K21 Ελλάδα-Ισλανδία 1-0: Τεράστια νίκη, βλέπει EURO 2023! (vid)

Με γκολ του Μιχαϊλίδη η Εθνική Ελπίδων του Γιώργου Σίμου νίκησε με 1-0 την Ισλανδία αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για σχεδόν ένα ημίχρονο λόγω αποβολής του Κανελλόπουλου.

Η Εθνική Ελπίδων πήρε σπουδαία νίκη επί της Ισλανδίας στην Τρίπολη, διατήρησε τη δεύτερη θέση στον όμιλο και απομακρύνθηκε από τους διώκτες της. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης από την Πορτογαλία. Αλλά και η δεύτερη θέση της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση της στο EURO της Ρουμανίας και της Γεωργίας το 2023 μέσω μπαράζ.

Το χρυσό γκολ για την Εθνική ομάδα πέτυχε με πέναλτι ο Μιχαϊλίδης στο 37ο λεπτό. Το ματς ήταν πολύ δυνατό καθώς ήταν μεγάλη η κρισιμότητα και για τις δύο ομάδες. Έτσι στο 46ο λεπτό αποβλήθηκε ο Κανελλόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ισλανδία για ένα ολόκληρο ημίχρονο να πιέζει την Εθνική μας ομάδα που με μαζική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει τα κύματα των επιθέσεων των αντιπάλων τους. Η Ισλανδία είχε τη δική της ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι που έκανε ο Ζαγαρίτης, αλλά ο Γουίλουμσον έστειλε τη μπάλα δοκάρι και άουτ!

Η συνέχεια ήταν δρματική με την Ισλανδία να πιέζει ασφυκτικά και στο 92′ να βλέπει τον Τζολάκη να κάνει ασύλληπτη επέμβαση σε τετ α τετ με τον Μάγκνουσον και να ξρατάει το μηδέν εστία του. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και βρήκε τους Έλληνες διεθνείς να τραγουδούν “Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ”.

Έτσι η Ελλάδα παρέμεινε αήττητη και έστω και προσωρινά βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 14 βαθμούς μετά από 6 ματς, ενώ η Πορτογαλία έχει 12 μετά από 4 έχοντας το απόλυτο.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Τζολάκης, Διαμαντής, Χριστόπουλος, Μιχαϊλίδης, Λύρατζης, Ζαγαρίτης, Τσιγγάρας, Κανελλόπουλος, Σουρλής, Μπότος, Χριστόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Θυμιάνης, Τερεζίου και Αθανασακόπουλος.

  • Με την ευκαιρία της παρουσίας της Εθνικής Ελπίδων στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Δημήτρης Μποροβήλος προσέφερε πριν από την έναρξη του αγώνα στην Ε.Π.Ο. την επετειακή φανέλα του συλλόγου από τα 200 χρόνια της επανάστασης. Την φανέλα παρέλαβε από πλευράς Ομοσπονδίας το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Κυριάκος Φύτρας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.