Ολυμπιακός: Επιτέλους, τελείωσε το μαρτύριο!

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτισε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δίκαια και επικεντρώνεται στις εγχώριες.

Ο φετινός Ολυμπιακός του Μαρτίνς, του Κορμπεράν και τελευταία του Μίτσελ αναζητούσε συνεχώς νέες ιδέες και νέα πρόσωπα για ν’ αντιστρέψει το κλίμα και να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Όλη αυτή η διαδικασία άρχισε να λειτουργεί ως βάρος για την ομάδα του Πειραιά και να την επηρεάζει αρνητικά και στον νο1 στόχο, ο οποίος παραδοσιακά είναι το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε ούτε την πρόκριση στο Conference League, δεν σκόραρε στο Φάληρο, δεν, δεν, δεν… Μιλάμε για μια εντελώς αποτυχημένη σεζόν, στην οποία οι “ερυθρόλευκοι” βίωσαν στο έπακρο τη διοικητική και αγωνιστική αστοχία.

Η ζωή κάνει κύκλους και φυσικά αντίστοιχα λειτουργεί και το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βιώσει σε όλα τα επίπεδα τη φετινή αποτυχία, να βγάλει συμπεράσματα και να πράξει ανάλογα στο μέλλον. Η προτεραιότητα είναι να ελαφρύνει και να δυναμώσει το ρόστερ και ο Ολυμπιακός ν’ αρχίσει να λειτουργεί με υγιή τρόπο ξανά. Αυτό καλύτερα ας το κάνει χωρίς τα “πρέπει” της Ευρώπης, καθώς η αυτοπεποίθηση του δέχεται ισχυρά πλήγματα σε κάθε ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Οι φίλοι της ομάδας είναι μαθημένοι σε μεγάλες βραδιές και φέτος δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν ούτε ένα γκολ στο πάλαι ποτέ “κάστρο” του Φαλήρου.

Ο Αντουάν Καμπουαρέ, προπονητής της Ναντ, μίλησε στη συνέντευξη τύπου και δεν έκρυψε πως η ομάδα του είναι ένα μικρό μέγεθος για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Γάλλος κόουτς δεν δίστασε να αναφέρει πως στη Ναντ θεωρούσαν φυσιολογική την τελευταία θέση στον όμιλο, πίσω φυσικά απ’ τον Ολυμπιακό. Ωστόσο δεν είχαν την ίδια οπτική γωνία στον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν φοβικά στον όμιλο, καθώς υπήρχαν και υπάρχουν χτυπητές αδυναμίες και αυτό γινόταν εύκολα αντιληπτό στους αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στη δημιουργία, στην αμυντική λειτουργία και στη φυσική κατάσταση. Ο Μίτσελ έχει αρκετή δουλειά μπροστά του και πολύ σωστά είπε πως μετά από μια ήττα δεν έχεις τίποτα καλό να κρατήσεις, ούτε να είσαι αισιόδοξος.

Στο καλό λοιπόν να πάει το φετινό ευρωπαϊκό μαρτύριο και ας επιστρέψει ο Ολυμπιακός όταν θα είναι πραγματικά έτοιμος. Ομάδες του βεληνεκούς της Φράιμπουργκ, της Καραμπάγκ και της Ναντ, οι Πειραιωτες θα τις είχαν “καθαρίσει” τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος όμως όχι. Το ντέρμπι της Κυριακής (06/11, 19.30, MC LIVE Novasports.gr) με τον Παναθηναϊκό αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να επανέλθει η καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση, αλλά και το εντελώς αντίθετο. Ο Μίτσελ το γνωρίζει και έχει στο μυαλό του το καλύτερο δυνατό σχήμα, περιμένοντας φυσικά και καλά νέα από ασθενείς και τραυματίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.