Τελικά γυρίζει;

Οι απόψεις διίστανται για το αν μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης ν΄ ανατρέψει την ήττα της στη Γερμανία, με 4-1, από την Ντόρτμουντ και να περάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σίγουρο είναι πώς οι δύο ομάδες θα μας χαρίσουν ένα ακόμη βράδυ γεμάτο ποδοσφαιρικές συγκινήσεις (Novasports1 & Novasports 1 HD, 21:45).

Οι απόψεις διίστανται για το αν μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης ν΄ ανατρέψει την ήττα της στη Γερμανία, με 4-1, από την Ντόρτμουντ και να περάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σίγουρο είναι πώς οι δύο ομάδες θα μας χαρίσουν ένα ακόμη βράδυ γεμάτο ποδοσφαιρικές συγκινήσεις (Novasports1 & Novasports 1 HD, 21:45).

Αυτό που πέτυχε η Μπορούσια στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι αμελητέο επίτευγμα. Τέσσερα γκολ η Ρεάλ δεν δέχεται κάθε ημέρα. Ειδικά επί Ζοσέ Μουρίνιο, που μόλις μία φορά το παθητικό της έγραψε επάνω από τέσσερα τέρματα (5-0 από την Μπαρτσελόνα το 2010). Ο μεγάλος της πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας των Γερμανών. Δεν είναι τυχαίο πώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε σ΄ ένα ματς τέσσερα τέρματα κόντρα στη Ρεάλ στα Κύπελλα Ευρώπης!

Τί μένει για τη Ρεάλ; Ν΄ ανατρέψει ήττα με διαφορά τριών γκολ και να περάσει στον πρώτο της τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2002. Έχει ανατρέψει ξανά παρόμοια κατάσταση, αλλά παλιά με τις δύο εποχές να μην συνδέονται μεταξύ τους: στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1984/1985 απέκλεισε την Άντερλεχτ στον τρίτο γύρο και πήρε το τρόπαιο στη συνέχεια, έχοντας χάσει με 3-0 στο Βέλγιο. Τελικό σκορ στη Μαδρίτη; 6-1.

Μόνο μία φορά, ωστόσο, στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει ομάδα να πετύχει αυτό που έχει ως στόχο η Ρεάλ τη Μεγάλη Τρίτη (30/4): Στα προημιτελικά της σεζόν 2003/2004 η Λα Κορούνια έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Μιλάνο, γνωρίζοντας την ήττα με 4-1. Στο «Ριαθόρ», το τελικό 4-0 τής έδωσε την πρόκριση και το δικαίωμα στους Ισπανούς να καυχιόνται πώς η μόνη ομάδα που πέτυχε αυτόν τον άθλο προέρχεται από τη δική της χώρα!

Παίζει ο Ρονάλντο, αμφίβολος ο Πίστσεκ

Μοιραία τα φώτα συγκεντρώνονται επάνω στους δύο παίκτες που ξεχωρίζουν για τις δύο ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς θα λείπουν τα «αστέρια» από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, προπονήθηκε και θα είναι μάχιμος για το κομβικό ματς των «γκαλάκτικος». Μετά τη γέννηση της κόρης του ο Άνχελ Ντι Μαρία θα επιστρέψει στην ενδεκάδα της «βασίλισσας», ενώ για τον Γιούργκεν Κλοπ το μεγάλο πρόβλημα είναι η αμφιβολία για το αν θα δώσει το «παρών» ο Πίστσεκ στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο τεχνικός της Μπορούσια ήταν αινιγματικός για τη συμμετοχή του παίκτη, στη συνέντευξη Τύπου, αλλά η κρισιμότητα του ματς λογικά δίνει περισσότερες πιθανότητες στο να παίξει ο Λούκας Πίστσεκ.

Πώς θα παίξουν

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα επιλέξει ξανά το 4-2-3-1 για διάταξη των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο, με τον Λόπες κάτω από τα δοκάρια, τον Αρμπελόα δεξιά στην άμυνα, τον Κοεντράο αριστερά και τους Βαράν, Ράμος στα στόπερ. Κεντίρα και Αλόνσο αναμένεται να επωμιστούν το νευραλγικό πόστο των αμυντικών μέσων, ενώ οι Ντι Μαρία, Οζίλ και Κριστιάνο Ρονάλντο θ΄ αποτελέσουν, με διάταξη από τα δεξιά προς τα αριστερά, τα «στηρίγματα» του Χιγκουαΐν.

Για τον Γιούργκεν Κλοπ το σύστημα θα είναι, ομοίως, το 4-2-3-1, με τον Βάιντενφελερ τερματοφύλακα, τον Σμέλτσερ αριστερά στην άμυνα, τον (υγιή) Πίστσεκ δεξιά και τους Χούμελς, Σούμποτις στο κέντρο αυτής. Μπέντερ και Γκουντογκάν θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ των φιλοξενούμενων με τους Μπλατσικόφσκι, Γκέτσε, Ρόις να τοποθετούνται, με διάταξη από τα δεξιά προς τα αριστερά, πίσω από τον Λεβαντόφσκι.

«Άρχοντας» ο Ουέμπ

Ο Χάουαρντ Ουέμπ ορίστηκε να σφυρίξει τη ρεβάνς του 4-1 του «Βεστφάλεν», με τον Άγγλο φέτος να πραγματοποιεί καλύτερη σεζόν σε σχέση με πέρυσι που τα λάθη του καθόρισαν αγώνες σε Αγγλία και Ευρώπη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.