Γκενκ – Ολυμπιακός 1-1: “Σωτήριος” Αλεξανδρόπουλος και πρόκριση στα playoff! (videos)

O Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στα playoff του Europa League μετά την ισοπαλία 1-1 με την Γκενκ στο Βέλγιο. Σκόρερ ο Αλεξανδρόπουλος!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα playoff του UEFA Europa League και θα διεκδικήσει την είσοδο του στη φάση των ομίλων με αντίπαλο την Τσουκαρίτσκι, μετά την ισοπαλία 1-1 με την Γκενκ στο Βέλγιο. Ο Πέιντσιλ άνοιξε το σκορ για την Γκενκ στο 30′ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 65′. Το γκολ της πρόκρισης πέτυχε ο Σωτήρης Αλεξανδροπουλος, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Καρβάλιο (46΄). Δεύτερη κίτρινη κάρτα είδε ο Ροντινέι στο 90+10′.

Πως ξεκίνησαν

Για την Γκενκ η αρχική ενδεκάδα ήταν η εξής: Βαντερβούρντ, Κουέστα, Μουχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Ελ Κχανούς, Χροσόβσκι, Καγέμπε, Σορ, Πέιντσιλ, Φαντερά. Ο Ντιέγκο Μαρτινεθ επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Φρέιρε, Ρέτσο, Κίνι, Καμαρά, Ιμπόρα, Μασούρα, Φορτούνη, Καρβάλιο και Ελ Κααμπί.

“Αφαντος” επιθετικά ο Ολυμπιακός, δέχτηκε γκολ με τη… διπλή ευκαιρία του Πέιντσιλ

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της επιθετικής διάθεσης της Γκενκ για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφερνε να απειλήσει επιθετικά, έχοντας σε μέτρια μέρα τον Ζοάο Καρβάλιο. Η παρατεταμένη κατοχή της μπάλας απ’ την Γκενκ, έφερε το λάθος του Φρέιρε στο ημίωρο. Ο Πέιντσιλ μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Φρέιρε και ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, τον ανέντρεψε. Ο επιθετικός της Γκενκ αρχικά αστόχησε, στελνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Μετά από εξέταση του VAR, δόθηκε επανάληψη, καθώς ο Έλληνας πορτιέρε είχε αφήσει την τελική γραμμή, πριν την εκτέλεση του πέναλτι. Στη δεύτερη ευκαιρία ο Πέιντσιλ δεν άστόχησε και έγραψε το 1-0!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις, με την Γκενκ να έχει την πρωτοβουλία στις φάσεις και την περισσότερη διάθεση. Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε με επάρκεια, αλλά δεν είχε ενέργεια και ουσία στην επίθεση. Το γκολ του Πέιντσιλ με πέναλτι απ΄ το 30ο λεπτό χώρισε τις δύο ομάδες και έφερε ισορροπία στα συνολικά γκολ της σειράς.

Αλλαγές και άλλη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού και στο ημίχρονο ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε στη θέση του Καρβάλιο. Στο 51′ ο Μαντί Καμαρά αντιμετώπισε ένα πρόβλημα. Αν και ο Χρήστος Θέος ζήτησε αναγκαστική αλλαγή, ο Μαντί Καμαρά δοκίμασε να μείνει στο ματς. Στο 64′ ο Πέιντσιλ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, ύστερα από κλωτσιά στον Κίνι στο τέλος μονομαχίας τους. Στο 68′ ο Ελ Αραμπί πέρασε στη θέση του Ελ Κααμπί και ο Μπιέλ στη θέση του Μασούρα. Δύο λεπτά αργότερα ο επικίνδυνος Φαντέρααποχώρησε, στη θέση του ο Γκαλάρδα.

Ο Ολυμπιακός είχε ώρα να ψάξει το γκολ και το έκανε στι 71′. Η μπάλα έφτασε στην περιοχή της Γκενκ, ο Ιμπόρα έπιασε το γυριστό, αλλά ο Φάντερφουρτ μπλόκαρε. Στο 76′ ο Μπιέλ σούταρε έξω απ΄την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ! Στο 80′ ο Βρουσάι μπήκε στο ματς, στη θέση του Καμαρά.

Η αποβολή τον “εσπρωξε” στην πρόκριση!

Στο 85′ ο Αλεξανδόπουλος δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε, ο Μπιέλ επιχείρησε να πιάσει την κεφαλιά, χωρίς επιτυχία, ο Αλεξανδρόπουλος ειχε νέα ευκαιρία, αλλά η τροχιά της μπάλας ήταν εύκολη υπόθεση για τον Φάντερφουρτ. Στο 90′ ο Φορτούνης πέταξε έξυπνα για τον Μπιέλ, ο οποίος πάτησε περιοχή και σούταρε, αλλά ο Φάντερφουρτ απέκρουσε! Στο 90+6′ ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ πρόκρισης! Ο Αλεξανδρόπουλος με επιμονή κέρδισε την μπάλα έξω απ΄την περιοχή της Γκενκ και σούταρε εύστοχα για το 1-1! Λίγο πριν την εκπνοή ο Ροντινέι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θ΄απουσιάσει απ΄το επόμενο ματς.

Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει την Τσουκαρίτσκι στις 24 Αυγούστου στο Φάληρο και στις 31 του μήνα θα ταξιδέψει στη Σερβία για τη ρεβάνς με στόχο την παρουσία στους ομίλους του UEFA Europa League. Σε περίπτωση αποκλεισμού, οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν στους ομίλους του UEFA Conference League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.