Γιάγια Τουρέ: «Μοναδικός ο τρόπος που χρησιμοποιεί τα… οπίσθια ο Αζάρ!»

Ένας από τους σημαντικότερους μέσους των προηγούμενων χρόνων στην Premier League, είναι αναμφίβολα ο Γιάγια Τουρέ.

Ο 38χρονος πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, μίλησε για τον Εντέν Αζάρ και όπως είπε είναι έκπληκτος με τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα… οπίσθια του ο διεθνής Βέλγος για να «μπλοκάρει» και να «τρυπήσει» τους αντιπάλους του. Ο Τουρέ εξήγησε πώς πολλοί ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, για να ελέγχουν την μπάλα και να «γλιστρούν» από την πίεση.

Ο Αζάρ είναι ένας από τους καλύτερους ντριμπλέρ στον κόσμο και η ανεπανάληπτη ικανότητά του να χρησιμοποιεί ολόκληρο το σώμα του, ειδικά το κάτω μέρος και τους γοφούς του, είναι ένας από τους λόγους που καταφέρνει και ξεφεύγει από τα μαρκαρίσματα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι Γκριεζμάν, Σοάρες και Αγουέρο χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, αλλά κανείς δεν φτάνει τον Αζάρ!

«Είναι σχεδόν αστείο το πόσο μεγάλος είναι ο… ποπός του, αλλά είναι πολύ σημαντικό για το πώς παίζει ποδόσφαιρο! Ο Αζάρ είναι τόσο επικίνδυνος όταν υποδέχεται τη μπάλα. Όταν η μπάλα φτάσει στον Αζάρ, μπορεί ήδη να αισθανθεί τον αντίπαλο να έρχεται προς το μέρος του, οπότε περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και χρησιμοποιεί τα οπίσθια του για να τους εμποδίσει!

Σπρώχνει τον αντίπαλο και τότε, όταν έχει ανοίξει το διάστημα ανάμεσα σε αυτόν και τον αμυντικό, απομακρύνεται και ξεκινάει την επίθεση. Οι καλύτεροι παίκτες, εκείνοι που χρησιμοποιούν αυτή την ικανότητα με τους γοφούς τους, έχουν και τα δύο πόδια, οπότε όταν η μπάλα έρχεται προς αυτούς, μπορούν να κοιτάξουν πίσω, να γνωρίζουν ποιος πρόκειται να έρθει και στη συνέχεια, αφού χρησιμοποιήσουν τον ποπό τους για να προστατεύσουν την μπάλα , μπορεί να κινηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και να ξεφύγουν εύκολα από τους αντιπάλους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.