Γκόμελ – Άρης 1-2 : Έκανε το καθήκον του (hls)

Ο Άρης νίκησε 2-1 την Γκόμελ στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι και περιμένει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa Confernce League

Μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα επί της Γκόμελ, ο Άρης επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι που έπαιξε ως τυπικά φιλοξενούμενος στο «Κλ. Βικελίδης».
Τελικό σκορ 2-1 με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο και μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα στην επανάληψη (αλλά και πολλά κενά στις τρεις γραμμές κατά διαστήματα) και σκόρερ τον Γκρέι με δύο τέρματα που πέτυχε στο τέλος των δύο ημιχρόνων.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΑΡΗΣ

Με τέσσερεις… αναμενόμενες αλλαγές παρέταξε ο Χερμάν Μπρούγος τον Άρη στον β΄ ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στη Γκόμελ

Παρά το ευρύ 5-1 από την πρώτη αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων», ο Αργεντίνος προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν ρίσκαρε.
Έτσι οι Εμπακατά και Μαζικού ήταν τα νέα πρόσωπα στα άκρα της άμυνας, αντί των Οντουμπάγιο και Πίρσμαν που έπαιξαν την περασμένη Πέμπτη. Ο Ντιόπ είναι ο τρίτος, στα χαφ (στη θέση του Νταμπό), ενώ ο Μαντσίνι πήρε τη θέση του Ιτούρμπε στα εξτρέμ.

Το πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 9΄ με τον Πάλμα να βγάζει ασίστ στον Γκρεϊ και αυτός από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, νέα καλή στιγμή για τον Άρη με τον Μαντσίνι που κλέβει λίγο κάτω από το κέντρο, επιχειρεί το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας των Λευκορώσαων απλώνει τα χέρια και απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στο 16΄ από πολύ ωραία προσπάθεια του Μαζικού από τα αριστερά για τον Άρη, έγινε η παράλληλη πάσα προς τον Γκρεϊ ( που ήταν σε θέση βολής) αλλά η μπάλα κόπηκε από τους αμυντικούς της Γκόμελ και κατέληξε άουτ.

Λίγο πριν το 23΄ ο Χέρμαν Μπρούγος βλέποντας τον Ντιόπ να χάνει τον αντίπαλο του (και να βλέπει την κίτρινη κάρτα), αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τον Νταμπό προκειμένου να μην χαθεί ο έλεγχος του κέντρου για τους «κιτρινόμαυρους». Στο 29΄ από καλή σέντρα του Εμπακατά για το κέφαλι του Κασμάτσο, η μπάλα φεύγει άουτ. Ήταν πό τις καλύτερες στιγμές του Άρη στον αγώνα για να σκοράρει κάτι που τελικά κατάφερε στο 45΄ όταν από την καταπληκτική κάθετη πάσα του Μαντσίνι στον Γκρεϊ, ο τελευταίος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0

Το δεύτερο ημίχρονο

Τους δύο ακραίους (Εμπακατά και Μαζικού) επέλεξε να αφήσει στον πάγκο ο Μπρούγος στην επανάληψη βάζοντας στον αγώνα του Οντουμπάγιο και Πίρσμαν.
Είναι προφανές ότι ο Αργεντίνος έχει πια την πολυτέλεια των δοκιμών και αυτό κάνει. Ο Άρης μπήκε με μια καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο (48΄) έχοντας πρωταγωνιστή τον Πάλμα, αλλά για μια ακόμη φορά ο Κοβάλεβ λέει «όχι» στον επιθετικό των «κιτρινόμαυρων» που ξαναχτύπησαν 10 λεπτά αργότερα με τον Πρίσμαν να σουτάρει άουτ (μετά καταπληκτική σέντρα του Γκρεϊ).

Στο 61΄ ο Άρης είχε δοκάρι με τον Μαντσίνι (προηγήθηκε εναλλαγή της μπάλας με τον ΓκρεΪ), που ήταν και πάλι εκ΄ των κορυφαίων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ η μοναδική (μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο) φάση για την Γκόμελ έγινε στο 71΄ ωστόσο ο Κουέστα έδιωξε με τα πόδια την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή της εστίας του στο σουτ του Μάκας.

Οι Λευκορώσοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 76΄ όταν ο Σέτσκο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα των “κιτρινόμαυρων”, ενώ έκαναν το 1-1 με πέναλτι του Κογκολασβίλι στο 82΄ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Πίρσμαν).

Στις καθυστερήσεις (3ο λεπτό), ο Γκρεϊ ξαναχτύπησε, πέτυχε το νικητήριο γκολ (1-2) μετά την καταπληκτική σέντρα του Ιτούρμπε χαρίζοντας στην ομάδα του μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (46΄ Οντουμπάγιου), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (46΄ Πίρσμαν), Ντιόπ (23΄ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο,Πάλμα (81΄ Χατζιωάννου), Γκρέι

Γκόμελ: Κοβάλεβ, Κουτσίνσκι, Πάντια, Σοκόλ, Αφι, Κοστρόβ (87΄ Σόπφελ), Μπάγκα, Σέντκο (87΄ Γεραμόφσκι), Αντεόλα (80΄ Ποταπένκο), Ανούφριεβ, Μάκας (80΄ Κογκολασβίλι)

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.