Σανιόλ: Οι κακές αναμνήσεις με Ελλάδα και αυτό που τον ενώνει με τον Πογιέτ

Η προϊστορία του τεχνικού της Γεωργίας κόντρα στην Εθνική και το κοινό στοιχείο που έχει με τον προσεχή του αντίπαλο στον πάγκο.

Η Γεωργία του Σανιόλ, είναι το τελευταίο εμπόδιο της Εθνικής Ελλάδας, πριν πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας, με τις δύο ομάδες, να τα δίνουν όλα για την πρόκριση την Τρίτη στην Τιφλίδα.

Ο 47χρονος τεχνικός, ανέλαβε το 2021 τους Γεωργιανούς και τους έχει φτάσει μία ανάσα από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική στιγμή της ιστορίας τους, την πρώτη τους πρόκριση σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Απέναντί του, ο Γάλλος θα βρει μία ομάδα από την οποία δεν έχει και τόσο καλές αναμνήσεις, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Ο Σανιόλ, έκανε σημαντική καριέρα ως ποδοσφαιριστής, καλύπτοντας το δεξί άκρο της άμυνας, σε Σεντ Ετιέν, Μονακό και Μπάγερν Μονάχου.

Με την Εθνική Γαλλίας, αγωνίστηκε 58 φορές από το 2000 έως το 2008. Κατέκτησε δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών και μία δεύτερη θέση σε Μουντιάλ, το 2006. Στη διοργάνωση που είχε γίνει τότε στη Γερμανία (όπως και το προσεχές Euro), ο Σανιόλ ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια και μάλιστα πέτυχε το τελευταίο πέναλτι της ομάδας του στη «ρώσικη ρουλέτα» του τελικού κόντρα στην Ιταλία, πριν ο Φάμπιο Γκρόσο, χαρίσει το τρόπαιο στους «ατζούρι».

Οι «τρικολόρ», αντιμετώπισαν δύο φορές την Ελλάδα δύο φορές, όσο αγωνιζόταν ο Σανιόλ.

Η πρώτη ήταν μία ιστορική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στις 25 Ιουνίου 2004, στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισσαβόνας, η Ελλάδα έκανε τη μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά του Euro 2004 και με το γκολ του Χαριστέα, απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου, κερδίζοντας με 1-0. Ο Σανιόλ, ήταν τότε στην αποστολή της ομάδας του Ζακ Σαντινί, όμως δεν αγωνίστηκε κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δυόμισι χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 2006, ο Σανιόλ, ήταν βασικός για τους «τρικολόρ» του Ρεϊμόντ Ντομενέκ, σε φιλική αναμέτρηση στο «Σταντ Ντε Φρανς» κόντρα στην Ελλάδα.

Η Γαλλία, είχε κερδίσει 1-0, με τον Ανρί να σκοράρει με κεφαλιά στο 26ο λεπτό, μετά από ασίστ του νυν τεχνικού της Γεωργίας!

Ο Σανιόλ, θα αντιμετωπίσει ως προπονητής των Γεωργιανών, για τρίτη φορά την Ελλάδα, καθώς την είχε βρει απέναντί του στα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ.

Τον Μάρτιο του 2021 στην Τούμπα, η Γεωργία είχε πάρει ισοπαλία 1-1 από την Ελλάδα, που είχε ανοίξει το σκορ στο 76′ με αυτογκόλ του Κακαμπάτζε, αλλά είχε ισοφαριστεί στο 78′ από τον Κβαρατσχέλια.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, η Εθνική είχε περάσει νικηφόρα με 2-0 από την Τιφλίδα, με τα γκολ των Μπακασέτα και Πέλκα, στο 90′ και το 90+5′ αντίστοιχα, να χαρίζουν το τρίποντο στην τότε ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Ο Σανιόλ, ετοιμάζεται πλέον να αντιμετωπίσει τον Πογιέτ, με τον οποίον μοιράζεται κάτι κοινό στην προπονητική του καριέρα, καθώς αμφότεροι έχουν περάσει από τον πάγκο της Μπορντό.

«γιρονδίνοι», ήταν ο πρώτος σύλλογος που ανέλαβε ο Σανιόλ ως πρώτος προπονητής, το 2014. Στην πρώτη του σεζόν (2014-15), έβγαλε την ομάδα του στην Ευρώπη, αλλά απολύθηκε δύο μήνες πριν τη λήξη της επόμενης (2015-16).

Ο Πογιέτ, πέρασε και αυτός από τον πάγκο της Μπορντό, για ένα μικρό διάστημα, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2018, όταν απολύθηκε, έχοντας ασκήσει κριτική στην τότε διοίκηση, για την πώληση του Γκαετάν Λαμπόρντ στη Μονπελιέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.