Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία 3-1: Ιστορική νίκη από τον… πάγκο (pics, vids)

Ιστορική νίκη για την Αυστρία, η οποία για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro φεύγει από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς, έχοντας επικρατήσει 3-1 της Βόρειας Μακεδονίας.

Με δύο αλλαγές του Φράνκο Φόντα η Αυστρία κέρδισε δίκαια τη Βόρεια Μακεδονία και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αρναούτοβιτς και Γκρέγκοριτς ήρθαν από τον πάγκο για να σκοράρουν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και να χαρίσουν μια ιστορική νίκη στην Εθνική Αυστρίας.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-4-1-1 παρέταξε την Αυστρία ο Φράνκο Φόντα με τον Μπάχμαν κάτω από την εστία, τετράδα στην άμυνα τους Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Ούλμερ, αμυντικά χαφ τους Σλάγκερ, Λάιμερ, δεξιά ο Μπάουμγκαρτνερ, αριστερά ο Αλάμπα και ο Ζάμπιτσερ πίσω από τον νεαρό και υψηλόσωμο, Κάλαϊτζιτς.


Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Βόρειας Μακεδονίας, Ιγκόρ Ανγκελόφσκι στο ιστορικό ματς της ομάδας που βρέθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση χρησιμοποίησε 5-3-2 με τον Ντιμιτρίεφσκι γκολκίπερ, δεξιά τον Νικόλοφ, αριστερά τον Αλιόσκι και στόπερ τους Σ. Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Mουσλίου, τριάδα στα χαφ τους Αντέμι, Μπάρντι, Έλμας και επιθετικό δίδυμο τον Τραϊκόφσκι με τον 37χρονο Γκόραν Πάντεφ.

Κυριάρχησε η Αυστρία που δώρισε την ισοφάριση

Χωρίς κάτι το αξιόλογο κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο με την μοναδική καλή στιγμή μια κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς στο 9′ να καταλήγει στον Ντιμιτρίεφσκι. Γενικώς το ματς μέχρι το 15′ δεν είχε ρυθμό, αλλά πολλά λάθη και δυνατά μαρκαρίσματα, με τους Αυστριακούς να σκοράρουν στο 18′ με τον Ζάμπιτσερ να κάνει εξαιρετική μπαλιά και τον δεξιό μπακ, Λάινερ να κάνει κίνηση φορ και με ωραία προβολή να πετυχαίνει το 1-0.

Μόλις το πρώτο γκολ της Αυστρίας σε τελική φάση Euro στο πρώτο ημίχρονο και τρίτο συνολικά στους αγώνες της! Ένα γκολ που ο Λάινερ αφιέρωσε στον Κρίστιαν Έρικσεν. Τέσσερα λεπτά μετά οι Αυστριακοί είχα νέα ευκαιρία για το 2-0 με τον Ούλμερ να βγάζει τη σέντρα και τον Κάλαϊτζιτς με προβολή να βλέπει τον Ντιμιτρίεφσκι να αποκρούει την προσπάθειά του.


Η Βόρεια Μακεδονία χωρίς φάση στο παιχνίδι και στην πρώτη της τελική κατάφερε να ισοφαρίσει στο 28′ εκμεταλλευόμενη τα διαδοχικά λάθη αμυντικών και Μπάχμαν με τον 37χρονο, Πάντεφ να σκοράρει σε κενή εστία πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του σε τελική φάση Euro.

Ο 37χρονος Γκόραν Πάντεφ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των Euro, μετά τον Αυστριακό, Ίβιτσα Βάστιτς ο οποίος είχε σκοράρει το 2008 εναντίον της Πολωνίας σε ηλικία 38 ετών και 257 ημερών.

Τελευταία ευκαιρία στο ματς μια σέντρα του Λάινερ, με τον Βελκόφσκι να προλαβαίνει τον Κάλαϊτζιτς και να παραχωρεί κόρνερ.

“Χρυσές” αλλαγές Γκρέγκοριτς και Αρναούτοβιτς

Όπως και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έτσι και στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κάτι αξιόλογο. Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για τη Βόρεια Μακεδονία στο 62′ με το τετ-α-τετ του Νικόλοφ να αποκρούεται από τον Μπάχμαν και τον Πάντεφ στο ριμπάουντ να σουτάρει άουτ. Η απάντηση των Αυστριακών ήρθε δύο λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Αρναούτοβιτς και τον Ντιμιτριέφσκι να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση για να αποσοβήσει το 2-1.

Οι αλλαγές του Φράνκο Φόντα έφεραν αποτέλεσμα όμως και στο 78′ ο τεχνικός των Αυστριακών δικαιώθηκε βλέποντας τον Αλάμπα να βγάζει εξαιρετική σέντρα και τον Γκρέγκοριτς που μπήκε στο 58′ να κινείται γρηγορότερα όλων και με ωραία προβολή να “γράφει” το 2-1.

Στο 87′ ο Αλιόσκι εκτέλεσε φάουλ, ο Μίλαν Ριστόφσκι κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας όμως δεν πρόλαβε να γίνει επικίνδυνος για τον Μπάχμαν.

Δύο λεπτά αργότερα, ένας ακόμα παίκτης που ήρθε από τον πάγκο, ο Αρναούτοβιτς εκμεταλλεύεται αδράνεια στην άμυνα της Βόρειας Μακεδονίας και αφού ξεπέρασε και τον Ντιμιτριέφσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Μάλιστα, στο 92′ οι Αυστριακοί είχαν και άλλη ευκαιρία να πετύχουν γκολ όμως ο Λάιμερ δεν πάσαρε στον Αρναούτοβιτς για να τον σταματήσει ο γκολκίπερ της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι συνθέσεις:
Αυστρία
: Μπάχμαν – Λάινερ, Ντράγκοβιτς (46′ Λίενχαρτ), Χιντερέγκερ, Ούλμερ – Μπάουμγκαρτνερ (58′ Γκρίγκοριτς), Σλάγκερ (94′ Ιλσάντερ), Λάιμερ, Αλάμπα – Ζάμπιτσερ – Κάλαϊτζιτς (58′ Αρναούτοβιτς).
Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτρίεφσκι – Νικόλοφ (63′ Μπεϊτουλάι), Σ. Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μουσλίου (86′ Μ. Ριστόφσκι), Αλιόσκι –, Αντέμι, Μπάρντι (82′ Τριτσκόφσκι), Έλμας – Τραϊκόφσκι (63′ Κονσταντίνοφ), Πάντεφ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.