Στο EURO 2023 η Εθνική Νέων!

Η γαλανόλευκη επιστρέφει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ύστερα από το 2015 και θα δώσει συνολικά το παρόν για 16η φορά.

Ιδανικό φινάλε στην Elite Round για την Εθνική Νέων, η οποία επικράτησε 1-0 της Ιρλανδίας στο Ferrycarrig Park του Wexford και προκρίθηκε στην τελική φάση του EURO 2023, η οποία θα διεξαχθεί στην Μάλτα στο διάστημα 3-16 Ιουλίου.

Το ταξίδι της Εθνικής Ομάδας που ξεκίνησε με την πρώτη θέση στο τουρνουά της Ελβετίας, συνεχίστηκε με υποδειγματικό τρόπο και στην Elite Round στην Ιρλανδία, καθώς οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε, την οδήγησαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η αποστολή της Εθνικής Νέων εκπλήρωσε τον στόχο της παρουσίας της στην τελική φάση της Μάλτας, όπως είχε δηλώσει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αναστάσιος Θέος πριν την έναρξη του τουρνουά.

Στο 41ο λεπτό η κεφαλιά του Γκρέιαν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μοναστηρλή και στο 44ο λεπτό το σουτ του Τσίκου μπλόκαρε με δυσκολία ο Μέισον. Στο 48ο λεπτό η Εθνική Ομάδα βρήκε το πολυπόθητο γκολ πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2023. Ο Κούτσιας μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Σμυρλή που με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Ομάδα.

Στο 53′ ο Ζεφί βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.  Στο 82ο λεπτό ο Φεριζάι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μοναστηρλή με δυνατό σουτ. Η Εθνική Ομάδα άντεξε την πίεση των Ιρλανδών και το τελικό σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Βαν Ντερ Έικ έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην γαλανόλευκη αποστολή.

Παρών στην αναμέτρηση ήταν και ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος ταξίδεψε σήμερα το πρωί από την Αθήνα για να στηρίξει την προσπάθεια των νεαρών διεθνών και του τεχνικού επιτελείου. H κλήρωση της τελικής φάσης του EURO 2023 θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου στη Βαλέτα.

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Μοναστηρλής, Τασιούρας (41′ Δεληγιάννης), Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης, Σπυράκος, Τσίκος (46′ Σμυρλής), Συμεωνίδης (64′ Νικολάου), Γκούμας (78′ Κυριόπουλος), Τζίμας (46′ Σταυρόπουλος), Κούτσιας.

Ιρλανδία (Τόμ Μόαν): Μέισον, Κούρτις, Ράιαν, Γκρέιαν, Αμπάνκουα, Μέρφι, Γκάλλαχερ, Βάουγκαν (63′ Φεριζάι), Βάτα, Ζέφι (63′ Μούρ), Λόνεργκαν (75′ Ούμεχ).

ΠΗΓΗ: EPO.GR


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.