Πορτογαλία-Γαλλία 2-2: Παρέα στους 16 (hls)

Με τον Ρονάλντο με δύο γκολ να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τον Μπενζεμά να ακολουθεί με δύο δικά του γκολ, Πορτογαλία και Γαλλία ήρθαν ισόπαλες 2-2 και προκρίθηκαν παρέα στους 16.


Πορτογαλία και Γαλλία έμειναν στο 2-2 και προκρίθηκαν στους 16 έχοντας από ένα ημίχρονο. Το πρώτο ήταν πορτογαλικό με τον Ρονάλντο να ανοίγει το σκορ με πέναλτι και κόντρα στη ροή του αγώνα, τον Μπενζεμά να ισοφαρίζει επίσης με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπενζεμά νωρίς άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα, αλλά ο Ρονάλντο με νέο πέναλτι έκανε το 2-2 φτάνοντας τα 109 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίας και έφτασε στην πρώτη θέση τον Ιρανό Αλί Νταί. Ο Ρουί Πατρίσιο με τεράστια επέμβαση κράτησε το 2-2 σε υπέροχο σουτ του Πογκμπά.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα του με διάταξη 4-3-3 και τους Πατρίσιο, Σεμέντο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Μουτίνιο, Ντανίλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρενάτο Σάντσες, Ζότα και Ρονάλντο στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 και τους Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Τολίσο, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Μπαπέ και Μπενζεμά.

Καλύτερη η Πορτογαλία αλλά… 1-1 στο τέλος

Η Πορτογαλία μετά την τεσσάρα από την Πορτογαλία πήρε το μάθημά της και στο πρώτο ημίχρονο με τη Γαλλία παρουσιάστηκε πολύ συγκεντρωμένη και ήταν καλύτερη σε όλο το πρώτο μέρος.

Απείλησε δύο φορές με τον Ρονάλντο και δύο με τον Μουτίνιο, για να έρθει το γκολ στο 30’ με πέναλτι του Ρονάλντο που κέρδισε ο Ντανίλο από τον Λορίς. Ο Κριστιάνο έφτασε τα 4 γκολ, είναι πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση, πρώτος σκόρερ όλων των EURO και πρώτος με 20 γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η νωθρή Γαλλία όμως κατάφερε και βρήκε ισοφάριση στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Μπενζεμά που κέρδισε ο Εμπαπέ από τον Σεμέδο. Το 1-1 στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε να αδικεί την Πορτογαλία.

Και ξανά Μπενζεμά-Ρονάλντο

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο με γκολ του Μπενζεμά στο 47’ από μακρινή μεταβίβαση που έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Πορτογαλίας.

Ωστόσο ο Ρονάλντο μερικά λεπτά μετά (60’) κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι για το 2-2, φτάνοντας τα 109 γκολ με την Εθνική του ομάδα και τον Ιρανό Αλί Νταί που ήταν πρώτος παγκοσμίως.

Στο 68΄έγινε η φάση του αγώνα με τον Πογκμπά να κάνει τρομερή ενέργεια έξω από την περιοχή, να πιάνει δυνατό σουτ με τον Ρουί Πατρίσιο να εκτινάσσεται και να αποκρούει στέλνοντας τη μπάλα και στο δοκάρι. Στη συνέχεια έπεσε πολύ ο ρυθμός με τις δύο ομάδες να βολεύονται με αυτό το αποτέλεσμα και να περνούν στην επόμενη φάση.

Πορτογαλία-Γαλλία
3η αγωνιστική ομίλων EURO 2020
Φέρεντς Πούσκας Αρένα (Βουδαπέστη)

Σκόρερς:
30’, 60’ Ρονάλντο/45+2, 47’ Μπενζεμά
Κίτρινες: -/Λορίς, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Κιμπεμπέ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος):
Πατρίσιο, Σεμέδο (79’ Νταλότ), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Μουτίνιο (73’ Μπρούνο Φερνάντες), Ντανίλο (46’ Παλίνια), Μπερνάρντο Σίλβα (73’ Νέβες), Ρενάτο Σάντσες (87’ Ολιβέιρα), Ζότα, Ρονάλντο

Γαλλία (Ντιντέ Ντεσάν): Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46’ Ντιν, 51’ Ραμπιό), Καντέ, Τολίσο (66’ Κομάν), Πογκμπά, Γκριεζμάν (87’ Σισοκό), Μπαπέ, Μπενζεμά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.