ΠΑΟΚ: Σε μέρη γνώριμα και δοξασμένα… (videos)

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ
Απόψε στις 22:00 ο “Δικέφαλος” δοκιμάζεται στο “Στάδιο Μάξιμιρ” κόντρα στους Κροάτες, στο πρώτο ραντεβού των δύο για τη φάση των “16” του UECL

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του ξαναβγάζουν το… αήττητο ευρωπαϊκό κοστούμι του ΠΑΟΚ, που είχαν αφήσει στις ντουλάπες τους από τις αρχές Δεκέμβρη προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Από πρόπερσι, την παρθενική συμμετοχή της ομάδας στην αντίστοιχη σεζόν της διοργάνωσης και με την πορεία που έφτασε μέχρι τους «8» και τα ματς κόντρα στη Μαρσέιγ τότε, η… όρεξη παραμένει ανοικτή – ανεξαρτήτως του τί έγινε πέρσι κόντρα στη Λέφσκι για λόγους που είναι γνωστοί κι έχουν αναλυθεί – για κάτι αξόλογο και στην τρέχουσα σεζόν…

Ήγγικεν η ώρα λοιπόν καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» έχει μπει στην τελική της ευθεία με τα δεδομένα να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν μία από τις ομάδες που έχοντας κατακτήσει την κορυφή του ομίλου του κι έχοντας αφήσει πίσω του την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πήρε απευθείας το εισιτήριο για τη συγκεκριμένη φάση, η αντιπαλός του όμως, μετείχε στα Play Off  αφήνοντας εκτός την Μπέτις, με νίκη στην Ισπανία κι ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ.

Είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος, δεύτερος στο κροατικό Πρωτάθλημα που γλίτωσε την ήττα από την Όσιγεκ στα τελευταία λεπτά επιβεβαιώνοντας πως – φυσικά και – δεν είναι η ομάδα του περασμένου καλοκαιριού, η οποία μετά τον αποκλεισμό της από τα προκριματικά του Champions League αποδυναμώθηκε σημαντικά με πωλήσεις βασικών της στελεχών.

Ωστόσο το σύνολο του Σεργκέι Γιακίροβιτς παραμένει ένα ικανότατο σύνολο, με πληθώρα νεαρών κι ικανότατων ποδοσφαιριστών προ εξάρχοντος του 21χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού, Μάρτιν Μπατούρινα, μιας περίπτωσης που έχει πολλά κοινά κι οι Κροάτες τον παρομοιάζουν με τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Το ταλέντο συναντάει αρμονικά την εμπειρία στο πρόσωπο ενός παλιού γνώριμου στους ανθρώπους του «Δικεφάλου», αυτό του Γιόζιπ Μίσιτς, που κρατάει μαεστρικά στα χέρια του την… μπαγκέτα στην οργάνωση της κροατικής ομάδας.

Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση δεν έχουν εξαντληθεί με τους ιθύοντες να περιμένουν στο… απαρχαιωμένο «Στάδιο Μάξιμιρ» – περίπου – 18.000 κόσμο, καθώς η κύρια κερκίδα του γηπέδου, αυτήν που βρίσκεται απέναντι όπως βλέπει κάποιος τον αγωνιστικό χώρο,  χωρητικότητας δέκα χιλιάδων θεατών, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα στατικότητας μετά από σεισμό.

Μια και ο λόγος περί σεισμών κι αυτήν τη χρονική περίοδο υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Ζάγκρεμπ, με τον πλέον πρόσφατο να γίνεται αισθητός χθες το βράδυ περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Κλείνοντας τη συγκεκριμένη παρένθεση, το πλέον σημαντικό είναι το πώς θα παρουσιαστεί ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Με τις γνωστές απουσίες των Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ζ. Ζίβκοβιτς και Σαμάτα, καθώς ο Σάστρε είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, αν και το σημαντικότερο δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η ψυχολογία και το κλίμα που θα διέπει το σύνολο.

Μετά τη σειρά των ντέρμπι και τον ατυχή αποκλεισμό από το Κύπελλο η ομάδα έβγαλε αντίδραση σ’ επίπεδο αποτελεσματικότητας, κατέγραψε σερί διαδοχικών νικών σ’ εκτός έδρας αναμετρήσεις (Παναθηναϊκός, Αγρίνιο, Σέρρες, Λαμία), προσθέτοντας στον πλέον πρόσφατο αγώνα και το στοιχείο της εν γένει εμφάνισης, που σε συνάρτηση και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, της έδωσε την 1η θέση στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος.

Μια σημαντική ψυχολογική «ένεση» στην τελική πρόβα εν όψει της επικείμενης αναμέτρησης όπου αναμένεται η ίδια 11άδα με μοναδική διαφοροποίηση την αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης την παρουσία του Τόμας αντί του Σαμάτα. Αν κι υπάρχει άλλη μία σκέψη που απασχολεί την τεχνική ηγεσία για το αν θα ξεκινήσει ο Κωνσταντέλιας ή ο Μουργκ στη λογική της πίεσης του αντιπάλου στο πρώτο μέρος και της εισόδου του 22χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού στο δεύτερο βρίσκοντας απέναντί του μια πιο ταλαιπωρημένη και κουρασμένη αμυντική γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ το έκανε και το 2010 με το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με μία νίκη που του είχε δώσει την πρόκριση στους «32» του Europa League τότε και μπορεί να το επαναλάβει και σήμερα. Αρκεί να είναι συγκεντρωμένος, σταθερός, πρώτος στις δεύτερες μπάλες, προσεκτικός στην άμυνα, τυχερός και – ίσως – πάνω από όλα αποτελεσματκός ώστε να εξασφαλίσει ένα αποτέλεσμα που θα μπορεί να το διαχειριστεί εν όψει του δεύτερου αγώνα στην Τούμπα σε μία εβδομάδα.

Όπως και να ‘χει απόψε είναι – μόνον – το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά ό,τι κι αν συμβεί. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν… Καλή συνέχεια, καλή δύναμη…       


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.