Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 1-0 (2-3 πεν.): Τον λένε Ολυμπιακό μα τον φωνάζουν θρύλο! (videos)

Με "ΗΡΩΑ" τον Τζολάκη ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League!

O Ολυμπιακός είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελκική φάση ευρωπαϊκού κυπέλλου, καθώς μετά από μια μεγαλειώδη εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη απέκλεισε τη Φενερμπαχτσέ στα πέναλτι με 2-3! Τεράστια εμφάνιση στη “ρώσικη ρουλέτα” απ’ τον Τζολάκη, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια οι Τούρκοι κέρδισαν 1-0, δοκάρι είχε ο Ιμπόρα στην παράταση, αποβλήθηκε ο Ντόη.

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διατήρησε τον Τζολάκη κάτω απ’ την εστία. Στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού βρέθηκαν οι Κάρμο και Ντόη, ενώ στα δύο άκρα πήραν θέσεις αριστερά ο Ορτέγκα και δεξιά ο Ροντινέι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Έσε και Τσικίνιο, ενώ στη μεσαία γραμμή έδρασαν οι Φορτούνης, Γιόβετιτς και Ποντένσε. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ελ Κααμπί.

Τζολάκης – Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο – Ποντένσε, Φορτούνης, Γιόβετιτς –Ελ Κααμπί

Ο Ισμαϊλ Καρτάλ προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με το ματς του Φαλήρου. Ο Φρεντ πήρε θέση κανονικά στα χαφ, όπως και ο Γιουκσέκ. Πρόκειται για δύο παίκτες οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος του αγώνα στο Καραϊσκάκη και βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της Φενέρ. Επίσης ο στόπερ Ντζικού πήρε τη θέση του Σογιουντσού, ενώ για την κορυφή προτιμήθηκε ο Τζέκο αντί του Μπατσουαγί.

Λιβάκοβιτς – Οσαγί Σαμιουέλ, Ντζικού, Μπεκάο, Καντιόγλου – Γιουκσέκ, Φρεντ, Σιμάνσκι – Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο

Με Μαρινάκη στην Πόλη

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης πραγματοποίησε ταξίδι λίγες ώρες πριν το ξεκίνημα του ματς και βρέθηκε στο “Σουκρού Σαράτσογλου” για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της ομάδας του και φυσικά να εμψυχώσει με αυτό τον τρόπο, τους “ερυθρόλευκους” παίκτες.

UEFA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Απο νωρίς στα… βάσανα ο Ολυμπιακός

Στο τρίτο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος. Ο Τσικίνιο είχε τον έλεγχο της μπάλας έξω απ΄την περιοχή, απέφυγε δύο παίκτες και σούταρε, αλλάη μπάλα πέρασε άουτ!

Στο 12΄οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Καχβετσί δέχτηκε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής από γρήγορη παράλληλη κυκλοφορία της μπάλας και πάσα του Σιμάνσκι, σούταρε δυνατά, σημειώνοντας το 1-0!

Στο ημίωρο μετά απόη Φενέρ αναπτύχθηκε γρήγορα, ο Καβεχτσί από δεξιά πάσαρε παράλληλα προς τον Τάντις, ωστόσο η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ! Στο 34′ο Φορτούνης έχασε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή, ο Τάντιτς επωφελήθηκε, προσποιήθηκε και σούταρε δυνατά, ο Τζολάκης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση! Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες σημαντικές στιγμές, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να διατηρήσει χαμηλά το σκορ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με κατοχή μπάλας 68-32 υπέρ της Φενέρ, με τους Τούρκους να έχουν 6 σουτ, εκ των οποίων 2 στον στόχο. Ο Ολυμπιακός δεν διακρίθηκε δημιοργικά, μετρώντας μόλις ένα σουτ, αυτό του Τσικίνιο στο ξεκίνημα του ματς.

Κίνηση στο ημίχρονο απ’ τον “Μέντι”

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλησε να προσθέσει μια μονάδα μπροστά απ΄την άμυνα του Ολυμπιακού και πέρασε στο ματς τον Ιμπόρα, αφήνοντας εκτός τον Γιόβετιτς στην ανάπαυλα. Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σχετικά ισορροπημένο. Στο 58′ ήρθε η πρώτη φάση και ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Ροντινέι βρήκε διάδρομο, συνέκλινε και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά απ΄την εστία! Στο 74′ ο Καρτάλ απέσυρε τον Τζέκο και τη θέση του πήρε ο Μπατσουαγί.

Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού!

Καθώς το ματς κυλούσε προς το 80′ ο Ολυμπιακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 78′ ο Τσικίνιο έκλεψε και κουβάλησε στον άξονα, πασάροντας προς τον Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν πρόλαβε να βγει μόνος του απέναντι στον Λιβάκοβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από αντεπίθεση των Πειραιωτών, ο Μασούρας έφτασε σε θέση βολής και σούταρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς κράτησε το 1-0!

Στο 82′ ο Μπατσουαγί έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και σκόραρε, αλλά ήταν εμφανέστατα σε θέση οφσάιντ.

Στο 86′ ο Καρτάλ προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Ζάιτς και ο Ουντέρ μπήκαν στο ματς αντί των Φρεντ και Καχβετσί. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρίτσαρντς μπήκε στο ματς αντί του Ορτέγκα. Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε στα τελευταία λεπτά απ’ την παρατεταμένη κατοχή μπάλας της Φενέρ, ωστόσο οι Τούρκοι δεν δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε παράταση.

Το δοκάρι του Ιμπόρα ό,τι άξιζε απ΄την παράταση!

Ο Μεντιλίμπαρ είδε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στο 97′, ενώ ο Καρτάλ΄προχώρησε σε νέα αλλαγή, καθώς ο Μπεκάο ταλαιπωρήθηκε από κράμπες. Τη θέση του πήρε ο Σουγιουντσού. Στο 103′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά με διαγώνια μπαλιά, ο Ιμπόρα έπιασε τη σκαστή κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Λιβάκοβιτς. Στην επαναφορά ο Κάρμο απείλησε με νέα κεφαλιά, αλλά ο Ντζίκου έδιωξε στη γραμμή!

Στο 108′ ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο ματς τους Ελ Αραμπί και Όρτα αντί των Φορτούνη και Τσικίνιο. Στο 114′ η Φενέρ αναπτύχθηκε από δεξιά και η μπάλα με παράλληλη πάσά έφτασε στον Τάντιτς, ο οποίος σούταρε εκτός εστίας! Στο 122′ ο Μπονούτσι μπήκε στο ματς αντί του Ισμαϊλ. Στην εκπνοή της παράτασης ο Ντόη είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτή η φάση ήταν ουσιαστικά και η τελευταία που ξεχώρισε στην παράταση. Ο προημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι!

Τα πέναλτι

0-1 Ελ Κααμπί

0-1 (Χ Τάντιτς)

0-1 (Χ Ελ Αραμπί)

1-1 (Μπατσουαγί)

1-2 (Όρτα)

1-2 (Χ Ουντέρ)

1-3 (Μασούρας)

2-3 (Ντζικού)

2-3 (Χ Ροντινέι)

2-3 (Χ Μπονούτσι)

Φενερμπαχτσέ (Καρτάλ): Λιβάκοβιτς – Οσαγί Σαμιουέλ, Ντζικού, Μπεκάο (100’Σογιουντσού), Καντιόγλου – Γιουκσέκ, Φρεντ (86′ Ζάιτς), Σιμάνσκι (106′ Κρούνιτς) – Καχβετσί (86′ Ουντέρ), Τάντιτς, Τζέκο (74′ Μπατσουαγί)

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (89′ Ρίτσαρντς) – Έσε, Τσικίνιο (108′ Όρτα) – Ποντένσε (64′ Μασούρας), Φορτούνης (108′ Ελ Αραμπί), Γιόβετιτς (46′ Ιμπόρα) –Ελ Κααμπί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.