Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Πηγαίνει Μπέρμιγχαμ μέσω… Λαμίας (highlights)

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στη Λαμία επικρακτώντας 4-1 με σκόρερ τους Τσικίνιο, Ναβάρο, Ποντένσε, Αλεξανδρόπουλο. Γκολ για τη Λαμία ο Τόσιτς.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Λαμίας για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League και είναι έτοιμος να ταξιδέψει ήρεμος για τον πρώτο ημιτελικό του UEFA Europa Conference League με αντίπαλο την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ (02/05, 22.00, MC LIVE Novasports.gr).

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιφύλαξε 10 (!) αλλαγές στο αρχικό σχήμα, διατηρώντας ως βασικό μόνο τον Έσε, σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη. Έτσι οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα γκολποστ, στην άμυνα βρέθηκαν οι Ρίτσαρντς, Βέζο, Ρέτσος, Κίνι, στη μεσαια γραμμή έδρασαν οι Τσικίνιο, Έσε, ενώ μπροστά τους πήραν θέσεις οι Ποντένσε, Όρτα και Μασούρας. Στην κορυφή ο Ναβάρο.

Η Λαμία ξεκίνησε με τον Κοσέλεφ κάτω απ’ τη εστία, στην άμυνα βρέθηακν οι Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος και Σίντκλει. Νούνιεζ και Τζανδάρης ήταν τα αμυντικά χαφ, τριάδα μπροστά τους οι Κοντονίκος, Μαρτίνεθ και Λέικ, ενώ προωθημένος ο Τσιλούλης.

Υπεροχή και γρήγορο 2-0

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο ενός γρήγορου γκολπου θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για εκείνον και το κατάφερε στο 24ο λεπτό. Οι Πειραιώτες απείλησαν αρχικά με Βέζο και Μασούρα. Στο 12′ ο Τσικίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Βέζο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Κοσέλεφ. Στο 21′ ο Μασούρας κινήθηκε εξαιρετικά έξω απ΄την περιοχή, αλλά το σουτ ήταν αδύναμο. Το γκολ ήρθε στο 24ο λεπτό. Ο Ποντένσε πήρε την μπάλα από αριστερά και αφού χόρεψε τους αμυντικούς της Λαμίας, πάσαρε για τον Τσικίνιο, ο οποίος με άμεσο πλασέ έγραψε το 1-0!

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΟΣΦΠ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της Λαμίας και βρήκε άμεσα δεύτερο γκολ. Στο 27′ο Έσε μυρίστηκε το λάθος στη μεσαία γραμμή της Λαμίας και έβγαλε την πάσα στον άξονα προς τον Ναβάρο, ο οποίος πλάσαρε για το 2-0! O 26χρονος φορ πέτυχε το 6ο γκολ στη σεζόν, επιβεβαιώνοντας τον Μεντιλίμπαρ, ο οποίος του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ακόμα ένα ματς.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΟΣΦΠ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Τρεις ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο

Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 32′ ο Έσε υποδέχτηκε την μπάλα με ωραίο κοντρόλ στην περιοχή και δοκίμασε το βολέ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω απ’΄την εστία του Κοσέλεφ. Στο 38′ ο Ντανιέλ Ποντένσε πραγματοποίησε παράλληλη πορεία με τη μεγαλη περιοχή και σούταρε με στόχο τη δεξιά γωνία του Κοσέλεφ και χαμηλά, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 45′ ο Ολυμπιακός έψαξε και πάλι το γκολ. Ο Τσικίνιο βρέθηκε στην περιοχή, δεν βρήκε χώρο για το σουτ και προτίμησε να στρώσει στον Ποντένσε, πο οποίος σούταρε δυνατά, αλλα η μπάλα κινήθηκε συρτά και έφτασε στην αγκαλιά του Κοσέλεφ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με οριακή κατοχή μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού (59-41%), αλλά και 9 σουτ των Πειραιωτών, εκ των οποίων τα 5 στον στόχο. Η Λαμία είχε 3 προσπάθειες για γκολ, αλλά καμία στην εστία του Πασχαλάκη.

“Τσέκαρε” το εισιτήριο για Μπέρμιγχαμ με τρίτο γκολ

Η Λαμία προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 46′. Βασιλαντωνόπουλος και Τερεζίου τα νέα πρόσωπα αντί των Νούνιεζ και Κοντονίκου. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ επέστρεψε απ’ τα αποδυτήρια με στόχο να σημειώσει άμεσα τρίτο γκολ και τα κατάφερε. Στο 49′ ο Όρτα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Κοσέλεφε σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 52′ μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή της Λαμίας, προς τον Ναβάρο, ο Σιμόν έκανε την κεφαλιά και ο Ποντένσε εκμεταλλεύθηκε το λάθος πλασάροντας ιδανικά πάνω απ’ τον Κοσέλεφ! Ήταν το 14ο γκολ στη σεζον για τον Πορτογάλο, ο οποίος σκόραρε μετά τις 3 Απριλίου και το εντός έδρας 3-0 επί του Άρη. Στο 59′ μπήκαν στο ματς Αλεξανδρόπουλος και Άμπει αντί Τσικίνιο και Ρέτσου. Στο ίδιο λεπτό αποχώρησε με τραυματισμό ο Σιμόν και τη θέση του πήρε ο Τόσιτς.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΟΣΦΠ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

“Ξύπνησε” η Λαμία και σκόραρε

Στο 61′ οι πάικτες της Λαμίας κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα και απ΄ τα αριστερά έφτασε στα δεξιά και ο Τσιλούλης σούταρε δυνατά, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Στο 64′ η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου μείωσε. Μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ στη μεσαία γραμμή, ο Τόσιτς αφού απέφυγε τον Άμπει, εκτέλεσε για το 3-1! Ήταν το πρώτο γκολ που σημειώνει η Λαμία στο “Καραϊσκάκη” σε όλα τα ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων. Στο 69′ ο Τόσιτς πήρε την μπάλα απ΄τον Τσιλούλη έξω απ’ την περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε θετικά! Στο 73′ Ελ Κααμπί και Μαρτίνς πήραν χρόνο στο ματς αντί Ναβάρο και Μασούρα. Στο 77′ ο Τόσιτς πάσαρε διαγώνια για τον Τσιλούλη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι απ’ τον Πασχαλάκη και έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΟΣΦΠ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Τσιλιανίδης και Τσούκαλος ήταν οι τελευταίες κινήσεις του Βόκολου αντί Λέικ και Μαρτίνεζ. Ο Ελ Αραμπί μπήκε στο 84′ δίνοντας ανάσες στον Όρτα! Στις καθυστερήσεις ο Ελ Αραμπί πάσαρε κάθετα για τον Ελ Κααμπί κι εκείνος όταν είδε πως είναι κλεισμένος μοίρασε για τον Αλεξανδροπουλο, ο οποίος σκόραρε για το τελικό 4-1!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.