Κροατία-Αρμενία 1-0: Η παρέα του Μόντριτς παρούσα σε ένα ακόμη EURO (highlights)

Ένα γκολ του Μπούντιμιρ ήταν αρκετό για την Κροατία για να πάρει την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση του EURO

Η Κροατία ήξερε ότι με δική της νίκη θα έπαιρνε το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης για την τελική φάση του EURO. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Η Κροατία θα είναι παρούσα στην τελική φάση μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης. Η παρέα του 38χρονου, Λούκα Μόντριτς πήρε αυτό που ήθελε στο “Μάξιμιρ” του Ζάγκρεμπ και ετοιμάζεται για το 7ο δικό της EURO. Από το 1994 και μετά, είναι παρούσα σε κάθε μεγάλο τουρνουά, εκτός από το EURO 2000 και το Μουντιάλ 2010.

Χρυσός σκόρερ ο Μπούντιμιρ

Ο 32χρονος, Άντε Μπούντιμιρ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Εκανε το 1-0 στο 43’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σόσα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μπούντιμιρ σε αυτή την προκριματική φάση και ήταν το γκολ που έδωσε και την πρόκριση. Ο Μπούντιμιρ που με τα 7 γκολ, μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα, με την Οσασούνα, επέστρεψε στις κλήσεις (μετά από έναν χρόνο) για την Εθνική Κροατίας. Ηταν βασικός στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λετονία (στη νίκη εκεί της Κροατίας με 2-0) ήταν βασικός και τώρα. Σκόραρε και πέτυχε γκολ (μόλις το δεύτερό του με την Εθνική Κροατίας) μετά από τρία χρόνια όταν είχε σκοράρει για πρώτη φορά. 

Μεγάλη ευκαιρία για την Αρμενία

Στο πρώτο μέρος η Αρμενία είχε μεγάλη ευκαιρία στο 30’ να ανοίξει αυτή πρώτη το σκορ. Στο 30’, ο Χοβανισιάν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, ο Λιβάκοβιτς έκανε μεγάλη απόκρουση στο πλασέ του Αρμένιου, έστειλε την μπάλα κόρνερ και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Η Κροατία μπήκε με διάθεση να πιέσει και μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν στο 83%. Δεν μπορούσε όμως να δημιουργήσει φάσεις. Στο 18’ και στο 22’ είχε δύο κεφαλιές του Μπούντιμιρ που απέκρουσε εύκολα ο Καντσάρεβιτς, ο τερματοφύλακας της Αρμενίας. 

Έμεινε με τις ευκαιρίες η Κροατία 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κροατία είχε ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ που θα την έκανε να νιώθει πιο άνετα. Ο Καντσάρεβιτς όμως είχε σπουδαίες αποκρούσες στο 57’ σε Κράμαριτς και Μάρκο Πάσαλιτς, στο 64’ με Γκβάρντιολ, στο 76’ με Μπρόζοβιτς.

Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ σε ένα παιχνίδι που η Κροατία το έκλεισε με 65%-35% ποσοστό κατοχής μπάλας και 23(11) τελικές με την Αρμενία να έχει 6 και από αυτές οι 3 προς την εστία, πλην τη φάσης πάντως του 30ού λεπτού καμία τόσο σημαντική. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.