Ισεκά: Αυτός σώζει τον ΟΦΗ, ο αδελφός του «σημαδεύει» τον Ολυμπιακό!

Δεν το προδίδει το όνομά του, όμως ο Ααρόν Λεϊά Ισεκά, είναι μέλος διάσημης ποδοσφαιρικής οικογένειας και σίγουρα θα δει με μεγάλο ενδιαφέρον το ματς Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε, την προσεχή Πέμπτη!

Ο 26χρονος Βέλγος επιθετικός, με καταγωγή από το Κονγκό, έφτασε στην Ελλάδα στο τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, για τον ΟΦΗ.

Η κρητική ομάδα, τον απέκτησε από την αγγλική Μπάρνσλεϊ, στην οποία ανήκε από το 2021, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης τριετίας, δανεικός σε Τουρκία με Άδανασπορ, Τούζλασπορ και Ισραήλ με την Χάποελ Χαντέρα.

Η άφιξή του, συνέπεσε με την έλευση του Τραϊανού Δέλλα στην Κρήτη και ο 26χρονος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην Stoiximan Super League. Σε έξι αγώνες της κανονικής περιόδου, είχε 3 γκολ (2 με τον Πανσερραϊκό και 1 με τον Παναθηναϊκό) και 1 ασίστ, ενώ άνοιξε λογαριασμό και στα playout, στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έφερε τον ΟΦΗ ένα βήμα πιο κοντά στη μαθηματική παραμονή. Eπίσης, πέτυχε και ένα γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο.

Αδελφός του Μπατσουαγί!

Την προσεχή Πέμπτη πάντως, το βλέμμα του Ισεκά θα είναι στραμμένο στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο αδελφός του αναμένεται να αγωνιστεί σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Κι αυτό γιατί μπορεί το επώνυμό του να μην τον προδίδει, αλλά αποτελεί μέλος διάσημης ποδοσφαιρικής οικογένειας, καθώς είναι ο κατά τέσσερα χρόνια μικρότερος του Μιτσί Μπατσουαγί, επιθετικού της Φενέρμπαχτσε, που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, για τους «8» του UEFA Europa Conference League!

Ο Ισεκά, επέλεξε να αγωνίζεται με το επώνυμο της μητέρας του, αντίθετα με τον Μπατσουαγί, που παίζει με το πατρικό επίθετο.

«Πολλοί με ρωτούν γι’ αυτό. Είμαι ο μικρότερος αδελφός και η μητέρα μου ήθελε οπωσδήποτε να πάρω το επίθετό της», είχε εξηγήσει παλαιότερα, σχετικά.

Όπως ο σαφώς διασημότερος αδελφός του, έτσι και ο νυν παίκτης του ΟΦΗ, ξεκίνησε την καριέρα του από επτά χρονών στα τμήματα υποδομής της Άντερλεχτ, ενώ το 2016 μετακόμισε στη Μαρσέιγ, ένα μήνα μετά τη μεταγραφή του Μπατσουαγί από τη Μαρσέιγ στην Τσέλσι!

Από τότε, ακολουθούν παράλληλες πορείες, με τον 30χρονο σήμερα στράικερ της Φενέρ, να φτάνει μέχρι την Εθνική Βελγίου, φορώντας και τις φανέλες των Ντόρτμουντ, Βαλένθια, Κρ. Πάλας και Μπεσικτάς.

Αντίθετα, ο Ισεκά, ακολούθησε χαμηλότερων τόνων καριέρα σε συλλόγους, ενώ σε διεθνές επίπεδο, έφτασε μέχρι την Κ21 του Βελγίου.

Έχει σκοράρει με τον Ολυμπιακό!

Πάντως, ο Ισεκά έχει κάνει ήδη στην καριέρα του, κάτι που ο Μπατσουαγί πολύ θα ήθελε να καταφέρει σε ένα από τα δύο επόμενα ευρωπαϊκά ματς: να σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό!

Στις 3 Οκτωβρίου του 2013, στις Βρυξέλλες, ένας 15χρονος τότε Ισεκά – που εκείνη την εποχή θεωρούνταν «παιδί-θαύμα» της Άντερλεχτ, είχε πετύχει χατ-τρικ με την Κ19 των «μωβ», απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα των Πειραιωτών, σε νίκη 4-2 για το UEFA Youth League!

Ο Ισεκά, είχε σκοράρει στο 43′, στο 48′ και το 61′, απέναντι στην τότε ομάδα του Μπερντ Στορκ, στην οποία έπαιζαν αρκετά ονόματα που έκαναν καριέρα στη συνέχεια, όπως ο Σιώπης, ο Βέργος ο Νικολάου, ο Λάτσι, αλλά και ο σημερινός του συμπαίκτης στον ΟΦΗ, Πραξιτέλης Βούρος!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.