Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Για πέμπτη φορά στα ημιτελικά ελληνική ομάδα!

O Oλυμπιακός έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που προκρίνεται σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Οι «ερυθρόλευκοι», απέκλεισαν την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι  και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό του UEFA Europa Conference League, απέναντι στην Άστον Βίλα!

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ» ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

1970-71, Παναθηναϊκός, Κύπελλο Πρωταθλητριών

Πηγή: Eurokinissi

Στην επική πορεία προς τον τελικό του «Γουέμπλεϊ», ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας, είχε αποκλείσει στα προημιτελικά την Έβερτον, με ισοπαλία 1-1 εκτός και ισοπαλία 0-0 εντός έδρας. Στα ημιτελικά, οι «πράσινοι» απέκλεισαν τον Ερυθρό Αστέρα, με ήττα 4-1 εκτός και νίκη 3-0 εντός έδρας. Στον τελικό, έχασε από τον Άγιαξ με 2-0.

1976-77, ΑΕΚ, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Πηγή: Eurokinissi

Με προπονητή τον θρυλικό Τσέχο, Φράντισεκ Φάντρονκ, η Ένωση έκανε την κορυφαία μέχρι σήμερα πορεία της στην Ευρώπη, φτάνοντας ένα βήμα πριν τον τελικό της διοργάνωσης. Στα προημιτελικά, είχε αποκλείσει την αγγλική ΚΠΡ, με ήττα 3-0 εκτός στο πρώτο παιχνίδι, νίκη με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό και πρόκριση στα πέναλτι με 7-6. Στα ημιτελικά, αποκλείστηκε από τη μετέπειτα τροπαιούχο, Γιουβέντους, με ήττα 4-1 στο Τορίνο και 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

1984-85, Παναθηναϊκός, Κύπελλο Πρωταθλητριών

Πηγή: Eurokinissi

Oι «πράσινοι», με προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ, έφτασαν στα ημιτελικά, αποκλείοντας τη σουηδική Γκέτεμποργκ. Στη Σκανδιναβία, οι «πράσινοι» κέρδισαν 1-0 με πέναλτι του Σαραβάκου, ενώ στη ρεβάνς προκρίθηκαν με ισοπαλία 2-2 στο ΟΑΚΑ. Στα ημιτελικά, αποκλείστηκαν από τη Λίβερπουλ, με ήττα 4-0 στο Μέρσεϊσαϊντ και 1-0 στην Αθήνα.

1995-96, Παναθηναϊκός, Τσάμπιονς Λιγκ

Πηγή: Eurokinissi

Η τελευταία φορά που ελληνική ομάδα έφτασε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πριν από τη σημερινή βραδιά. Ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα, απέκλεισε στα προημιτελικά την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας, με ισοπαλία 0-0 εκτός και νίκη 3-0 εντός έδρας. Στα ημιτελικά, κέρδισε 1-0 στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ, με το μυθικό γκολ του Βαζέχα, αλλά υπέκυψε με 3-0 στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.