Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Σοβαρός και νικητής

Ο Ολυμπιακός σκόραρε... από τα αποδυτήρια και κράτησε το υπερ του αποτέλεσμα μέχρι το τέλος απέναντι στη Γκενκ στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στον αγώνα σκοράροντας στην πρώτη του επίθεση. Ο Ροντινέι έκανε εξαιρετική κούρσα από την δεξιά πτέρυγα και γύρισε τη μπάλα στην περιοχή. Ο Μακένζι απέτυχε να απομακρύνει και ο Κώστας Φορτούνης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 23ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δεύτερη τελική στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, ξανά με σουτ του Φορτούνη που όμως αυτή τη φορά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Βάντερβουρτ.

Η Γκενκ είχε ένα καλό δεκάλεπτο σε επίπεδο κυκλοφορίας της μπάλας, όμως χωρίς να δημιουργήσει τελική προσπάθεια και ανησυχία στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε αποτελεσματικά και δεν επέτρεψε στη Γκενκ να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία. Μοναδική εξαίρεση κάποιες στατικές φάσεις που δημιούργησαν ανησυχία στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 54ο λεπτό με τον Μασούρα να πιέζεται από τον Καγιέμπε και να μην εκτελεί με δύναμη. Ένα λεπτό νωρίτερα ήταν οι Βέλγοι αυτοί που πάτησαν την ελληνική περιοχή, όμως ο Ρέτσος έδωσε λύση με εξαιρετικό τρόπο.

Ωραία συνεργασία του Καρβάλιο με τον Κίνι, ο Πορτογάλος έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 70ο λεπτό ο Ελ Κανούς είχε σημαντική ευκαιρία να νικήσει τον Πασχαλάκη όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά.

Ο Μπιέλ έπιασε πολύ ωραίο σουτ και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι σε μεγάλη ευκαιρία των Πειραιωτών για δεύτερο γκολ στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Γκενκ βρήκε συνεργασίες και μετά την πάσα του Μουνιός, ο Σορ εκτέλεσε στέλνοντας τη μπάλα έξω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Οι Βέλγοι είχαν σημαντική ευκαιρία και δοκάρι με τον Ελ Κανούς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σίγουρα όμως πρέπει να εμφανισθούν καλύτεροι στο Βέλγιο για να τσεκάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πολύ καλό παιχνίδι για Φρέιρε και Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας με τον Ολυμπιακό να είναι συνολικά συγκεντρωμένος και προσεκτικός ανασταλτικά στο ματς απέναντι σε ομάδα με επιθετικό ταλέντο. Ο Μαετίνεθ σίγουρα θέλει καλύτερες λύσεις στα άκρα της επίθεσης για τους «ερυθρόλευκους» που δεν δημιούργησαν πολλές σημαντικές φάσεις στην περιοχή των Βέλγων

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρέτσος, Ροντινέι, Φρέιρε, Κίνι, Ομπόρα, Καμαρά, Φορτούνης (76 Ντόι), Καρβάλιο (64’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (76’ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί (64’ Μπιέλ).

Γκενκ: Βάντερφουρτ, Μουνιόθ, Μακένζι, Κουέστα, Καγιέμπε, Πέιντσιλ, Χροτσδόβσκι, Γκαλάρτσα (Αζίζ), Ελ Κανούς, Τρεζόρ (80’ Μπα), Αροκοντάρε (66’ Σορ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.