Βρήκαν άλλοι τον Στόχ(ο)! (video)

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να δεχτεί δύο γκολ για να «ξυπνήσει» αγωνιστικά και να δείξει το καλό του πρόσωπο κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα παίρνοντας τελικά τη νίκη με 3-2 με τον Στοχ να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής αστοχώντας σε δύο πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να δεχτεί δύο γκολ για να «ξυπνήσει» αγωνιστικά και να δείξει το καλό του πρόσωπο κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα παίρνοντας τελικά τη νίκη με 3-2 με τον Στοχ να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής αστοχώντας σε δύο πέναλτι.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας την ομάδα του με ένα σύστημα 4-1-2-3 με τους Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνη και Κίτσιου στην άμυνα, «κόφτης» ο Τζιόλης, μπροστά του οι Λάζαρ και Νίνης στο χώρο του κέντρου, δεξιά στην   επίθεση ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Στοχ και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
 
Απ’ την άλλη, ο Μπενάντο έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα με τους Μεσουμάρ, Τσότσαλιτς, Πιλιάφσκι και Τβάτα στην άμυνα, μπροστά τους ο Γιαντίν, στο χώρο του κέντρου οι Γκολάσα και Μποκόλι, δεξιά στην επίθεση ο Ράγιο, αριστερά ο Έζρα και στην κορυφή ο Ν’ Ντλοβού.

Έπρεπε να φάει δύο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με την Μακάμπι στα τρία πρώτα λεπτά να φτάνει με ευκολία έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια όμως ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας προσπαθώντας να αναπτυχθεί κυρίως από τις πτέρυγες με κύριους εκφραστές τους Νίνη και Στοχ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να είχε τον έλεγχο αλλά η Μακάμπι ήταν εκείνη που ευτύχισε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, στο 13ο λεπτό οι Ισραηλινοί πήραν το προβάδισμα όταν ο Ν’ Ντλόγου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κατσουράνη, μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά πριν καλά καλά συνέλθουν οι παίκτες του Στέφενς δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 21ο λεπτό ο Γκολάσα πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χακόμπο.

Πριν την επίτευξη του δεύτερου γκολ της Μακάμπι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι καθώς ο Στοχ έκανε το σουτ, ο Σαράνοφ δεν μπλόκαρε και ο Αθανασιάδης «τσίμπησε» τη μπάλα, ανατράπηκε αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε τη βούλα.

Από το δεύτερο γκολ και μετά, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να «ξυπνήσει» και να ανεβάσει στροφές. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 34ο λεπτό όταν ο Στοχ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά αλλά ο Σαλπιγγίδης, με προβολή δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τον «δικέφαλο του Βορρά». Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Βίτορ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ. Αυτό ήταν μάλιστα το τρίτο διαδοχικό γκολ του Πορτογάλου ενώ και τις τρεις φορές έχει σκοράρει με κεφαλιά.

Στο 38ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι έπειτα από ατομική ενέργεια του Στοχ. Ο Σλοβάκος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Σαράνοφ απόκρουσε, ο Νίνης πήρε το «ριμπάουντ» αλλά και πάλι ο Σαράνοφ βρήκε τη μπάλα η οποία κατέληξε στο δοκάρι και κόρνερ. Ο Στοχ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και αυτή τη φορά ο Νίνης δεν αστόχησε και ισοφάρισε για την ομάδα του με κεφαλιά.

Η ομάδα του Στέφενς είχε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια έχοντας πραγματοποιήσει μια επική ανατροπή μιας και στο 43ο λεπτό ο Τσότσαλιτς υπέπεσε σε πέναλτι  καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Στοχ αλλά και πάλι ο Σαράνοφ του είπε «όχι» πέφτοντας σωστά στη δεξιά γωνία του και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Ολική ανατροπή

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα και στην ολική ανατροπή και το κατάφερε στο 66ο λεπτό.

Ο Λίνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ ολοκληρώνοντας αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει στο πρώτο μέρος.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Στέφενς πήρε τον έλεγχο με την Μακάμπι ωστόσο να αποδεικνύεται ιδιαίτερα μαχητική αφού προσπαθούσε μέχρι το τελευταίο λεπτό να απειλήσει τον ΠΑΟΚ και να φτάσει στην  ισοφάριση.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατέφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος αυτό το 3-2 και έτσι πήρε τη νίκη που τον φέρνει πρώτο στον όμιλό του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Μιγκέλ Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Στοχ (87′ Λόρενς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Νίνης (60′ Λούκας), Σαλπιγγίδης (78′ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Μακάμπι Χάιφα: Σαράνοφ, Τβάτα, Μεσουμάρ (73′ Αζουλάι), Πιλιάφσκι, Μποκόλι, Έζρα, Ράγιο, Γκολάσα, Τσότσαλιτς, Γιαντίν (67′ Κάταν), Ν’ Ντλοβού (46′ Αμπουχατζίρα)

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.