Καράσκο: Ο Πορτογάλος του Βελγίου!

O Γιανίκ Καράσκο έχει πορτογαλικές ρίζες αλλά και έναν προσωπικό λόγο για να νικήσει τους Ίβηρες με την Εθνική ομάδα του Βελγίου!

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, γνωρίζαμε τον σήμερα 27χρονο διεθνή Βέλγο εξτρέμ ως Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο.

Πλέον απαντά μόνο στο ονοματεπώνυμο Γιανίκ Καράσκο, επιλέγοντας να αφαιρέσει το πορτογαλικό «Φερέιρα».

Ο λόγος, αυστηρά προσωπικός. Ο παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης γεννήθηκε στο Φιλβόορντε του Βελγίου από Πορτογάλο πατέρα και Ισπανίδα μητέρα.

Όταν όμως ο Γιανίκ και ο αδελφός του Μιλάν ήταν ακόμα μωρά, ο πατέρας τους εγκατέλειψε την οικογένεια και η μητέρα Κάρμεν αναγκάστηκε να μεγαλώσει μόνη της τους δύο γιους της.

Ο διεθνής άσος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Φερέιρα Καράσκο, αργότερα όμως διάλεξε να αφαιρέσει από την ταυτότητά του το επώνυμο του πατέρα του, κρατώντας μόνο το Καράσκο της μητέρας.

«Ο Γιανίκ και ο Μιλάν λένε ότι δεν έχουν πλέον πατέρα», είχε δηλώσει παλαιότερα η Κάρμεν Καράσκο, αποκαλύπτοντας το «τραύμα» της οικογένειας.

Έτσι, ο Καράσκο θα έχει ένα λόγο παραπάνω να τα δώσει όλα αν ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον ρίξει στον αγωνιστικό χώρο την προσεχή Κυριακή στη Σεβίλλη στο ματς της φάσης των «16» του Euro απέναντι στην πατρίδα του εξαφανισμένου πατέρα του, σε έναν αγώνα που συμπτωματικά διεξάγεται στη χώρα καταγωγής της μητέρας του.

Ο παίκτης εμφανίστηκε την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου των «κόκκινων διαβόλων» και αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρός οι Πορτογάλοι τον είχαν προσεγγίσει για να αγωνιστεί στην Εθνική τους ομάδα.

«Με είχαν ρωτήσει, αλλά είμαι Βέλγος. Παρ’ όλα αυτά έχω ταμπεραμέντο νοτιοευρωπαίου», είπε ο άσος της Ατλέτικο, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός στα δύο πρώτα ματς των ομίλων, αλλά έμεινε στον πάγκο για το τρίτο απέναντι στη Φινλανδία, όπου αγωνίστηκε ο Εντέν Αζάρ.

«Δεν υπάρχει ζήλεια με τον Αζάρ. Αν μείνεις στον πάγκο μπορείς να είσαι θυμωμένος με τον εαυτό σου ή τον προπονητή σου αλλά όχι με τον συμπαίκτη σου γιατί δεν φταίει. Τα πάω καλά με τον Αζάρ», είπε ο Βέλγος διεθνής, που είναι έτοιμος για την πρόκληση της παρουσίας των «κόκκινων διαβόλων» στην πιο δύσκολη πλευρά του «ταμπλό» της νοκ – άουτ φάσης:

«Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι καλύτερο να βγαίνεις πρώτος στον όμιλο, αλλά από την άλλη οι αντίπαλοι φοβούνται να παίζουν εναντίον μας. Δεν πρέπει να δώσουμε καθόλου χώρους στην Πορτογαλία και σίγουρα όχι στον Ρονάλντο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.