Ολυμπιακός – Πόρτο 0-2: Europa μέσω… Μάντσεστερ!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα 2-0 απ' την Πόρτο στο Φάληρο. Κακή εικόνα απ΄τους “ερυθρόλευκους” αλλά πρόκριση στο Europa League ως τρίτοι. Αποβλήθηκε ο Σεμέδο, το “καθήκον” της έκανε η Μ. Σίτι επί της Μαρσέιγ. 

Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη θα συνεχιστεί, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” παρά τη φτωχή συγκομιδή των τριών πόντων στον τρίτο όμιλο του Champions League, προκρίθηκαν ως τρίτοι παρά την ισοβαθμία με τη Μαρσέιγ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-0 από την Πόρτο με γκολ των Οτάβιο (10′) και Ουρίμπε (77′) και σε συνδυασμό με τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ με 3-0, θα παίξει στη φάση των “32” του Europa League. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ρούμπεν Σεμέδο στο 79′. 

Πως έπαιξαν 

Ο Κώστας Φορτούνης αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα και έδωσε τη θέση του στον Γιώργο Μασούρα. Έτσι το 4-3-3 του Πορτογάλου τεχνικού σχημάτισαν οι Σα, Ντρέγκερ, Σισέ, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά, Μασούρας, Βρουσάι και Ελ Αραμπί.

Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα των “δράκων” για το ματς με τον Ολυμπιακό και ξεκίνησε με τους Ντιέγκο Κόστα, Νανού, Ντιόγκο Λέιτε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Οτάβιο, Ρομάριο Μπαρό, Κρούγιτς, Φελίπε Άντερσον, Ζοάο Μάριο και Τόνι Μαρτίνεθ. 

Επηρεάστηκε από το γκολ της Πόρτο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με ενέργεια και περισσότερη διάθεση από την Πόρτο, όμως δεν είχε ουσία και έχασε γρήγορα το αβαντάζ των πρώτων λεπτών. Μάλιστα μόλις στο ένατο λεπτό δέχτηκε γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οτάβιο. Ο σκόρερ δύο λεπτά νωρίτερα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Άντερσον έκανε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλαστο οριζόντιο. O Βραζιλιάνος καταλογίστηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Μέσω του VAR δόθηκε πέναλτι για χέρι του Χολέμπας στη διεκδίκηση της μπάλας. 

O Ολυμπιακός αντέδρασε με ευκαιρία που δημιούργησε ο Μπουχαλάκης. Στο 15ο λεπτό ο Έλληνας μέσος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μασούρα, εκείνος κατέβασε ιδανικά την μπάλα, αλλά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 35ο λεπτό ο Μαρτίνς επενέβη στην εικόνα του Ολυμπιακού, βγάζοντας απ΄το ματς τον Καμαρά, για να περάσει στο ματς ο Φορτούνης. 

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν άλλη αξιόλογη στιγμή, πέραν μιας απόπειρας στις καθυστερήσεις. Ο Ραφίνια σέντραρε γλυκά από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα, ο οποίος από καλή θέση έχασε το κοντρόλ. 

Τα νέα πρόσωπα δεν άλλαξαν την εικόνα

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς πέρασε στη θέση του Γιώργου Μασούρα. Στο 55ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. 

Ο Φορτούνης μετέφερε ωραία την μπάλα και την πέρασε στον Αραμπί, το πλασέ του αφύλακτου Μαροκινού μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μέχρι το 60ο λεπτό ο Φορτούνης και ο Βρουσάι (δύο φορές) δοκίμασαν την τύχη τους με μακρινά σουτ, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 73ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να τονώσει την επίθεση του Ολυμπιακού με τον Σουντανί, ο οποίος πήρε τη θέση του Βρουσάι.

H Πόρτο βρήκε περισσότερους χώρους και στο 77ο λεπτό χτύπησε στην αντεπίθεση. Ο Ντίας πέρασε με ευκολία τον Ραφίνια και έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Ουρίμπε, ο οποίος σκόραρε με δυνατό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής. Στο ίδιο λεπτό έφτασαν ευχάριστα νέα στο Φάληρο καθώς ο Κουν Αγκουέρο έγραφε το 2-0 της Μ. Σίτι επί της Μαρσέιγ. Τίποτα δεν πήγε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ρούμπεν Σεμέδο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντίας, ο οποίος έφευγε με χώρο στην κόντρα. 

Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακήρα στα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση, παρά την ήττα 2-0 από την Πόρτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73′ Σουντανί), Ελ Αραμπί (81′ Μπα).

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπα, Μπαρό (63′ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71′ Κορόνα), Οτάβιο (79′ Σαρ), Φελίπε Άντερσον (63′ Ντίας), Νανού, Τόνι Μαρτίνες (80′ Εβανίλσον).

Κίτρινες: 43′ Φορτούνης, 52′ Σεμέδο, 70′ Ραφίνια – 27′ Νανού

Κόκκινη: 79′ Σεμέδο

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.