Λίβερπουλ – Λειψία 2-0: Έξω πάει καλά! (hls)

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Λειψίας ξανά στη Βουδαπέστη με Σαλάχ και Μανέ για να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Λειψίας ξανά στη Βουδαπέστη με Σαλάχ και Μανέ για να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, θυμήθηκε τον καλό της εαυτό μετά από αρκετό καιρό, ξεχνώντας για λίγο τους μπελάδες του πρωταθλήματος. Με προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα (στο οποίο είχαν σκοράρει οι ίδιοι παίκτες), ένα κανονικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Φίλιπς και Καμπάκ, αλλά και τον Φαμπίνιο να επιστρέφει στη μεσαία γραμμή, οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην παρέα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.
Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, με κορυφαίο τον Τιάγκο, ο οποίος μόλις στο 3ο λεπτό μπήκε κατά μέτωπο μετά από ωραία μπαλιά του Βαϊνάλντουμ, όμως αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση προτίμησε να τροφοδοτήσει τον Σαλάχ που κόπηκε.
Στο 10′ η Λειψία απείλησε με τον Άλισον να λέει «όχι» στον Όλμο από κοντά, για να ακολουθήσουν τρεις μεγάλες ευκαιρίες των «ρεντς», με τον Ζότα στο 19′ να αναγκάζει σε μεγάλη επέμβαση τον Γκουλάτσι σε κεφαλιά μετά από κόρνερ, τον Ούγγρο γκολκίπερ να βγάζει τετ – α – τετ με τον Σαλάχ στο 24′ και τον Αιγύπτιο στο 29′ να μην προλαβαίνει να εκτελέσει μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Αλεξάντερ – Άρνολντ. Στο 32′ ο Φόρσμπεργκ με δύο σουτ μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα υπενθύμισε την παρουσία της Λειψίας, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο τελικές του Ζότα, στο 41′ με σουτ από το ημικύκλιο που απόκρουσε ο Γκουλάτσι και στο 45+1′ με πλασέ πλάγια από τη μικρή περιοχή που πέρασε άουτ έπειτα από λάθος του Ουπαμεκανό.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς, με τους «ρεντς» να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο 55‘, όταν ο Μανέ έβγαλε τετ-α-τετ τον Ζότα, αυτός σούταρε πάνω στον Γκουλάτσι και στην επαναφορά ο Σαλάχ πλάσαρε άουτ.
Η Λειψία που είχε αναιμική παρουσία μέχρι τότε, έγινε πιο επιθετική μετά την είσοδο των Χουάνγκ και Κλάιφερτ, με τον Σόρλοθ (που είχε μπει κι αυτός στο β’ μέρος) να έχει οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά στο 65ο λεπτό.
Ωστόσο η Λίβερπουλ ήταν αυτή που κατάφερε τελικά να σκοράρει στο 70′, με τον Σαλάχ να τελειώνει με το αριστερό στην περιοχή έναν υπέροχο συνδυασμό που είχε αρχίσει ο ίδιος στον χώρο του κέντρου και συμμετείχαν Ζότα, Τιάγκο και Μανέ. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε κερδίσει 17 από τα προηγούμενα 18 ευρωπαϊκά ματς στα οποία είχε σκοράρει ο Αιγύπτιος και η επίδοση επρόκειτο να επεκταθεί.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μανέ σφράγισε οριστικά την πρόκριση των «κόκκινων» στους «8» σκοράροντας από κοντά μετά από παράλληλη μπαλιά του Οριγκί που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι.
Στο τέλος ο Κλοπ έριξε στο ματς και τον Κώστα Τσιμίκα.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον (90′ Τσιμίκας) – Βαϊνάλντουμ (82′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Τιάγκο (72′ Κεϊτά) – Μανέ (90′ Oξλέιντ – Τσάμπερλεϊν), Ζότα (72′ Οριγκί), Σαλάχ.
ΛΕΙΨΙΑ (Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι – Άνταμς, Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Ενκουνκού – Όλμο (72′ Χαϊνταρά), Καμπλ (46′ Σόρλοθ), Σάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (60′ Κλάιφερτ) – Πόουλσεν (60′ Χουάνγκ).
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.