Ουκρανία – Αυστρία 0-1: Έκλεισε ραντεβού με την Ιταλία (vids)

Η ομάδα του Φράνκο Φόντα πήρε μια ιστορική πρόκριση αφού για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην φάση των "16" όπου εκεί όμως θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην "σκουάντρα ατζούρα".

Στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης για το Group C η Ουκρανία αντιμετώπισε την Αυστρία με την ομάδα του Φόντα να παίρνει την νίκη με 1-0 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Αυστρία ήταν πιο κινητική, προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να μην αφήσει στον αντίπαλο την δυνατότητα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και ταυτόχρονα να δώσει αυτός τον ρυθμό στο ματς, αυτή η κινητικότητα όμως δεν έφερε κάποια μεγάλη στιγμή με κάποιες υποψίες ευκαιρίας με πρωταγωνιστές τους Σάβιτσερ και Αρναούτοβιτς να μην δημιουργούν προβλήματα στον Μπούστσαν.

Η ομάδα του Φράνκο Φόντα κέρδισε πολλά κόρνερ στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούσε και εκμεταλλευόμενη ένα από αυτά προηγήθηκε με τον Αλάμπα εκτελεστή και σκόρερ τον Μπάουμγκαρτνερ με προβολή, ουσιαστική στην πρώτη σημαντική στιγμή του ματς στο 21ο λεπτό.

Η Ουκρανία δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια σχεδόν καθόλου, έκανε πολλά λάθη με αποτέλεσμα να πιέζεται συνεχώς και να χρειάζεται να βρίσκει απαντήσεις και να αποκρούει τις επιθέσεις που δεχόταν. Καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Σεφτσένκο στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Σαπαρένκο με τους Αυστριακούς να έχουν δυο ακόμα σημαντικές φάσεις με τους Κλάιμερ και Αρναούτοβιτς χωρίς όμως το σκορ να αλλάζει.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Αυστρία ήταν καλύτερη, εξακολουθούσε να έχει την πλειοψηφία των καλών στιγμών με τους Σλάγκερ και Αρναούτοβιτς να δημιουργούν αρκετά προβλήματα αλλά όσο η διαφορά των δυο ομάδων παρέμενε στο ένα τέρμα όλα ήταν ανοιχτά και αυτό φάνηκε στην φάση του 61ου λεπτού με τον Λάινερ παραλίγο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος ήταν ελάχιστες, με τελευταία αυτή του Γιάρεμτσουκ στο 88ο λεπτό, με τον χρόνο να κυλάει υπέρ της Αυστρίας που πήρε τελικά την νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους και τους Ουκρανούς να περιμένουν πλέον την λήξη της φάσης των ομίλων για να δούνε αν θα έχουν την τύχη να βρεθούν στις 4 καλύτερες τρίτες ομάδες και να προκριθούν με αυτόν τον τρόπο.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Σίντορτσουκ, Ζαμπάρνι, Μικολένκο (85’ Μπεσέντιν), Ματβιγένκο, Καραβάεβ, Ζιντσένκο, Σαπαρένκο (68’ Μάρλος), Μαλινόβσκι (46’ Τσιγκανκόβ), Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Χιντερέγκερ, Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Μπαουμγκάρτνερ (33’ Σεπφ), Λάινερ, Λάιμερ (72’ Ιλζάνκερ), Σλάγκερ, Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90′ Κάλαϊντζιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.