Toυρκία – Ουαλία 2-0: Oι αλλαγές έκαναν τη διαφορά (hls)

Η Τουρκία δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ουαλία των δέκα παικτών, αλλά πήρε τρίποντο στη Σαμσούντα και πήρε κεφάλι στον 4ο Όμιλο.

Η ομάδα του Στέφαν Κουντς έχει 9 πόντους σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ οι «δράκοι» με δεύτερη σερί ήττα έμειναν στους τέσσερις και δύσκολα θα διεκδικήσουν την πρόκριση.

Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 9ο λεπτό σκόραραν, όταν ο Τσελίκ μπήκε από δεξιά, γύρισε και ο Μέπαμ έστειλε την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να διώξει. Όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο δεξιός μπακ της Τουρκίας ήταν σε αντικανονική θέση στο ξεκίνημα της φάσης.

Η Ουαλία κατάφερε να ισορροπήσει στη συνέχεια, όμως στο 41′ έμεινε με δέκα για δεύτερο σερί ματς, όταν ο μέσος Μορέλ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Καντιογλού και δέχτηκε απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι «δράκοι», είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο ματς στο 48ο λεπτό με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Γουίλσον στο 48′ που έβγαλε ο Γκιουνόκ με ωραία επέμβαση.

Από εκεί και πέρα το ματς όμως ήταν…όλο Τουρκία. Οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία για το 1-0, όταν στο 63′ ο Ράμζι έκανε χέρι στην περιοχή και υπέπεσε σε πέναλτι, όμως ο Γουόρντ κατάφερε να «ψαρέψει» τον Τσαλχάνογλου.

Στο 69′, οι γηπεδούχοι σκόραραν από κοντά με έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή, τον Ναγίρ, ο οποίος πέτυχε γκολ από κοντά σε φάση διαρκείας, όμως και αυτό ακυρώθηκε καθώς είχε κάνει χέρι στο ξεκίνημά της.

Ο ίδιος παίκτης όμως στο 72ο λεπτό κατάφερε να πετύχει το πρώτο του τέρμα με την Εθνική, όταν σηκώθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Γιλμάζ και σκόραρε με κεφαλιά.

Οι Τούρκοι, σφράγισαν τη νίκη τους στο 80ό λεπτό με ένα καταπληκτικό σουτ από άλλον έναν παίκτη που ήρθε από τον πάγκο, το νέο παιδί – θαύμα του ποδοσφαίρου της χώρας, τον 18χρονο Αρντά Γκιουλέρ, o oποίος σκόραρε επίσης πρώτη φορά με την Εθνική.

Τουρκία (Κουντς): Γκιουνόκ – Τσελίκ (60′ Ελμαλί), Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιογλού (73′ Καχβετζί) – Οζκάν (61′ Γκιουλέρ), Κοκτσού (89′ Ουτσάν), Τσαλχάνογλου – Ουντέρ, Ακτούρκογλου, Γιλμάζ.
Ουαλία (Πέιτζ): Ουόρντ – Ρόμπερτς, Μέπαμ, Ρόντον, Ουίλιαμς – Μορέλ, Άμπαντου, Ράμζι (84′ Τ. Τζέιμς) – Ουίλσον (84′ Μπρόουντχεντ) – Τζόνσον (46′ Καμπάνγκο), Ντ. Τζέιμς (62′ Μπράντσο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.