Σοφία Κόγκουλη από Ιταλία: “Δεν πρόλαβα να έρθω Ελλάδα. Να βγούμε νικητές!”

Οι σκέψεις της είναι μόνο στους ανθρώπους που χάνονται και μιλά στον Αποστόλη Λάμπο για τον κατ' οίκον περιορισμό στο Ταβανιάκο του Ούντινε όπου και αγωνίζεται.

Η Σοφία Κόγκουλη είναι διεθνής ποδοσφαιρίστρια στην ιταλική Ταβανιάκο, δηλαδή στην γυναικεία ομάδα της Ουντινέζε. Ουσιαστικά ζει στο επίκεντρο του δράματος της πανδημίας του κορωνοϊού, εγκλωβισμένη κυριολεκτικά σε ένα σπίτι από το οποίο μπορεί να βγει μόνο με υπεύθυνη δήλωση για να πάει σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο. 

Μιλώντας στον Αποστόλη Λάμπο, δείχνει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία, αν και πολύ θα ήθελε να έχει επιστρέψει στη χώρα μας. Διαβάστε τη διήγησή της για όσα ζει τις τελευταίες εβδομάδες στη γείτονα:

Που ακριβώς βρίσκεσαι και πως είναι η κατάσταση εκεί;

“Βρίσκομαι στο Ταβανιάκο είναι επαρχία του Ούντινε. Η κατάσταση εδώ είναι πολύ δύσκολη με την αστυνομία να είναι συνεχώς στο πόδι και να κάνει περιπολίες με πολύ αυστηρά μέτρα.”

Υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός;

“Δεν μας επιτρέπουνε να βγούμε παρά μόνο εάν είναι επείγον να πάμε σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Ακόμα όμως και η έξοδος για να πάμε σε αυτά (μιλάμε πάντα σε περίπτωση ανάγκης), θα πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα χαρτί κάτι σαν υπεύθυνη δήλωση που γράφει όλα τα στοιχεία μας.”

Από την ομάδα τί σας λένε;

“Η ομάδα είναι πάντα σε επικοινωνία με εμάς και είναι δίπλα μας σε κάθε στιγμή σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και η οικογένεια μου Δόξα τω Θεώ είναι όλοι καλά. Ευτυχώς εδώ μένω με άλλες δύο συναθλήτριες και συμπαραστεκόμαστε η μία στην άλλη.”

Τί σκέφτεσαι για την όλη κατάσταση;

“Δεν υπάρχουν σκέψεις, παρά μόνο για τις οικογένειες που χάνουνε τους δικούς τους ανθρώπους, τόσο απλά. Οι στιγμές εδώ είναι δραματικές. Επικρατεί μια κατάσταση φόβου. Δυστυχώς χάνεται πολύς κόσμος, σε καθημερινή βάση.”

Προσπάθησες να επιστρέψεις στην Ελλάδα όταν ξέσπασε η πανδημία;

“Φυσικά και προσπάθησα να επιστρέψω στην Ελλάδα δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερα, είχανε ήδη κλείσει τα αεροδρόμια. Θα ήθελα να είμαι στο σπίτι μου, με την οικογένεια μου, να περνούσαμε μαζί αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει όλος ο κόσμος.”

Ποιες είναι οι τελευταίες εντολές από την κυβέρνηση;

“Δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι στιγμής. Οι μόνες εντολές είναι να μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας.”

Τί μήνυμα θα ήθελες να στείλεις από την Ιταλία;

“Υπομονή, πρέπει να βγούμε εμείς νικητές από τις δύσκολες στιγμές που περνάμε!”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.