Mεντιλίμπαρ vs Έμερι: Η μονομαχία των Βάσκων, με φόντο τον τελικό!

Η προϊστορία ανάμεσα στους Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Ουνάι Έμερι, που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο του τελικού Europa Conference League.

Οι δύο Βάσκοι, τεχνικοί του Ολυμπιακού και της Άστον Βίλα αντιστοιχα, αλλά και αμφότεροι κατακτητές του Europa League με τη Σεβίλλη, έχουν συγκρουστεί συνολικά 13 φορές στη μεταξύ τους καριέρα, όλες στη La Liga!

Ο Έμερι, υπερτερεί στις νίκες με επτά, ο «Μέντι» έχει 4 και δύο ματς έληξαν ισόπαλα.

Πρώτη φορά, αναμετρήθηκαν το 2007, όταν η Αλμερία του Έμερι, είχε κερδίσει 1-0 εντός την Ρεάλ Βαγιαδολίδ του Μεντιλίμπαρ. Ο τελευταίος, ανταπέδωσε στον δεύτερο γύρο, επίσης με νίκη 1-0.

Στη συνέχεια, ο Μεντιλίμπαρ, βρήκε απέναντι τον συμπατριώτη του ξανά με τη Βαγιαδολίδ, , τη σεζόν 2008-09, αλλά αυτή τη φορά, με τον Έμερι να είναι στον πάγκο της Βαλένθια. Απολογισμός, δύο νίκες για τον νυν τεχνικό της Βίλα και μία για τον «Μέντι».

Επόμενα ραντεβού, αυτά της περιόδου 2010-11 και 11-12, με τον Μεντιλίμπαρ στην Οσασούνα και τον Έμερι να παραμένει στις «νυχτερίδες». Σε τρία ματς, οι δύο προπονητές είχαν από μία νίκη και ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Τη σεζόν 2012-13, ο Μεντιλίμπαρ νίκησε με την Οσασούνα 3-1 τον Έμερι, που πλέον ήταν προπονητής της Σεβίλλης.

Τη σεζόν 2015-16, ο «Μέντι» ήταν στην Έιμπαρ και αντιμετώπισε δύο φορές τους Ανδαλουσιάνους του Έμερι, με μία ήττα και μία ισοπαλία.

Τελευταίες αναμετρήσεις τους πριν από τις…προσεχείς, αυτές της περιόδου 2020-21, με τον Έμερι, στη Βιγιαρεάλ αυτή τη φορά, να κερδίζει εντός και εκτός τον Μεντιλίμπαρ, που και πάλι ήταν στον πάγκο της Έιμπαρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.