Ο… μάγος Μόντριτς “καθάρισε” για τους Κροάτες (video)

Ο Λούκα Μόντριτς με ένα θαυμάσιο σε εκτέλεση γκολ έδωσε την πανάξια νίκη στην Κροατία με 1-0 επί της φλύαρης και χωρίς φαντασία Τουρκίας.

Τουρκία – Κροατία 0-1
Περιοχή: Παρίσι
Γήπεδο: “Παρκ Ντε Πρενς”
Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

Ο Λούκα Μόντριτς με ένα θαυμάσιο σε εκτέλεση γκολ έδωσε την πανάξια νίκη στην Κροατία με 1-0 επί της φλύαρης και χωρίς φαντασία Τουρκίας. Η παρέα του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αν και στο μεγαλύτερο μέρος αυτού χρησιμοποίησε ανορθόδοξες μεθόδους για να απειλήσει την εστία του πολύ καλού Μπαμπατσάν.

Οι Κροάτες ξεκίνησαν το ματς με κέφι, αλλά στη συνέχεια οι Τούρκοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς και Μπάντελι βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ολες προήλθαν από μια ασταμάτητη εμμονή για σέντρες από τα άκρα και χωρίς να δοκιμάσουν κάθετο ποδόσφαιρο. 

Και γιατί το λέμε αυτό; Διότι όταν έχεις στην 11άδα σου παίκτες σαν τους Πέρσισιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς και Μόντριτς, αν μη τι άλλο περιμένεις και κάποιους καλούς συνδυασμούς. Ο Τερίμ προσπάθησε με πολυπρόσωπο κέντρο να κλείσει τους διαδρόμους και άφησε τα άκρα ελεύθερα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Τσάτσιτς αντί να πατούν περιοχή, να προτιμούν σέντρες στο πουθενά. 

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε από την πλευρά της Τουρκίας, όμως. Στο 29′ ο Γκιονούλ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της Κροατίας κοιμήθηκε και ο Τουφάν ολομόναχος έπιασε την κεφαλιά “σημαδεύοντας”, όμως, τον Σούμπασιτς.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημειώθηκε τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ινάν έδιωξε την μπάλα, αυτή βγήκε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά εκεί βρισκόταν το μαγικό πόδι του Μόντριτς. Με ένα εκπληκτικό βολές στην κίνηση, έστειλε τη “στρογγυλή θεά” να σκάσει στο έδαφος και να καταλήξει στα δίχτυα του Μπαμπατσάν.

Στο δεύτερο μέρος, οι Τούρκοι ρίσκαραν και οι Κροάτες άρχισαν να χάνουν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη επιδεικνύοντας τρομερόο ταλέντο, αλλά συνάμα περίσσια επιπολαιότητα. Μέσα σε αυτές και δυο δοκάρια. Το πρώτο στο 52′ από εκτέλεση φάουλ του Σρνα και το δεύτερο από κεφαλιά του Πέρισιτς στο 73′. Από την άλλη πλευρά; Τίποτα. Οι Τουράν και Τσαλχάνογλου ήταν απογοητευτικοί, με αποτέλεσμα τόσο ο Τοσούν όσο και αργότερα ο Γιλμάζ να μένουν μόνοι και έρημοι μέσα στην περιοχή. Έλλειψη φαντασίας, έλλειψη σωστής τακτικής και περιορισμένες δυνατότητες. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν στο πρώτο ματς.


Κίτρινες: 31′ Τοσούν, 48′ Μπαλτά, 90′ Βολκάν – 80′ Στρίνιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Ερκίν, Μπαλτά, Τοπάλ, Γκονούλ, Τουφάν, Οζιακούπ (46′ Βολκάν), Ινάν, Τσαλχάνογλου, Τουράν (65′ Γιλμάζ), Τοσούν (69′, Μορ)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Αντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπάντελι, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς (90′ Σίλντεφελντ), Πέρισιτς (97′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90′ Πιάτσα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.