Γαλλία-Γιβραλτάρ 14-0: Εφιάλτης στο δρόμο με τους… «Τρικολόρ» (highlights)

Σε βραδιά… ιστορικών στατιστικών στιγμών για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ και σε… όνειδος γι’ αυτήν του Χούλιο Ρίμπας στην «Allianz Rivera» της Νις

Σ’ επίδειξη ισχύος εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Γαλλίας με το Γιβραλτάρ, όπως μαρτυρά το τελικό 14-0 (!) και μάλιστα δίχως τον παραμικρό οίκτο, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με ποδοσφαιριστή λιγότερο από το 18’ λόγω της αποβολής με κόκκινη κάρτα του Ίθαν Σάντος. Μια ιστορική βραδιά για τους Γάλλους που – μεταξύ άλλων – κατέγραψαν την ευρύτερη νίκη τους όλων των εποχών, την αντίστοιχη σε προκριματικά Euro και όχι μόνον.

Δείτε όλα τα γκολ της ιστορικής αυτής αναμέτρησης ΕΔΩ

Το όποιο… άγχος – αν υπήρξε ποτέ τέτοιο δεδομένου ότι είχαν εξασφαλίσει όχι απλά την πρόκριση στην τελική φάση αλλά και την πρωτιά στον όμιλο – για τους γηπεδούχους αποχώρησε… νωρίς, αφού πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο οι «Τρικολόρ» προηγούνταν 2-0 χάρη σε δύο… αυτογκόλ, Σάντος και Μουλέι έβαλαν από νωρίς τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ, όχι όμως με τον τρόπο που θα ήθελαν.

Εξέλιξη που ξεθάρρεψε την – ούτως ή άλλως – αγριεμένη Γαλλία, που μύρισε «αίμα» και δε σταμάτησε να επιτίθεται όντας αποφασισμένη να γράψει ιστορία, όπως κι έγινε. Στο 15’ ήταν η σειρά του Ζαϊρ – Έμερι, στο ντεμπούτο του στην Εθνική να σκοράρει αλλά ταυτόχρονα να τραυματιστεί και να αποχωρήσει λόγω ενός σκληρότατου μαρκαρίσματος του Ίθαν Σάντος, που με τη χρήση του VAR τον έστειλε στ’ αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμπ καθώς στο 30’ με τον Μπαπέ, στο 34’ με τον Κλάους, στο 36’ με τον Κομάν και στο 37’ με τον Φοφανά το κοντέρ με τη λήξη του 45λεπτου σταμάτησε στο… 7-0, προμηνύοντας την ιστορική βραδιά που θ’ ακολουθούσε.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Χούλιο Ρίμπας δεν πήγε στ’ αποδυτήρια αλλά συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του στο κέντρο του γηπέδου μιλώντας τους, εμψυχώνοντάς τους για τη δύσκολη συνέχεια που τους περίμενε αλλά – όπως αποδείχθηκε – χωρίς μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η έναρξη του δεύτερου μέρους έδειξε κατά τί καλύτερη για το Γιβραλτάρ καθώς, δίχως να αλλάξει σημαντικά κάτι στην εικόνα του αγώνα και στην αέναη πολιορκία της περιοχής του, για δέκα οκτώ ολόκληρα λεπτά η εστία του Κόλινγκ παρέμενε απαραβίαστη μέχρι που ο Ραμπιό αποφάσισε να βάλει το… πόδι του, αφυπνίζοντας και τους υπόλοιπους για τη συνέχεια του επιθετικού κρεσέντο και την κατάρριψη των ρεκόρ.

Ο Κομάν ήταν ο πρώτος που πήρε τη σκυτάλη δύο λεπτά μετά για να συνεχίσουν ο νεοεισελθών Ντεμπελέ (73’), στο 74’ – και πάλι – ο Μπαπέ, όπως και στο 82’ με μια υπέροχη λόμπα – σχεδόν – από το κέντρο του γηπέδου (σ.σ. 300ό γκολ στην καριέρα του με συλλόγους κι εθνική ομάδα, ο 1ος κάτω των 25 ετών που το επιτυγχάνει), στο 89’ ο προερχόμενος από τον πάγκο Ζιρού, που στο 78’ είδε γκολ του ν’ ακυρώνεται από το VAR ενώ στο δίλεπτο των καθυστερήσεων ο επιθετικός της Μίλαν διαμόρφωσε το τελικό, θριαμβευτικό κι άνευ προηγουμένου σκορ, καθώς η προηγούμενη πλέον ευρεία νίκη σε προκριματική φάση Euro ήταν το 2006 όταν η Γερμανία είχε συντρίψει το Σαν Μαρίνο 13-0.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.