Χάιντουκ Σπλιτ: Μια σεζόν φιλοδοξιών

Με πλούσια ιστορία και παθιασμένους οπαδούς, η Χάιντουκ Σπλιτ είναι η ομάδα που θα βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ στον 3ο Προκριματικό Γύρο του Europa Conference League, εφόσον ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Με ένα μείγμα έμπειρων βετεράνων και πολλά υποσχόμενων νέων ταλέντων, η κροατική ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ στο UEFA EuropaConference League αποκλείστηκε το καλοκαίρι από τη Βιγιαρεάλ με δύο ήττες. Τότε προπονητής της ήταν ο Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος πλέον κοουτσάρει τον ΟΦΗ. 

Ένας παίκτης που ξεχώρισε στη σεζόν 2022-23 ήταν ένας γνωστός μας από τη θητεία του στην ΑΕΚ, ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός ήταν η κινητήριος δύναμη της ομάδας πετυχαίνοντας συνολικά 21 γκολ, ωστόσο στο ρόστερ υπάρχει ακόμα ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος γίνεται για τον Ζβόνιμιρ Σάρλια, ο οποίος την περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. 

Οι αγώνες της ομάδας στην εμβληματική έδρα της, το Stadion Poljud, χωρητικότητας 34.000 θεατών. 

Πέρα από τα επιτεύγματά της στο γήπεδο, η επιρροή της Χάιντουκ επεκτείνεται στην καλλιέργεια νέων ταλέντων μέσω της ακαδημίας νέων της, εξασφαλίζοντας μια σταθερή παροχή πολλά υποσχόμενων παικτών για το μέλλον. Αυτή η αφοσίωση στην ανάπτυξη παικτών αναδεικνύει τη δέσμευση του συλλόγου στην ανάπτυξη του κροατικού ποδοσφαίρου.

Με ιστορία που χρονολογείται από το 1911, η κληρονομιά της Χάιντουκ είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα του κροατικού ποδοσφαίρου. Τα εμβληματικά καρό κιτ του συλλόγου και η ένδοξη ιστορία του τον καθιστούν σύμβολο υπερηφάνειας για τους αφοσιωμένους οπαδούς τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.