Άλκμααρ – Άντερλεχτ 2-0 (πεν. 4-1): Στα ημιτελικά με Παυλίδη και Χατζηδιάκο (hls)

Η AZ χρειάστηκε δύο γκολ του Παυλίδη στην κανονική διάρκεια και δύο επεμβάσεις του Ράιαν στα πέναλτι για να περάσει στα ημιτελικά.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 2ος αγώνας (2-0 – παράταση) – (1ος αγώνας 2-0)

Η ολλανδική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη με κατοχή σε όλο τον αγώνα και 27 τελικές προσπάθειες έναντι 9 των Βέλγων. Η Άντερλεχτ στάθηκε τυχερή, πήγε τον προημιτελικό στην παράταση και στη ρωσική ρουλέτα, όπου έχασε δύο πέναλτι. Η ΑΖ των Παυλίδη και Χατζηδιάκο και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αυστραλό τερματοφύλακα Ράιαν, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γουέστ Χαμ – Γάνδη (1-1).

O Μάθιου Ράιαν έπιασε δύο πέναλτι και οδήγησε την AZ στον ημιτελικό

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους που δεν έχουν χάσει φέτος μέσα στην έδρα τους σε ευρωπαϊκό αγώνα, ο Κέρκεζ κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Μουρίγιο και ο Βαγγέλης Παυλίδης άνοιξε νωρίς το σκορ από την άσπρη βούλα (1-0, 5ο λεπτό). Ο Έλληνας επιθετικός ξαναβρήκε δίχτυα λίγο αργότερα με το γύρισμα του Όντγκααρντ σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα και έφτασε σε σκορ παράτασης πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο (1-0, 14ο λεπτό). Ρεκόρ για την AZ που πήρε διαφορά δύο τερμάτων μέσα σε 12 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, το πιο γρήγορο προβάδισμα με 2 γκολ από το 1997 σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο 24χρονος επιθετικός έφτασε τα 5 γκολ σε 5 ματς στην εφετινή διοργάνωση, τα 9 μαζί με τα προκριματικά του καλοκαιριού. Δυστυχώς αποχώρησε στο ημίχρονο με πρόβλημα στον αστράγαλο και έγινε αλλαγή. Βγήκε από τα αποδυτήρια για το 2ο μέρος αλλά ένιωθε ενοχλήσεις.

Η καλύτερη στιγμή της Άντερλεχτ σημειώθηκε στο 65ο λεπτό με τον Εντιαγέ να σουτάρει στη κλειστή γωνία και τον Ράιαν να αντιδρά σωστά. Στο 84ο λεπτό η AZ άγγιξε την πρόκριση με τρίτο γκολ όμως το πλασέ του Κέρκεζ σταμάτησε στο δοκάρι! Τρία λεπτά αργότερα ο Όντγκααρντ έχασε τεράστια ευκαιρία, όπως και ο Σλιμανί θα μπορούσε «να κλέψει» την πρόκριση στο 90′ αλλά τον πρόδωσε το κοντρόλ του και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο οι αντίπαλοι εμφανίστηκαν κουρασμένοι και αγχωμένοι με αποτέλεσμα χωρίς πολλά πολλά να οδηγηθούν και στα πέναλτι. Η διαδικασία…

  • Κλάσι 1-0
  • Βερτόγνκεν Χ (1-0)
  • Σουγκαβάρα (2-0)
  • Κάνα (2-1)
  • Ράιντερς (3-1)
  • Σαρντελά Χ (3-1)
  • Μέρντινγκ (4-1)

Διαιτητής: Ντάβιντε Μάσα

Κίτρινες: Ράιντερς, Παυλίδης, Κέρκεζ, Μάινανς, Κλάσι – Ντιαβαρά, Αμούζου

Με τις ίδιες ενδεκάδες που παρατάχτηκαν στις Βρυξέλλες για τον πρώτο αγώνα (2-0) με την AZ να στερείται των υπηρεσιών του Κάρλσον που είναι τραυματίας.

Άλκμααρ (Πασκάλ Γιάνσεν): Ράιαν, Σουγκαβάρα, Χατζηδιάκος, Μπουκέμα, Κέρκεζ (101′ Ντε Βιτ), Κλάσι, Μάινανς (113′ Μπαζούρ), Ράϊντερς, Όντγκααρντ (113′ Μιχάϊλοβιτς), Φαν Μπρέντεροντε (101′ Μέρντινγκ), Παυλίδης (46′ Λάχντο)

Άντερλεχτ (Μπρίαν Ρίμερ): Βερμπρούχεν, Μουρίγιο (62′ Σαρντελά), Ντεμπάστ, Βερτόνγκεν, Εντιαγέ, Ντρέγερ, Ντιαβαρά (111′ Κάνα), Ραφαέλοφ (76′ Στρόικενς), Ασιμέρου (90′ Άρνσταντ), Αμούζου, Σλιμανί (106′ Ανγκούλο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.