Ο Πέδρο Μαρτίνς, τα πέναλτι και ο Τζολάκης

Η άγνωστη ιστορία με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, τον Πέδρο Μαρτίνς και τα πέναλτι…

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης του Ολυμπιακού στα ημιτελικά, αλλά υπάρχει και μία άγνωστη ιστορία που τον συνοδεύει με τις εκτελέσεις πέναλτι.

Πρέπει να γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω όταν ο νεαρός γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν ο 3ος κατά σειρά τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων». Σε ηλικία 17 ετών τότε είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του  στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καλύπτοντας το κενό του τραυματία Ζοσέ Σα και στη συνέχεια είχε αγωνιστεί για 12 λεπτά στα playoffs με αντίπαλο τον Άρη.

Έχοντας περάσει την πρώτη καραντίνα από την πανδημία του Covid-19 και τη διακοπή όλων των διοργανώσεων στην Ευρώπη, χρειάστηκε να φτάσουμε Αύγουστο προκειμένου ο Ολυμπιακός να δώσει τη ρεβάνς με τη Γουλβς για τα προημιτελικά του Europa League.

Πέντε ημέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι στην Αγγλία, ο Ζοσέ Σα τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της προπόνησης, προσπαθώντας να «σταματήσει» ένα δυνατό σουτ του Κώστα Φορτούνη έξω από την περιοχή. Η μαγνητική τομογραφία έδειξε το μέγεθος του προβλήματος που άφηνε τον Πορτογάλο εκτός από τη «μάχη» στο Γουλβερχάμπτον.  

Δεύτερος τερματοφύλακας τότε ήταν ο Μπόμπι Αλέν και όλοι ήταν σίγουροι πως ο Γάλλος θα υπερασπιζόταν τα γκολπόστ του Ολυμπιακού σε αυτό ματς. Έτσι και έγινε, αλλά η απόφαση δεν ήταν εύκολη για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός πίστευε τον πιτσιρικά Τζολάκη και μάλιστα ήταν σίγουρος πως στο μέλλον ο Έλληνας γκολκίπερ θα γινόταν σημείο αναφοράς των «ερυθρολεύκων» και θα πετύχαινε μία μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό. Η χθεσινή πρόκριση ήρθε να δικαιώσει στο πρώτο σκέλος της πρόβλεψης τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος που έριξε στα βαθιά τον Τζολάκη από νωρίς.

Ωστόσο μπορεί να έχει μετανιώσει για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Άλεν στον επαναληπτικό με τη Γουλβς. Ο Γάλλος νίκησε στο νήμα τον Τζολάκη στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς παραμονές του αγώνα. Ο τελευταίος ήθελε να χρησιμοποιήσει βασικό τον Έλληνα άσο, αλλά τελευταία στιγμή κυριάρχησε ο φόβος να μην «κάψει» τον μικρό αν στράβωνε εξαιτίας του το παιχνίδι. 

Παρόλα αυτά ο Τζολάκης θα είχε την ευκαιρία να γίνει από νωρίς ήρωας του Ολυμπιακού αν το παιχνίδι είχε οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Η δουλειά του νεαρού με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Αγριογιάννη δεν είχε περάσει απαρατήρητη στου Ρέντη.  Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν, είχε αποφασίσει πως θα περνούσε τον μικρό ως αλλαγή στη «ρώσικη ρουλέτα», καθώς τον θεωρούσε expert στις εκτελέσεις πέναλτι.

Το παιχνίδι δεν πήγε ποτέ σε παράταση και πέναλτι και έτσι δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Τζολάκη να σταματάει τους αντιπάλους του από την άσπρη βούλα. Η μέρα του ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα, όχι στην Αγγλία, αλλά στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ολυμπιακό να περνάει αυτή τη φορά στα ημιτελικά από τα χέρια του Χανιώτη τερματοφύλακα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.