Ολυμπιακός: Ρεαλιστής, τυχερός, ψυχωμένος

Ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει στοιχεία που χαρίζουν προκρίσεις και συνεχίζει στον δρόμο της δουλειάς.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη φάση των playoff του UEFA Europa League και το κατάφερε με τρόπο που… υπνώτισε την Γκενκ, για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση με ένα γκολ στο ξεκίνημα του πρώτου ματς και ακόμα ένα στο φινάλε του δεύτερου. Στο ενδιάμεσο η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, απλά προσπάθησε να διαχειριστεί τα αγωνιστικά λεπτά. Δεν προσπάθησε να κάνει υπερβάσεις, αλλά πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα έχοντας αποδεχτεί τις ελλείψεις και τις απαιτήσεις της χρονικής περιόδου. Ο Ισπανός τεχνικός πιστώνεται μια σημαντική πρόκριση, που έχει σημαντικό αντίκτυπο σε οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο και συνεχίζει πιο δυνατός.

Ο Μαρτίνεθ απ’ την πρώτη ημέρα έβαλε την ομάδα πάνω απ’ όλους και στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός συνόλου, το οποίο θ’ αποδίδει ανεξαρτήτως προσώπων. Έτσι ακρβώς πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός. Με μπόλικο ρεαλισμό, αλλά και τύχη που είναι απαραίτητη πάντα στις προκριματικές φάσεις. Η Γκενκ που δεν έδειξε και κάτι εξωπραγματικό αγωνιστικά, έδειχνε πως εύκολα ή (περισσότερο) δύσκολα θα πετύχαινε ένα δεύτερο γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού, ο οποίος ως πιο ανέτοιμος έχανε σταδιακά δυνάμεις. Η απερισκεψία του Πέιντσιλ και η αποβολή του μετά τη μονομαχία και το χτύπημα στον Κίνι, έβαλε για τα καλά τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στο ματς.

Ο Μαρτίνεθ ζήτησε το ματς να τελειώσει πριν τη διαδικασία της παράτασης, που θα έφερνε τον Ολυμπιακό απέναντι σε υψηλότερα ποσοστά κόπωσης. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήρθε στο ημίχρονο απ΄ τον πάγκο για ν΄αντικαταστήσει τον Καρβάλιο, ο οποίος ήταν εκτός ματς. Ο νεαρός Έλληνας έδειξε πως δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ενώ η βαριά φανέλα του Ολυμπιακού δεν πρόσθεσε “κιλά” στον βηματισμό του. Ανέβασε τη δυναμική της ομάδας του, δοκίμασε και ξαναδοκίμασε το σουτ έξω απ΄την περιοχή ώσπου ήρθε το γκολ πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός έχει πάνω από 15 χρόνια να βρει έναν επιδραστικό Έλληνα στη συγκεκριμένη θέση (δεν θα προβώ σε συγκρίσεις καθώς είναι αρκετά νωρίς) και ο Αλεξανδρόπουλος ξεκίνησε σπουδαία την περιπέτεια καταξίωσης με την “ερυθρόλευκη” φανέλα.

Για τη συνέχεια πρέπει όλοι να εμπιστευθούν τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι Κορδόν και Μαρτίνεθ, μένοντας δίπλα στην ομάδα είτε εκείνη καταφέρνει τους στόχους της, είτε όχι. Όπως όλα δείχνουν θα είναι μια πλούσια σεζόν και θα χρειαστεί διαχείριση συναισθημάτων και δυνάμεων εντός και εκτός ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.