – Ντε Κέτελαρ (57′ Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα (83′ Τουρέ)

Λέβερκουζεν (Τσάμπι Αλόνσο) : Κόβαρ – Ταπσόμπα, Τα, Ινκαπιέ – Στάνισιτς (46′ Μπόνιφεϊς), Τσάκα, Παλάσιος (69′ Άντριχ), Γκριμάλδο (69′ Χλόζεκ) – Φρίμπονγκ (81′ Τέλα), Βιρτς (81′ Σικ), Αντλί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.