Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 5-2: Νίκη και τώρα τελικός (highlights)

Παρότι αγχώθηκε η Ιταλία πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Βόρεια Μακεδονία στο «Ολίμπικο» και παέι για δύο αποτελέσματα με την Ουκρανία.

Η Ιταλία γλύτωσε τυχών δυσάρεστες εκπλήξεις από την αξιόμαχη Βόρεια Μακεδονία, πήρε ευρεία νίκη (5-2) και ετοιμάζεται για τελικό απευθείας πρόκρισης με την Ουκρανία.

Τέλειο πρώτο ημίχρονο και μεγάλο προβάδισμα με μαγικό Κιέσα

Από την αρχή του παιχνιδιού η Ιταλία έδειξε τις διαθέσεις τις και έκανε γνωστό το ότι δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια στην Βόρεια Μακεδονία. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα νωρίς με τον Ρασπαντόρι, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ματέο Νταρμιάν με πολύ όμορφη κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ρασπαντόρι, άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα στην «Σκουάντρα Ατζούρα».

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού και στα επόμενα λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρνει να βρει 2ο τέρμα. Στο 40ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Ρασπαντόρι, ο Γκάτι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σεραφίμοφ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ζορζίνιο έστησε τη μπάλα από τα 11 βήματα, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντιμιτριέφσκι και το 1-0 παρέμεινε. Εκεί ανέλαβε δράση ο Φεντερίκο Κιέσα. Ο άσος της Γιουβέντους αρχικά με ωραίο διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής, μετά από ασίστ με τακουνάκι του Μπαρέλα, κάνει το 2-0 και στην συνέχεια με πλασέ που κοντράρει πάνω στον Μάνεφ σκοράρει για δεύτερη φορά και δίνει προβάδισμα τριών τερμάτων στους γηπεδούχους με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.

Τους άγχωσε ο Ατανάσοφ, το τελείωσαν οι Ρασπαντόρι και Ελ Σαράουι

Η Βόρεια Μακεδονία δεν παράτησε το ματς και μπήκε ορεξάτη στο δεύτερο μισό. Στο 51ο λεπτό ο Ατανάσοφ μείωσε (3-1) και αναπτέρωσε της ελπίδες της ομάδας του. Οι φιλεξενούμενοι συνέχισαν να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και προσπάθησαν να βρουν ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έβαζε για τα καλά και πάλι μέσα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Αυτό ήρθε στο 74΄ ξανά με τον Ατανάσοφ, ο οποίος με ένα τυχερό γκολ μείωσε σε 3-2 και άγχωσε για τα καλά των Λουτσιάνο Σπαλέτι και τους παίκτες του.

Η καρδιά των Ιταλών ήρθε και πάλι στη θέση της στο 81′ χάρη σε τέρμα του Τζιάκομο Ρασπαντόρι, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα έκανε 4-2. Το τελικό 5-2 έγραψε ο Ελ Σαράουι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» πλέον θα παίξει τελικό απευθείας πρόκρισης στα τελικά του EURO 2024 με την Ουκρανία την Δευτέρα (20/11) όπου κυνηγάει δύο αποτελέσματα (προκρίνεται και με ισοπαλία). Η Βόρεια Μακεδονία, πλέον, οριστικά θα απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού της Γερμανίας.

Οι δύο ενδεκάδες:

Ιταλία : Ντοναρούμα, Ντιμάρκο, Γκάτι, Ατσέρμπι, Νταρμιάν, Ζορζίνιο (62′ Κριστάντε), Μποναβεντούρα (Φρατέζι 62′), Μπαρέλα, Μπεράρντι (76′ Μπεράρντι), Ρασπαντόρι (90′ Σκαμάκα), Κιέσα (62′ Ζανιόλο).

Βόρεια Μακεδονία : Ντιμιτριέφσκι, Μάνεφ (46′ Ακόφσκι), Σεραφίμοφ, Μουσλίου, Ντιμόσκι, Αντέμι (46′ Ατανάσοφ), Ελέζι (64’Αλίμι), Αλιόσκι, Ελμάς (72′ Σουρλίνοφ), Μπάρντι, Μιόφσκι (46′ Ριστόφσκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.