Μπράιτον-ΑΕΚ 2-3: Δεν καταλαβαίνει τίποτα! ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη για την Ένωση! (vids)

Η ΑΕΚ έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο "Φάλμερ Στέιντιουμ", όπου χάλασε το πάρτι της Μπράιτον πέρνωντας μια ιστορική νίκη με 3-2 στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των Άγγλων!

Η παράδοση που θέλει την ΑΕΚ να μην χάνει την 21η Σεπτεμβρίου συνεχίστηκε για ακόμα μία φορά καθώς έκανε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ εμφάνιση, δείχνοντας πως δεν καταλαβαίνει τίποτα, ούτε από απουσίες, ούτε από προβλήματα κερδίζοντας 3-2 την Μπράιτον στο “Φάλμερ Στέιντιουμ“.

Δεύτερη νίκη επί αγγλικού εδάφους για την Ένωση, μετά την ιστορική νίκη 2-3 επί της Ντέρμπι Κάουντι τη σεζόν 1976-77.

Ο Σιντιμπέ άνοιξε το σκορ, ο Γκατσίνοβιτς έκανε το 1-2 και ο Πόνσε με το νικητήριο γκολ στο 84′ οι σκόρερ του θριάμβου της Ένωσης! Καταπληκτική εμφάνιση και από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς ο οποίος με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το προβάδισμα για την ΑΕΚ στην ασφυκτική πίεση που άσκησε η Μπραιτον.

Στην πρώτη θέση του ομίλου της η ΑΕΚ, με έναν βαθμό ακολουθούν Άγιαξ, Μαρσέιγ, χωρίς πόντο η Μπράιτον.

Τα πλάνα των προπονητών

Με φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος άρχισε τον αγώνα με Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνόβιτς και τον Σιμάνσκι στα στόπερ. Δείτε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων.

Εντυπωσιακή παρουσία των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Ονειρικό ημίχρονο για την ΑΕΚ που έβαλε δύο αλλά μπορούσε κι άλλα

Με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά και να δημιουργεί δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της Μπράιτον άρχισε η αναμέτρηση στο “Φάλμερ Στέιντιουμ”. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ευτύχησε στην πρώτη της στημένη μπάλα να βρει γκολ, όταν στο 11′ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ, με τον Σιντιμπέ αμαρκάριστος σχεδόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο “γάμα” του Στιλ.

Ένα λεπτό μετά, από εκπληκτική μπαλιά του Αραούχο, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ, αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ σταμάτησε το πλασέ του επιθετικού της ΑΕΚ, ενώ στο 22′ πάλι από μπαλιά του Αργεντινού, ο Γκαρσία ξανά σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε τον Στιλ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Σιντιμπέ στις αγκαλιές των συμπαικτών του και του Αλμέιδα.

Η Μπράιτον προσπάθησε να συνέλθει από τον αιφνιδιασμό της ΑΕΚ και στο 24′ είχε διπλή ευκαιρία. Στο 24′ το σουτ του Φάτι μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Στάνκοβιτς, ενώ δευτερόλεπτα μετά από τη σέντρα του Ζοάο Πέδρο, ο Ίγκορ ήταν μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 28′ ο Εσθονός διαιτητής Τοβέρ έδωσε κίτρινη κάρτα στον Ζοάο Πέδρο για θέατρο σε πτώση για πέναλτι, όμως η φάση ελέγχθηκε από το VAR το οποίο έκρινε αντικανονικό το μαρκάρισμα του Χατζισαφί, με τον διαιτητή ν’ αλλάζει την απόφαση και να δίνει πέναλτι που έκανε γκολ ο Ζοάο Πέδρο στο 29′.

Στα επόμενα λεπτά η Μπράιτον είχε την κατοχή, αλλά οι επιθέσεις της δεν δημιούργησαν προβλήματα στον Στάνκοβιτς και πέντε λεπτά πριν το πρώτο 45λεπτο, από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί, ο Γκατσίνοβιτς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ για το 1-2, με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.

Ο Γκατσίνοβιτς πανηγυρίζει το πρώτο ευρωπαϊκό του γκολ με την ΑΕΚ.

Άντεξε στην πίεση των Άγγλων, πήρε τη νίκη με Στάνκοβιτς και Πόνσε!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Μπράιτον να πιέζει ασφυκτικά, αλλά την ΑΕΚ να απορροφά την πίεση των Άγγλων και να κρατά το προβάδισμα, ενώ στο 51′ είδε τον Χατζισαφί να τραυματίζεται σοβαρά και μετά από σχεδόν δέκα λεπτά στο χορτάρι να αποχωρεί με φορείο έχοντας πρόβλημα στον αυχένα όπου του τοποθετήθηκε κολάρο.

Στο 66′ και σε φάση που δεν προμήνυε κάτι, ο Σιμάνσκι έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα βρήκε τα πόδια με τον Τοβέρ να δίνει πέναλτι μετά από εξέταση της φάσης στο VAR. Ο Ζοάο Πέδρο ανέλαβε ξανά την εκτέλεση του πέναλτι για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο 77′, ο Τσούμπερ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στιλ, ενώ στο 78′ ο Στάνκοβιτς έκανε τρομερή επέμβαση σε τετ-α-τετ που είχε με τον Ζοάο Πέδρο διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Αυστριακός γκολκίπερ της ΑΕΚ στο 82′ έδιωξε με γροθιές το φάουλ του Γκρος και στο 84′ από την σαραντάρα μπαλιά του Άμραμπατ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, βρήκε τον Ελίασον που πάτησε περιοχή για να γυρίσει στον Αργεντινό και αυτός με πολύ ωραίο τσίμπημα της μπάλας να σημείωνει το 2-3.

Δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι που σκοράρει ο Έκι Πόνσε.

Η Μπράιτον έψαξε ξανά την ισοφάριση, ο Ντε Τσέρμπι ρίσκαρε πολύ και στο 92′ ο Αντινγκρά με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή είδε τον Στάνκοβιτς να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους τρία λεπτά μετά, με το σουτ του Γκρος, να αποκρούεται ξανά από τον Στάνκοβιτς, ενώ στη συνέχεια η κεφαλιά του Γουέλμπεκ πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Στιλ, Εστουπινιάν, Ιγκορ Ζούλιο, Φαν Χεκ, Μίλνερ (55′ Λάμπτεϊ), Γκίλμουρ (86′ Μπουονανότε), Γκρος, Μαρτς, Μιτόμα (86′ Αντίνγκρα), Φάτι, Ζοάο Πέδρο (82′ Γουέλμπεκ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (60’Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (79′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (79′ Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (68′ Πόνσε)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.