Ντινάμο Κιέβου – Άρης 2-1 (καν. – παρατ. – 6-5 πεν) : ΠαληκΑΡΗΣ στο Βουκουρέστι, έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση

Τεράστια ήταν η προσπάθεια του Άρη στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου, ωστόσο οι "κίτρινοι" αποκλείστηκαν από τα πλέι οφ του Conference League καθώς ηττήθηκαν με 2-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και με 6-5 στα πέναλτι από τους Ουκρανούς.

Τεράστια ήταν η προσπάθεια του Άρη στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου, ωστόσο οι “κίτρινοι” αποκλείστηκαν από τα πλέι οφ του Conference League, καθώς ηττήθηκαν με 2-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και με 6-5 στα πέναλτι από τους Ουκρανούς.

Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε ο Άρης στο δεύτερο μέρος της παράτασης εξαιτίας της αποβολής του Πάβιτσιτς, “μοιραίος” ο Οντουμπάτζο έχασε το τελευταίο πέναλτι.

Οι οπαδοί του Άρη στήριξαν με σθένος την ομάδα τους και “μεταμόρφωσαν” το γήπεδο της Ραπίντ σε… “Κλ. Βικελίδης”, πολλές οι χαμένες ευκαιρίες του Άρη στην παράταση για να “κλειδώσει” την πρόκριση.

Το πλάνο του Τερζή

Σε σχηματισμό 1-4-3-3 παρατάχθηκε ο Άρης στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου. Ο Χουτεσιώτη;ς υπερασπίστηκε την εστία των “κίτρινων”, στην άμυνα βρέθηκαν οι Φεράρι (αριστερά), Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια (δεξιά), στο κέντρο του Νταρίντα, Ζουλ, Τζούρασεκ και στην επίθεση οι Πάλμα (αριστερά), Κάρλσον (δεξιά) και Μορόν (κορυφή).

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ντινάμο μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πρεσάρει τον Άρη, ωστόσο οι “κίτρινοι” διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν από την ουκρανική ομάδα.

Οι – τυπικά – γηπεδούχοι απείλησαν στο 19′ και το 22′, χωρίς ωστόσο να κάνουν τελική προσπάθεια, ενώ ο Άρης βρήκε κενούς χώρους και έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια με τον Μορόν στο 24′, ενώ και πάλι ο Ισπανός φορ ήταν αυτός που απείλησε στο 25ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή.

Το μακρινό σουτ του Φαμπιάνο στο 29ο λεπτό δεν ανησύχησε τους Ουκρανούς, ωστόσο ο Άρης διατήρησε τον υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι του και στο 39ο λεπτό βρήκε το γκολ!

Μετά από σέντρα του Κάρλσον στο δεύτερο δοκάρι, ο Πάλμα πήρε τη μπάλα και πάσαρε στον Τζούρασεκ, ο οποίος με πλασέ από κοντινή απόσταση έκανε το 1-0.

Στο 44′ ο Πάλμα έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία της Ντινάμο, ενώ οι Ουκρανοί βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο επόμενο λεπτό. Ο Σίντορτσουκ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Βολόσιν και ο τελευταίος με κεφαλιά “κρέμασε” τον Χουτεσιώτη και έκανε το 1-1 στο Βουκουρέστι.

Οι Ουκρανοί πίεσαν στο δεύτερο μέρος, όμως ο Άρης ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη σημαντική ευκαιρία. Στο 56ο λεπτό και μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια του Φεράρι και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάρλσον δεν μπόρεσε να ακουμπήσει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα των Ουκρανών!

Οι Ουκρανοί απείλησαν με σουτ του Σίντορτσουκ στο 59ο λεπτό και στο 64′ και πίεσαν τους “κίτρινους”.

Ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε στο 76ο λεπτό το δυνατό σουτ του Γιαρμολένκο, ενώ ο τερματοφύλακας του Άρη με σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μπουγιάλσκι στο 78′ κράτησε το σκορ πρόκρισης.

Στο 85ο λεπτό μετά από απίθανη αδράνεια από την άμυνα του Άρη, ο Καραφάεφ με σουτ έκανε το 2-1 για τη Ντινάμο, ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ.

Μετά από σέντρα του Φεράρι στις καθυστερήσεις, οι Ουκρανοί παραλίγο να βάλουν αυτογκόλ, ενώ στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει την πρόκριση στον Άρη!

Παράταση στην… αγωνία

Με ευκαιρία μπήκε στην παράταση του αγώνα ο Άρης, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που απείλησε από πλάγια θέση στο 95ο λεπτό, ενώ το σουτ του Ματαρίτα στο 97′ ανησύχησε τους Ουκρανούς.

Στο 105′ ο Χριστοδουλόπουός εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία των Ουκρανών.

Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε το δεύτερο μέρος της παράτασης, καθώς ο Πάβιτσιτς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 112′ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε τη μακρινή πάσα για τον Μενέντεζ, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε το σουτ, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Ο Άρης “άγγιξε” την πρόκριση στο 115ο λεπτό, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματαρίτα και κεφαλιά του Φαμπιάνο, ο τερματοφύλακας της Ντινάμο έκανε σπουδαία επέμβαση και έδιωξε τη μπάλα με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στα πέναλτι!

Τα πέναλτι

Ο Μπράζκο έκανε το 1-0, ο Φαμπιάνο το 1-1 και ο Αντρεγιέφσκι το 2-1, ενώ ο Μενέντεζ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ντινάμο και ο Ντιαλό έκανε το 3-1 για τους Ουκρανούς.

Ο Ρουπ ήταν εύστοχος και μείωσε σε 3-2, ενώ ο Χουτεσιώτης έπιασε το πέναλτι του Πάρις. Ο ψύχραιμος Φεράρι έκανε το 3-3, ο Μπενίτο το 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, ο Χριστοδουλόπουλος το 4-4, ο Ντίατσουκ το 5-4 και ο Ζαμόρα το 5-5. Ο Ντούμπιντσακ έκανε το 6-5, ο Οντουμπάτζο έστειλε τη μπάλα στην… εξέδρα και η Ντινάμο προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa Conference League.

Ντινάμο Κιέβου – Άρης 2-1 (καν. διάρκεια και παράταση – 6-5 πέναλτι)
Σκόρερ: 45′ Βολόσιν, 85′ Καραφάεφ 39′ Τζούρασεκ

Ντινάμο Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσικ, Ντιάτσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ (72′ Καραφάεφ), Σιντόρτσουκ (72′ Αντιγιέφσκι), Σαπαρένκο (72′ Μπράζκο), Γιαρμολένκο (106′ Πάρις) , Βολόσιν (81′ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βανάτ (106′ Μπενίτο)

Άρης (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (106′ Ζαμόρα), Νταρίντα (75′ Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (59′ Ρουπ), Πάλμα (82′ Χριστοδουλόπουλος), Κάρλσον (59′ Μενέντεζ), Μορόν (82′ Ματαρίτα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.