Ουκρανία-Β.Μακεδονία 2-1: Βλέπει πρόκριση! (hls)

Η Ουκρανία με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο νίκησε με 2-1 τη Βόρεια Μακεδονία και παρά το ότι η ομάδα του Ανγκελόφσκι μείωσε και πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, πλέον βλέπει ανοιχτό το δρόμο της πρόκρισης.

Με τους δύο πιο πιστούς της σκόρερ, τον Γιαρμολένκο και τον Γιάρεμτσουκ και τον Μαλινόφσκι (έχασε πέναλτι) να κρατά τη μπαγκέτα, η Ουκρανία νίκησε τη Βόρεια Μακεδονία με σκορ 2-1. Στο 29′ και στο 34΄ μπήκε μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενη την ορμή που επέδειξε στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα του Σεβτσένκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα του Ανγκελόφσκι κατέθεσε ψυχή επί χόρτου, είχε δοκάρι με τον Τραϊκόφσκι, μείωσε με τον Αλιόσκι στο 57΄, έβαλε δύσκολα στην Ουκρανία αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και πλέον το φάσμα του αποκλεισμού είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Αντρέι Σεβτσένκο παρέταξε την ομάδα του με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς και ενδεκάδα αποτελούμενη από τους Μπουσκάν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Σαπαρένκο, Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι και Γιάρεμτσουκ σε διάταξη 4-3-3.

Από την άλλη ο Ανγκελόφσκι παρέταξε την ομάδα του με τους Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μουσλίου, Νικόλοφ, Αντέμι, Σπιρόφσκι, Αλιόσκι, Μπάρντι, Ελμάς και Πάντεφ σε διάταξη 3-5-2.

Πίεση από την αρχή και εύκολο 2-0

Η Ουκρανία από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα θέλησε να δείξει ποιος θα είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση και δεν επέτρεψε στην Βόρεια Μακεδονία να πάρει ανάσα. Με πίεση ψηλά και ωραίο παραγωγικό παιχνίδι έβαζε τη μπάλα στην περιοχή, αλλά ως ένα σημείο έλειπε η διαύγεια στην τελική πάσα/προσπάθεια.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Καραβάεφ σούταρε άουτ και στο 8′ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μαλινόφσκι που έδιωξε σε κόρνερ ο Ντιμιτριέφσκι. Στο 11’είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Γιαρμολένκο με τη Βόρεια Μακεδονία να κάνει την πρώτη της ουσιαστική επίθεση στο 15ο λεπτό και στο 16′ να έχει μια καλή στιγμή με τον Ελμάς να πλασάρει άουτ.

Επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 28ο λεπτό και πάλι με τον Γιαρμολένκο να κερδίζει κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό και μετά από δύο λάθη στην άμυνα της Β.Μακεδονίας και ΜΥΘΙΚΗ ασίστ του Καραβάεφ με τακουνάκι, ο Γιαρμολένκο μόνος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0. Όπως και στο ματς με την Ολλανδία, η ομάδα του Σεβτσένκο εκμεταλλεύτηκε άμεσα στο μομέντουμ.

Έτσι στο 34′ από τρομερή ασίστ του Γιαρμολένκο, ο Γιάρμετσουκ βγήκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε σωστά για το 2-0. Στο 39′ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Πάντεφ ως οφσάιντ και ένα λεπτό μετά ο Καραβάεφ είχε ευκαιρία αλλά ο Ντιμιτριέφσκι μπλόκαρε.

Η επιστροφή της Βόρεια Μακεδονίας έμεινε μισή

Στο δεύτερο ημίχρονο η Β.Μακεδονία μπήκε δυνατά και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 47′ με τον Αντέμι να σουτάρει και τον Μπούστσαν να έχει απάντηση. Στο 51΄απάντησε ο Μαλινόφσκι με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που έβγαλε ο Ντιμιτριέφσκι.

Στο 55′ ο Τραϊκόφσκι που είχε περάσει στο ημίχρονο στο ματς έκανε υπέροχο σουτ, εντυπωσιακή ήταν η επέμβαση του Μπούστσαν με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Στην επόμενη φάση ο Πάντεφ κέρδισε πέναλτι από τον Καραβάεφ το οποίο εκτέλεσε ο Αλιόσκι, ο Μπούστσαν απέκρουσε αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Αλιόσκι που έκανε το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το ματς στη συνέχεια είχε σασπένς, ένταση, νεύρα, έγινε ντέρμπι και η επόμενη ευκαιρία ήρθε για την Ουκρανία στο 65′ με σουτ του Μαλινόφσκι που και πάλι εξουδετέρωσε ο Ντιμιτριέφσκι. Στο 68΄η Β.Μακεδονία απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ του Μπούστσαν που έβγαλε σε κόρνερ ο Μπούστσαν.

Η Β.Μακεδονία σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ήταν εκείνη που είχε τη μπάλα και έκανε παιχνίδι κυνηγώντας την ανατροπή. Ωστόσο στο 74′ ο Τσιγκάνκοφ, που νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Γιάρμετσουκ, θα μπορούσε να δώσει εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση ύστερα από τρομερή πάσα του κορυφαίου Μαλινόφσκι.

Στο 84′ η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε “τελειώσει” το ματς. Μετά από εξέταση VAR ο διαιτήτής καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Αβραμόσκι στο τείχος. Ο Μαλινόσκι εκτέλεσε το πέναλτι αλλά ο Ντιμιτριέφσκι του είπε ένα μεγαλοπρεπές “όχι” διαηρώντας αμείωτο το ενδιαφερον ως το τέλος του ματς.

Βουκουρέστι
Ουκρανία-Β.Μακεδονία
2η αγωνιστική φάσης ομίλων EURO 2020

Σκόρερς: 29’Γιαρμολένκο, 34΄ Γιάρεμτσουκ/57′ Αλιόσκι

Οι συνθέσεις

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπουσκάν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο (69′ Μπεσέντιμ), Σαπαρένκο (78′ Σίντορτσουκ), Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι, Γιάρεμτσουκ (69′ Τσιγκάνκοφ)

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι (85′ Ριστέφσκι), Μουσλίου, Νικόλοφ (46′ Τσουρλίνοφ), Αντέμι (85′ Τρισκόφσκι), Σπιρόφσκι (46′ Τραϊκόφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (77′ Αβραμόσκι), Ελμάς, Πάν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.