Euro 2024 Ολλανδία: Πάντα υψηλές προσδοκίες για μια ομάδα γεμάτη ταλέντο

Η Ολλανδία υπολογίσιμη δύναμη και πάντα ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ένα τρόπαιο που κατέκτησε μία και μοναδική φορά το μακρινό 1988.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Τερμάτισε στην 2η θέση στον Β όμιλο πίσω από την πρωτοπόρο Γαλλία. Μπροστά από την Εθνική μας που τερμάτισε στην 3η θέση. Σε σύνολο 8 αγωνιστικών μέτρησε 6 νίκες και 2 ήττες από τη Γαλλία. Η Ολλανδία έκλεισε τη θέση της στα τελικά με μια εντός έδρας νίκη επί της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Ο Ρόναλντ Κούμαν διανύει τη δεύτερη θητεία του ως προπονητής της χώρας του, έχοντας κερδίσει το τουρνουά ως παίκτης το 1988. Επίσης, οδήγησε τους Oranje στον τελικό του UEFA Nations League του 2019 και στην τρίτη θέση στην ίδια διοργάνωση το καλοκαίρι του 2023.

10 ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ EUROΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ’16’

Η πιο πρόσφατη ήταν η τελευταία παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν από 4 χρόνια όπου μπήκε στη φάση των ’16’. Έχει πανηγυρίσει τον τίτλο μία φορά και μοναδική στην ιστορία της, στον τελικό απέναντι στη Σοβιετική Ένωση με το αλησμόνητο γκολ του Μάρκο Φαν Μπάστεν. Είχε ηττηθεί από τους Σοβιετικούς (1-0) στην πρεμιέρα της και στον τελικό πήρε εκδίκηση με το απίθανο βολέ του Φαν Μπάστεν και την κεφαλιά του Ρουντ Γκούλιτ.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ – 3 ΦΟΡΕΣ – 1992 – 2000 – 2004

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 2 ΦΟΡΕΣ1996 – 2008

Με την πανδημία του κορωνοϊού να μεταθέτει το Euro 2020 για το 2021, η Ολλανδία έπαιξε τους αγώνες των ομίλων εντός έδρας στο Johan Cruijff Arena στο Άμστερνταμ, νικώντας την Ουκρανία (3–2), την Αυστρία (2–0) και τη Βόρεια Μακεδονία (3–0). Ωστόσο, το τουρνουά τελείωσε με απογοήτευση, για άλλη μια φορά, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Τσεχία στην ισοβαθμία των ’16’ στη Βουδαπέστη, μετά την αποβολή του Ματίας Ντε Λιχτ. Δύο ημέρες αργότερα, ο τότε προπονητής και παλιά δόξα της χώρας, Φρανκ Ντε Μπουρ, εγκατέλειψε τη θέση του. Αντικαταστάθηκε από τον Λουίς Φαν Χααλ, ο οποίος βγήκε από τη σύνταξη για να επιστρέψει για μια τρίτη θητεία στο τιμόνι.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΡΟΝΑΛΝΤ ΚΟΥΜΑΝ

Από τους καλύτερους επιθετικούς σέντερ μπακ όλων των εποχών, ο Ρόναλντ Κούμαν ήταν ένα κρίσιμο κομμάτι της ολλανδικής ομάδας που κέρδισε το EURO ’88. Καυχιέται για ένα εντυπωσιακό προπονητικό βιογραφικό έχοντας αναλάβει πρωταθλητές όπως ο Άγιαξ, η Μπενφίκα, η Μπαρτσελόνα. Ανάμεσα σε πολλές προπονητικές διακρίσεις, έχει κερδίσει τρεις τίτλους Ολλανδικής Eredivisie και δύο Κύπελλα Ισπανίας.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΣΑΒΙ ΣΙΜΟΝΣ

Μια ομάδα γεμάτη αστέρια. Μίξη εμπειρία και ταλέντου. Γεμάτη σε όλες τις θέσεις, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον θα είναι ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας που ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν, Τσάβι Σίμονς. Ο 21χρονος Ολλανδός μπαλαδόρος – πλέι μέικερ, προϊόν της Μασία στη Βαρκελώνη, μετά την παρθενική – σεζόν όνειρο που πραγματοποίησε στην Μπουντεσλίγκα με τους «Τάυρους», είναι πανέτοιμος για το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό τουρνουά της καριέρας του σε γήπεδα έδωσε τις φετινές του παραστάσεις. Η παρθενική του παρουσία σε τουρνουά ήταν υπό τις οδηγίες του Φαν Χαλ στο Κατάρ. Ο Σίμονς ήταν ο νεότερος παίκτης που εμφανίστηκε σε φάση νοκ άουτ (κόντρα στις ΗΠΑ) για τη χώρα στην διοργάνωση, μόλις 19 ετών.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΦΡΕΝΚΙ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚΤΕΟΥΝ ΚΟΟΥΠΜΑΪΝΕΡΣ

Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ της Μπαρτσελόνα δεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και αποκλείστηκε από την αποστολή. Την θέση του πήρε ο μπακ της Τσέλσι, που αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό στην Ντορτμουντ, Ίαν Μάατσεν. Παράλληλα, ο Ρόναλντ Κούμαν αντιμετωπίζει ακόμη έναν «πονοκέφαλο», καθώς ένας ακόμα μέσος, ο Τέουν Κόουπμαϊνερς της Αταλάντα, τραυματίστηκε στην βουβωνική χώρα κατά την διάρκεια της προθέρμανσης, πριν το ματς με την Ισλανδία (10/6) και αποφασίζει άμεση για αντικαταστάτη. Η σίγουρη θέση είναι του Φερμπρούχεν που θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας.

Τερματοφύλακες: Τζάστιν Μπίλοου (Φέγενορντ), Μαρκ Φλέκεν (Μπρέντφορντ), Μπαρτ Φερμπρούχεν (Μπράιτον)

Αμυντικοί: Νέιθαν Άκε (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάλεϊ Μπλιντ (Τζιρόνα), Ματάις ντε Λιχτ (Μπάγερν), Στέφαν ντε Φράι (Ίντερ), Τζέρεμι Φρίμπονγκ (Λέβερκουζεν), Λουτσχαρέλ Χεερτρούιντα (Φέγενορντ), Μίκι φαν ντε Φεν (Τότεναμ), Βίρτζιλ φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ίαν Μάατσεν (Ντόρτμουντ)

Μέσοι: Ντενζέλ Ντούμφρις (Ίντερ), Ράιαν Χράφενμπερχ (Λίβερπουλ), Γιόεϊ Φίρμαν (Αϊντχόφεν), Γέρντι Σχούτεν (Αϊντχόφεν), Τζίνι Βαϊνάλντουμ (Αλ Ετιφάκ), Τσάβι Σίμονς (Λειψία), Τιτζάνι Ραϊντερς (Μίλαν)

Επιθετικοί: Στιβεν Μπέρχβαϊν (Άγιαξ), Μπραϊαν Μπρόμπεϊ (Άγιαξ), Μέμφις Ντεπάι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόντι Χάκπο (Λίβερπουλ), Ντόνιελ Μάλεν (Ντόρτμουντ), Βουτ Βέγχορστ (Χόφενχαϊμ)

Ολλανδία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.