Ιμπόρα: «Μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα τόνισε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και τις ισχυρότερες τις Ευρώπης.

Ο Ισπανός μέσος των Πειραιωτών μίλησε στην εφημερίδα «As», για τη φετινή σεζόν της ομάδας του και την πορεία έως τον τελικό του Europa Conference League. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και τους Έλληνες φιλάθλους.

Αρχικά, ο Ιμπόρα δήλωσε: «Είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία του συλλόγου και οι οπαδοί είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Είναι μια ιδιαίτερη εποχή. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε και να νικήσουμε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των πιο ισχυρών αντιπάλων».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας του: «Δεν πρόκειται να αρνηθώ ότι ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για μένα. Περισσότερο σε επαγγελματικό παρά σε προσωπικό επίπεδο, γιατί τα παιδιά είναι χαρούμενα στο σχολείο από την πρώτη μέρα. Η ζωή μοιάζει πολύ με την Ισπανία. Αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελα για διαφορετικούς λόγους. Είχα έναν μεγάλο τραυματισμό και σε αυτούς τους μήνες είχα δύσκολες εβδομάδες και σκέφτηκα πολλά πράγματα. Αλλά όταν έχεις παιδιά, εξαρτάσαι από αυτά και είναι πιο δύσκολο να πάρεις τέτοια απόφαση».

Επίσης, ο 35χρονος παίκτης μίλησε για τον Μεντιλίμπαρ: «Κατάγεται από την Ισπανία και το ισπανικό ποδόσφαιρο εκτιμάται ιδιαίτερα εδώ. Ναι, τον σεβάστηκαν πολύ, προφανώς και για το ότι ήταν πρωταθλητής του Europa League με τη Σεβίλλη. Τελικά η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και δεν ήμασταν στην καλύτερη στιγμή της σεζόν. Ήταν απαραίτητο να επανενεργοποιηθεί εκείνο το επίπεδο που είχε η ομάδα. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο στόχος του».

Σχετικά με τη δική του παρουσία μετά την πρόσληψη του Βάσκου τεχνικού τόνισε: «Καταλαβαίνω ότι έχει δει τι μπορώ να συνεισφέρω, έχω δώσει επιδόσεις στις προπονήσεις για να τον πείσω ότι θα μπορούσα να παίξω και στο γήπεδο προσπάθησα να κάνω το ίδιο. Μπορώ να δώσω ισορροπία στην ομάδα, να βοηθήσω τους γύρω μου, τα νεότερα παιδιά… Προσπαθώ να εγκλιματιστώ στο ποδόσφαιρό του και προσπαθώ να τον βοηθήσω με κάθε τρόπο γιατί είναι και μια νέα εμπειρία για αυτόν στο εξωτερικό».

Τέλος, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από την Ελλάδα: «Όντας τόσο παθιασμένος, είναι δύσκολο να διατηρήσεις μια ισορροπία. Όταν κερδίζεις οι οπαδοί είναι πολύ ευγνώμων και πολύ κοντά σου, αλλά όταν χάνεις πρέπει να ανεχτείς τις απαιτήσεις τους. Έχουμε βιώσει περίπλοκα επεισόδια αυτή τη σεζόν που προσπαθούν να εξαλείψουν ή να εξασφαλίσουν ότι θα συμβούν όσο το δυνατόν λιγότερο στην Ελλάδα. Θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη χώρα. Φέτος οι ελληνικές ομάδες έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά. Βλέποντας τι ζήσαμε όταν επιστρέψαμε από τα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου υποδέχθηκαν στις έξι ή επτά το πρωί στο αεροδρόμιο με φωτοβολίδες, κροτίδες, τραγούδι… μπορώ να φανταστώ. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν κερδίσουμε. Μάλιστα, έχω λάβει κάποια μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα ότι αν κερδίσουμε, να προετοιμαστούμε. Το να γράφεις ιστορία σε έναν σύλλογο είναι ξεχωριστό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.